NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
точно изгубија си поштено мајами, али ипак булс беа во налет, во форма влезени, пред 2 дена играа. а со тие филмови дека се изморени не ми кажувај, 7 утакмици. па 82 утакмици се игра цела сезона и то преку еден ден, бек ту бек, и па тепат, ова општо за сите тимови.
ќе видеме втората како ќе се одвива па ќе се прави муабет тогаш
да кажеш мајами се во форма што тепаа 4-0 ајде де..али булс во форма? булс играа променливо...изгубија првата тепаа 3 изгубија 2 па тепаа 1 што форма е тоа? и ти не кажувај дека одморени го рачунаш за хендикеп...прашај некој што е спортист и тренира некој спорт што бара доста трчање и движење дали е полесно да играш одморен или малку изморен...башка булс ги играа тие натпревари со 6-7 играчи...а во регуларно се ротираат по 12 души така да не го мешај тие 82 утакмици со овие од плеј оф..сосема различно е

видовме кој се курчи ко те изрезили трт.
:vozbud: хауард :vozbud:неш ... леле најјаки сме нека се откажат уште отсега сите тимој оти ќе ги посериме...

хах. dont bullshit a bullshitter
Па со тој ростер не знам кој не очекуваше Лејкерс да бидат доминантни. А башка ТРТ не да се испосра, туку утоп се напраи, што да се каже за неговиот Денвер и копачите/сабјите/секирите? Голден Стејт ги посраа во прво коло, бар Лејкерс од Спарс испаднаа.
И да, и ти се курчеше дека Клиперс може и до финалето и дека ќе го поминат Мемфис така да ќути си и скриј се.

Без Денг без Хајнрих, и секако без Роуз и повторно победа против Мајами. Па речете што сакате ама ова е за почит. Ова е таа одбрана од минатата сезона која носеше резултати. Секако дека серијата не е завршена ама ова е голема предност за Чикаго. Да се победи Хит во Мајами не е мала работа а доколку Булс продолжи да игра вака ни 3 МВП-а не го спасуваат Мајами :icon_lol:
941589_307926256005997_1595849347_n.png

:icon_lol:

Kakva utakmica izigraa Sparsi i Golden ... lelej.
Manu utna 7 posledni shuta od koi eden krajno nerezeonski na kraj, na 11 sekundi do kraj na napad i pola minut do kraj na tekma sto mozese da gi cini poraz, ali ete, na kraj si ja pokaza goleminata i pogodi trojka na sekunda do kraj.

Alal vera i za dvete ekipi, daj boze da e vakva serijava ko i utakmicava, krajno neizvesna.

p.s. Tezok fail od odbrana na kraj za GSW, da ostane Manu sam za 3 ... (n)
Mada trebase oni rabotata da si ja zavrsat vo regularniot del kade imaa ogromna prednost, toa e, neiskustvo.

За малку, Стеф 44 поени, но мора да се напомене и Харисон Барнс. Момакот у својата руки сезона растура и во плејоф, мора да влезе во руки тим оф д јиар. :cuc:

точно изгубија си поштено мајами, али ипак булс беа во налет, во форма влезени, пред 2 дена играа. а со тие филмови дека се изморени не ми кажувај, 7 утакмици. па 82 утакмици се игра цела сезона и то преку еден ден, бек ту бек, и па тепат, ова општо за сите тимови.
ќе видеме втората како ќе се одвива па ќе се прави муабет тогаш
Ај кажи дека се зезаш, те молам...
Која ти е логикава
-Мајами биле одморени и се опуштиле
-Чикаго биле у налет па затоа победиле
:facepalm:
Па цела сезона Чикаго играат со пола тим бе, а да не збориме плејоф. Кој НБА тренер не би посакал метла како што направи Мајами, за да може да му бидат одморени играчите...ама не, според тебе би одбрал да играат секој ден утакмици за да бидат у налет :eek:.
Баш заради тоа што се играат и многу бек ту бек утакмици, не се ова машини, колку и да се чуда на природата лугево, се повредуваат, заморот ги стигнува. Колку од нив играат и со инјекции и разни чуда, само за да бидат спремни за натпреварите.

Никаков изговор нема Мајами, секоја чест за Булси. Иако е поверојатно да испаднат, сепак оваа сезона се морални победници во плејофот!(y)

Кој кејф ми го направија Булс вчера немам зборови. Без пола ростер да ги победиш Мајами дома е неверојатно. Ноа одличен и во напад и во одбрана. 5 офанзивни скокови кои им донесоа многу поени од втора шанса плус спречи многу налети на Вејд и Џејмс под кошот без да направи лична грешка. Судиите исто така одлични.

Голден Стејт не можев да издржам да ја гледам, али од хајлајтсите гледам многу среќа имале Сан Антонио. Секоја чест за ГС, со ваква игра и во наредните утакмици, конференциско финале не им бега.

Се извадија Спарси,мамицата нивна.

Чикаго мерак ми направи што ги рокна на гости Мајами.

Страшна партија вчера на Булси, посебно во одбрана. Треба да им се симне капа, на ова што го прават во плеј оф.
Па со тој ростер не знам кој не очекуваше Лејкерс да бидат доминантни. А башка ТРТ не да се испосра, туку утоп се напраи, што да се каже за неговиот Денвер и копачите/сабјите/секирите? Голден Стејт ги посраа во прво коло, бар Лејкерс од Спарс испаднаа.
И да, и ти се курчеше дека Клиперс може и до финалето и дека ќе го поминат Мемфис така да ќути си и скриј се.
Епа со овој ростер на Мајами и Чикаго, кој не очекуваше чиста победа на Мајами?
Малце си контрадикторен.

Булс се пример како со добар тренер и пола тим може да се дојде до триумф, што не беше случај со Лејкерси и бркот.

“We are not making any excuses for time off or anything else,” said Heat coach Erik Spoelstra. “Give them credit because they exploded for 35 points in the fourth quarter. Obviously that is not going to get it done on our home court in the playoffs. Shooting 39 percent and scoring under 90 points is not our style. This is the playoffs. Either you win or you lose and you have to figure out a way. There are no excuses for it on our home floor. With 35 points in the fourth quarter, you are not going to win games in the playoffs Who is going to impose their identity on the other team. They imposed their identity in this first game. We did not.”

Еве што е фер тренер...затоа не барајте изговори за Мајами ...убаво си кажува човекот..

Страшна партија вчера на Булси, посебно во одбрана. Треба да им се симне капа, на ова што го прават во плеј оф.

Епа со овој ростер на Мајами и Чикаго, кој не очекуваше чиста победа на Мајами?
Малце си контрадикторен.
Не сум воопшто контрадикторен. Прочитај го мојот претходен пост и ќе видиш дека напишав оти и јас сум изненаден од победата на Чикаго, но дека не треба некои личности да се курчат пред време пошо ова е НБА. Не гледам тука ништо контрадикторно. Он ги нападна тука сите ко демек само он знае а останатите се смешни и Мајами ќе ги победеле 4-0 Булси, со 15+ разлика на секоја од текмите.

Што да пишам, гледам се сте пишале, кога се игра со срце се е можно, сепак за да се екипа како Мајами ова е еден мал чекор, треба уште многу многу работа, ама што и да се случи Булси ги освоија срцата на неутралните навивачи со нивната фанатична борбеност, игра во одбрана, борба за секоја топка.....Пак ќе се повторам Мајами е уште огромен фаворит, ама боже мој, барем сега ја немаат предноста од домашен паркет

Како Џејсон Тери да го гледам како лута во одбрана.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom