овој дуел сум доста неутрален, само сакам да гледам добра кошарка, мило ми е што ИНдијана се некое освежување на истокот оваа сезона и што добуткаа до втората фаза, иако против Орландо не ме импресионираа (а дека се тврд орев нема дилема и сите кој ќе ги потценат ја наебале, бар у регуларниот дел беше така!)
Мајами пак, од минатава сезона, ништо не променија во играва, со многу големи осцилации и во регуларниот дел еве и сега во плејот старите проблеми се тука
во овој момент ,многу смрди кај Мајами
, обично мирисот се шири побргу на повисока температура, ама кај Мајами смрди иако се ептен заладени во играва.
Со ваква игра (последниве 2 утакмици против Индијана) ќе си останат најверојатно без титула и оваа година, де бидам искрен, сурова е реалноста
овој тим на Индијана, не дека игра подобро оваа серија за разлика од дуелот со Орландо, туку многу му одговара начинот на играта на Мајами ( а и без Бош полошо не може да биде против Индијана, иако Бош го лапна земја по доаѓањето од Торонто, по прикажаното)
Мајами и Индијана си се ептен "компатибилни": двата тима се многу слаби за шут за 3
(Индијана особено, Мајами дури и се покажаа како ептен катастрофални дуелов) Ај, кај Индинјана колку и да сакаш да бараш шутери и со фенер, ги нема, затоа и Орландо беше многу незгоден тим за Индијана и ги мачеше (најопасното оружје на Орландо), ама кај Мајами Chalmers, Miller, Jones па и Shane (иако на залезот) се сите одлични шутери, а МАјами првиве 2 утакмици за 3 се само со 1 тројка (1/22 ), полошо амин
штета што нема таков податок, но не сум чул/паметам за тим кој конкурира за титула , 2 последователни партии во плеј да не погоди ни една тројка !
исто така двата тима се многу слаби шутери од слободни, мизерија, и пак тука Мајами води дуелов
вторава утакмица Индијана ја добија со дури 20 грешки!
Индијана има многу подобра, несебична тимска игра, иако играат без некој класичен плеј, ама колку толку не е далеку од монотонија во нападот (па и Hansbrough имаше одлично прво полувреме
1-та партија !), предноста на Индијана секако е под обрачот (Hibbert, West), а и првата убоо ги масираа Мајами тука, а особено без Бош мора да искористат таа предност. Paul george според мене им е најслабата алка од стартериве и знае да троши многу топки !
во последен момент, Барбоса испадна како полн погодок за Индијана
, со последниот рок , поискусен и покомплетен играч да настапува од клупа индијана не можеа да најдат. Вака барем со него, може да се каже дека имаат колку толку некоја клупа, еден ама МНОГУ вреден !
И првата утакмица Мајами беа надиграни во поголемиот дел (цели 3 четвртини се мачеа Мајами да поведат) ама на крајот сами Индијана ја посраа, исто како што можеа и вторава да ја направат од готово вересија, што и ја направија повторно до некаде, кога играат неискусно и избрзано на орото на Мајами Бош изигра првото полувреме фантастично и беше најзаслужен што на полувреме не беше преку 10 разлика за Индијана (иако ништо не значи тоа )
6 партии може да се оптегне Мајами Индијана, што како, ќе видиме. Многу добра прилика за Бостон да добутка до главно финале што нема да биде лесно (после тоа, ако ништо друго и тутула на Истоко не е мала работа, кој ти ја дава) ама прво мора ја управат ептен со FG% и да минат Филаделфија, која по победата на Чикаго е прилично инспирирана, накурчена и опасна.
OKC ако го минат Spurs (од тука е шампионот, најверојатно ), мило ќе ми биде да освојат титула ,иако како ТИМ не ги сакам (освен кога ги пеглаат ЛА
, разбира се
), ради младоста на тимот