НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Најверојатно се работи за предниот вкрстен лигамент само овој пат на другото колено. Страшно луѓе, страшно :( Права штета е што толку се повредува, а можеше многу да постигне. Ајде да почекаме и официјален репорт за повредата иако 99% од авион се гледаше дека повредата не е наивна и дека го чека поголема пауза. Ако е тоа што го кажав погоре тогаш нека пише икс на кариерата.:place:

Баксуз е човекот бре, ептен баксуз.
Денеска требало да бидат снимањата, ќе видиме со какви информации ќе излезат.

Штета за Роуз, еден од ретките навистина добари дечки во НБА. Срам да им е на сите што го обвинуваа зошто не заигра во ланскиот плејоф. Штета и за Чикаго, можеа многу да направат ако споеа барем една сезона со здрав состав.

Ајде можеби нема да испадне толку сериозно овој пат, нека се оправи побрзо, и повеќе среќа.

Како стигнале Филаделфија до продужетоци :eek: Хавс откачил...

Него навистина штета за Роуз,дај боже да испадне помала повредава ...

tumblr_mwpdc2nduF1rtod8xo1_400.gif

There are "rumors swirling" that Marc Gasol suffered a torn left MCL on Friday night, according the 3 Shades of Blue.
We won't know anything about Gasol until an MRI confirms any diagnosis. There was an additional rumor that Zach Randolph told Tim Duncan that Marc Gasol tore his MCL. Kosta Koufos started the second half and Ed Davis will also help fill the void while the reigning Defensive Player of the Year is out

Последниве години редовно повредите ја одредуваат состојбата во НБА. Навистина штета. Само вчера:

- Rose, повреда на коленото, изгледаше лошо, шпекулации за скинати предни вкрстени лигаменти на другото колено (што би било катастрофа и кариерата дефинитивно би му заминала во Grant Hill, McGrady, Roy насока...)
- M.Gasol, повреда на коленото, исто не изгледаше добро шпекулации на скинат менискус
- Iguodala, шпекулации за скината тетива

Од претходно Chandler и Sanders со подолги отсуства. На Nets и Bucks по пола тим им фали. Rondo, Bryant и Gallinari уште од минатата сезона се во аут. Пола руки класа со разноразни повреди се мачи (особено оние првите десетина пикови).

П.С. Ако повредата на Гасол е навистина сериозна, ете еден тим помалку на западот во борбата за влез во плејофот, каде едно 13 тима имаат шанси з топ 8 пласман.

И Карл Лендри повреден, недостига да ја затвори онаа дупка во дефанзивата што ја имаат Кингси. Алармантно е ова со повредите, и тоа не се некои стари играчи да речеш по дваесет и нешто се.

И Карл Лендри повреден, недостига да ја затвори онаа дупка во дефанзивата што ја имаат Кингси. Алармантно е ова со повредите, и тоа не се некои стари играчи да речеш по дваесет и нешто се.

Landry е слаб одбранбен играч.

А инаку повреди имало отсекогаш и уште ќе има. Разликата е што во последно време, почесто ѕвездите се повредуваат. Порано се повредуваа понебитните играчи. Барем мене така ми се чини.

Колку и да е силен Роуз ќе треба да подразмисли да го смени стилот на игра. Не ми се верува дека со двете оперирани колена ќе можи да продолжи вака, очекувам по враќањето да биди Стив Неш лајк играч.

Колку и да е силен Роуз ќе треба да подразмисли да го смени стилот на игра. Не ми се верува дека со двете оперирани колена ќе можи да продолжи вака, очекувам по враќањето да биди Стив Неш лајк играч.

Одлично, супер ќе биде и Роуз на 37 години да бележи 62 натпревари во сезона (+All Star), 12.5ppg, 3.0reb, 10.7ast и 31.6 minpg. Да ја води лигата во најдобар процент на шут, да има рекорд на кариера во пороцент на шут(.532). 28 double-double натпреварим, 41 натпревар со двоцифрен број на асистенции, да има повеќе асистенции на еден натревар од цел противнички тим и да пропуши само 3 натпревари.
*последна сезона во Феникс

Тешко Роуз да биде таков играч.

Ја нема он таа визија на олраунд или пассинг плејмејкер. Оне е класичен комбо бек, повеќе иде накај двојка него плеј. Него најмногу го краси експлозивноста, одењето на „сец“, брзината...

Ако пак го сјебал ACL толку од него. Ќе му прави друштво на Б-Рој. Игра на највисоко ниво во НБА со две сјебани колена ќе биде рамно на чудо...

beter od Tracy Mcgrady e Rose...ali se glease deka ne e spremen u facata...bled sekoja utakmica preplasen...trebase prvo da go vratat u d liga da potrenira use,a ne da leta bez nikakva samodoverba...

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom