NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
“We are not making any excuses for time off or anything else,” said Heat coach Erik Spoelstra. “Give them credit because they exploded for 35 points in the fourth quarter. Obviously that is not going to get it done on our home court in the playoffs. Shooting 39 percent and scoring under 90 points is not our style. This is the playoffs. Either you win or you lose and you have to figure out a way. There are no excuses for it on our home floor. With 35 points in the fourth quarter, you are not going to win games in the playoffs Who is going to impose their identity on the other team. They imposed their identity in this first game. We did not.”

Еве што е фер тренер...затоа не барајте изговори за Мајами ...убаво си кажува човекот..

заради овој мрсул мајами си мака мачат. место да им сврзи два,три шамара пошто си го ладат, овој им вика, играјте подобро :facepalm:
па да го имаше овој тим Док Риверс, Тибодо, Поп има да им направат метла на сите екипи, и ќе бидат "undisputed" шампиони во низа неколку години, ко шо беа Лејкерс со Шек

И јас се слагам со мислењето на Џони, мислам дека Сполстра не е доволно авторитетен. Овој тим на Мајами да го предводеше некој од најдобрите тренери во НБА друга песна ќе се пееше. Не дека вака нема да освојат ама пак, стварно силен тим имаат кој може уште повеќе од ова.

Инаку просек во одиграни минути во последните 3 натпревари за Батлер: 48.0 :eek:

нема шо да го обвинувате Сполстра,тој е само продолжена рака на Пет Рајли,ништо друго. Просечен тренер,ниту многу добар ниту мизерија,ама ете не се буни некој друг да ги влечи конците во негов тим па зато е уште на клупа

Секоја чест за Чикаго,со 7 играчи да ги тепаш Мајами е невидено нешто !
Спарси се извлекоа,ништо чудно штом ја добија оваа утакмица метла да им удрат на ГС,4-1 максимум .
http://www.mondo.rs/s288986/Edin_Avdic/Dellov_sin.html
Прочитајте колумна за Кари,денес напишана е ,какви информации вади Един :cuc:

Изјавата на Поп по мечот со Голден Стејт за Ману:
"I went from wanting to trade him on the spot to wanting to cook breakfast for him tomorrow morning"

"That's the truth. When I talk to him and say, `Manu,' he goes, `This is what I do.' That's what he's going to tell me. I stopped coaching him a long time ago."

Вориорси во третата и четвртата четвртина...
warriors3rdvs4th.gif

И одличниот Стеф Кари

Една недела сум на пат и не следам плејоф и чуда се случуваат :)

Одлични средби имало очигледно. 7 од 8 погодени во прва рунда не е лошо, само Денвер ме разочара.

За второто коло прогнози:

Мајами - Чикаго 4-1
Њујорк - Индијана 2-4
Сан Антонио - Голден Стејт 4-1
ОКЦ - Мемфис 2-4

Секоја чест за Чикаго. Она што го прават со толку повреди е навистина се почит. Во секој случај колку е голем Тибодо, толку е и виновен за ситуацијата со повредите. Уште откако стана главен тренер има една голема мана, ги префорсира играчите и тие едноставно е неизбежно да се повредат. Може ќе освојат уште една утакмица ама Мајами не го победуваат.

Њујорк мислам дека нема шанси со Индијана (максимум две ќе освојат), која не знам зошто е многу потценета. Индијана - Мајами беше очекуваното финале на истокот уште пред да почне плејофот и не мислам дека ќе има посериозни изненадувања тука.

Сан Антонио ќе се прошета со Голден Стејт кој заради одличниот домашен терен може ќе освои една. Ме изненади пријатно големиот отпор што го пружија во првата средба ама толку им е силата.

ОКЦ без Westbrook тешко ќе може со Мемфис. Ќе биде тесна серијата но очекувам Мемфис да мине понатаму.

Гејм винерот на Ману. Криминална одбрана на Голден Стејт во последните моменти, не смеат вакви работи да си дозволуваат во волку битна текма.

баш на денешен ден 1995та година,прва утакмица од полуфинале во Медисон Сквер Гарден ова се деси. Реџи за 9 секунди 8 поени постигна. Вечерава се враќа во МСГ ама како коментатор
јес да Реј Ален го помина во тројки,а него па можно е еден ден Стеф Кари да го помини,ама таков клач играч ко Реџи не гледа уште еднаш нба

последен пат ко го разлутија кралот, ова се случи:

lebron-james-stare.jpg

just sayin'
утна за метлата...утна за разликата...утна за тоа кој кого ќе спречи...уште ли сакаш да утињаш?
--- надополнето: 7 мај 2013 во 19:02 ---
заради овој мрсул мајами си мака мачат. место да им сврзи два,три шамара пошто си го ладат, овој им вика, играјте подобро :facepalm:
па да го имаше овој тим Док Риверс, Тибодо, Поп има да им направат метла на сите екипи, и ќе бидат "undisputed" шампиони во низа неколку години, ко шо беа Лејкерс со Шек
Тибс да е тренер на Мајами или на Лејкерс со таков ростер сигурен сум дека ќе доминира во нба и во регуларен дел и во пост сезона неколку сезони...да е на Мајами гарантиран дека минимум освојува 6 прстени...резултатит кои ги постигнува со таков ростер на Булси се ствари блиску до чудо...

утна за метлата...утна за разликата...утна за тоа кој кого ќе спречи...уште ли сакаш да утињаш?
па добро ако не дај да му ја дајме титулата на чикаго, и да ги промениме правилата во ' best of one'

мислам, нема потреба да се играт 4-7 утакмици, така?

Катастрофа е овој, да му дадеш тим ко Њу орлеанс последен ќе биде.

па добро ако не дај да му ја дајме титулата на чикаго, и да ги промениме правилата во ' best of one'

мислам, нема потреба да се играт 4-7 утакмици, така?
шо го вртиш муабетот сеа..ти кажа дека ќе биде 4-0..дека просек +15 за мајами...дека неможат да ги спречат... никој не рече дека булси ќе тепаат ако читаш убаво сите што сме за булс убаво си кажавме очекуваме 1-2 утакмици да тепаат булс само...али ти се лупаш од земја дека булс воопшто немаат шанси ни 1 натпревар да тепаат...Знам дека те боли што Клиперси изгубија и блејк се посра во плеј оф...али не значи дека треба комплекси на булс да лечиш...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom