НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Чекај малце ти, нели ќе Кавси ќе ги збришеа ГСВ, 4-0 или 4-1?

Иначе постов на Марли покажува баш она што го потенцирам периодов, дека голем дел од луѓето што пратат НБА низ друга призма ја гледаат истата. ГСВ воопшто не е слаба екипа и не игра дивтарски, само тројки да рогаат и слично. Знаете ли зошто имаат толку тројки испуцано? Гледајте ја првата петорка на ГСВ и првата петорка на Кливленд. ГСВ: Кари, Томпсон, Барнс, Грин и Игудала, Кливленд: Леброн, Делаведова, Шамперт, Мозгов и Томпсон. Највисок играч кај ГСВ Грин со 202 (ваљда толку беше), кај овие Мозгов со 216. Намерно Кер форсира смол бол петорка затоа што на време сфати дека тука е шансата за ГСВ. Во позициони напади немаат што да бараат, затоа што овие имаат доминатор под обрачите во името на Мозгов и доминатор во изолациите во името на Леброн. ГСВ немаат таков играч.

Друга ствар, гледајте ги движењата на Голден Стејт кога ги играат нападите. Ниту еден играч не стои во место и има константно движење на топката, што е всушност зацртано и е основна ствар во сите кошаркаски учебници. Многу движења, блокови без топка, баш школски.

Така да ќе ве молам постови од типот дека биле најслаби што освоиле титула немојте, затоа што е срамота да се пише такво нешто. Први во регуларниот дел на сезоната, апсолутна доминација, МВП од нивниот тим, доминација и во текот на плеј офот, не знам што сакате повеќе. Исто ко ја сеа да кажам дека Детроит 2004 беше еден од најслабите тимови што освоил титула затоа што беа насилници и прљаво играа одбрана. Жими куров, заслужено си освоија и тоа е тоа.
4:2 реков, но со здрав Кајри кој што е 30% од тимот. За Делаведова реков дека е привремен блесок а таквите играчи ич не ги сакам. Теоретски може да ја свртат али тука треба убаво да замеша прсти Блат, ужасен тренер, мисли европа е па ќе ротира 7 играчи.

Ужасен тренер:pos:,од глупост у глупост влагате.А само 2,3 меча уназад беше мајстор кој феноменално ја поставивл одбраната.А за тоа дека Вориорс биле само тројкашка екипа шта речи:facepalm:.А скоро истиов начин го играше и Спарс,само они што имаа каде каде појака внатрешна линија.Играта им се базираше на пик,и брз проток на топка,со чист шут за три.

Се повредија Лав и Кајри и сега ќе си користат Вариорс, не е нешто комплицирано ниска постава да извадат против бавни високи играчи кои згора на се се и офанзивно ограничени. А Лав многу повеќе му недостига на екипата од Кајри, посебно сега со ниските постави.

Мене не ми е јасно зашто Леброн оваа игра не ја играше лани или не ја играше во финалето со Далас. Човеков покажа дека неможе да се чува тек сега.
Сите знаеме дека е тенк ама сега го покажува тоа.

Иначе дека се слаби екипиве ,слаби се нема збор тука. Сите предходни шампиони би ги треснале од земја ама што е тука е.
Мене лично ми фалат дуелите под кош. Сакам да се рваат. Серијава буквално покажа дека центрите излагаат од играта во НБА. Штета стварно.

7ми натпревар очекувам.

4:2 реков, но со здрав Кајри кој што е 30% од тимот. За Делаведова реков дека е привремен блесок а таквите играчи ич не ги сакам. Теоретски може да ја свртат али тука треба убаво да замеша прсти Блат, ужасен тренер, мисли европа е па ќе ротира 7 играчи.
Од вакви глупости сфаќаш кој колку разбира кошарка..

Before this year, Reggie Miller held the NBA record for made Three-Pointers in one postseason, with 58.

Stephen Curry currently has 95.

Пред некој ден, некој член бараше инфо за ова.

Болештија е Кари.

Го немаше утакмица и пол и одма со муабетите дека се изгубил ова она. Утакмица и пол викам зошто во гејм 2 беше дупе и во гејм 3 на полувреме. Ама никој не спомнува дека во гејм 3 второ полувреме мајки ебаше и не утна. Од 1-8 за шут на 10-20 да отидеш во финале богами не е мала работа.
Мислам дека немам видено човек што ја игра кошарката со таква леснотија како него.

Мислам дека немам видено човек што ја игра кошарката со таква леснотија како него.

Кога го гледам мислам дека во секој момент човекот прави дупла,заприметете го како ја носи топката при водењето и како се движи посебно кога ги употребува оние триковите за шут и асистенција каде топката ја носи високо...чоекот има 100% техника и визија и тоа го прави елегантно..секоја чест за него[DOUBLEPOST=1434403937][/DOUBLEPOST]
Мене не ми е јасно зашто Леброн оваа игра не ја играше лани или не ја играше во финалето со Далас. Човеков покажа дека неможе да се чува тек сега.
Сите знаеме дека е тенк ама сега го покажува тоа.

Иначе дека се слаби екипиве ,слаби се нема збор тука. Сите предходни шампиони би ги треснале од земја ама што е тука е.
Мене лично ми фалат дуелите под кош. Сакам да се рваат. Серијава буквално покажа дека центрите излагаат од играта во НБА. Штета стварно.

7ми натпревар очекувам.

Лани Леброн исто така изигра монструозно и даваше по 30+ кошеви против Спарси,но реално беше задржан од Ленард каде му играше маестрална одбрана со оглед на неговата физичка конституција,а реално од ГСВ нема кој да го држи па затоа изгледа толку доминантен

Мене највеќе од сите ме импресионира Харисон Барнс. Какво играчиште е човечево, алал да му е. У одбрана КОРНЕ, у напад е доста присебен и зема шутеви само кога е потребно, фаќа офанзивни скокови... Премногу ми се допаѓа неговата игра и е еден од клучните фактори во играта на Голден Стејт.

Мене највеќе од сите ме импресионира Харисон Барнс. Какво играчиште е човечево, алал да му е. У одбрана КОРНЕ, у напад е доста присебен и зема шутеви само кога е потребно, фаќа офанзивни скокови... Премногу ми се допаѓа неговата игра и е еден од клучните фактори во играта на Голден Стејт.

Најверојатно, неговиот стил на игра низ текот на кариерата ќе биде "Брус Боуен". Одлична дефанзива, и тројки од корнери.

Лани Леброн исто така изигра монструозно и даваше по 30+ кошеви против Спарси,но реално беше задржан од Ленард каде му играше маестрална одбрана со оглед на неговата физичка конституција,а реално од ГСВ нема кој да го држи па затоа изгледа толку доминантен

Не ми беше муабетот за бројките,туку за играта. Зашто не напаѓаше во рекет како оваа серија. Свртен со грб накај кош. Увек треба на овој начин да игра пошто едноставно тешко е некој да го чува. Нека батали шут,тројки итн.

Од вакви глупости сфаќаш кој колку разбира кошарка..
Со сигурност можам да се кладам во што сакаш дека Прокрастинаторот има изгледано нови и ретро утакмици повеќе од ти и стефан-коби заедно. Одма се познава по тонот со кој реплицирате.

BREAKING: The Charlotte Hornets and Los Angeles Clippers have agreed in principle to send Lance Stephenson to Los Angeles for Matt Barnes and Spencer Hawes!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom