Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Landry е слаб одбранбен играч.
А инаку повреди имало отсекогаш и уште ќе има. Разликата е што во последно време, почесто ѕвездите се повредуваат. Порано се повредуваа понебитните играчи. Барем мене така ми се чини.

Ха, слаб. Го глеав у задњи преку 70 утакмици во Кингси пред 2 години не зборам на памет...Landry е слаб одбранбен играч.
А инаку повреди имало отсекогаш и уште ќе има. Разликата е што во последно време, почесто ѕвездите се повредуваат. Порано се повредуваа понебитните играчи. Барем мене така ми се чини.
Adrian Wojnarowski @WojYahooNBA 1 minute ago
As @KC Johnson first reported, Chicago star Derrick Rose has a torn meniscus and will undergo knee surgery, league source confirms to Yahoo.
verojatno out cela sezona
Да, скинат менискус. Слична на повредата на Вестбрук од минатата сезона. Ми се чини дека нормалното отсуство е околу 2 месеци, така што не мора да значи дека сигурно ќе ја пропушти цела сезона, ама можно е ако пак полека се опоравува (што веројатно му е и паметно).
Во принцип со денешната медицина MCL (менискус) и ACL (предни вкрстени лигманети) не се катастрофални повреди, можеш да се вратиш целосно здрав после нив, бидејќи не се хронични по дефиниција, само треба време за опоравување. Ама во случајот на Rose ова е веќе не знам која повреда по ред на коленото, така што кариерата реално му е загрозена (макар што до некаде му беше и пред оваа повреда искрено), бидејќи лесно може да почнат да се појавуваат хронични болести (артритис во колената), проблеми со рскавицата и слично.
Се на се, можеше да биде многу полошо за Rose. Вака, има надеж дека пак ќе биде добар.
Xsago, како поминува сезоната се' мислам дека помеѓу Hawes, Young и Тurner треба Hawes да го задржат во тимот.
Одлична е статистиката, има 17 поени и 10 скока во просек, и шутира за три со скоро 50 проценти.
Во иднина, кога ќе се гради тимот со новите играчи, имаш претстава како би играле ? Слично како сега, со брзи контри ?
вестбрук не отсуствуваше 4-5 месеци па дури и порано од очекуваното се врати?
чим овај толку отсуствувал сеа рачунај роуз.. иначе ова другата нога му е шо значи за време на опоравувањето целио напор ќе оди на другата лани шо му беше повредена... каша попара..

Одлично, супер ќе биде и Роуз на 37 години да бележи 62 натпревари во сезона (+All Star), 12.5ppg, 3.0reb, 10.7ast и 31.6 minpg. Да ја води лигата во најдобар процент на шут, да има рекорд на кариера во пороцент на шут(.532). 28 double-double натпреварим, 41 натпревар со двоцифрен број на асистенции, да има повеќе асистенции на еден натревар од цел противнички тим и да пропуши само 3 натпревари.
*последна сезона во Феникс