Не знам шо го дрвите со тоа што се зголемувал бројот на фанови. Не знам дали е така, не значи дека ако некој не пишувал за секое куцање на LeBron со восхит на темава дека и не е фан на Miami. Не значи дека ако некој се убацил сега кога освиле прв пут и пишал демек пост у фазон „дркајте хејтер“ дека од вчера е фан на Miami. А, и да е така голем ташак. Најголема иронија е шо најмногу се бунат фанови на Lakers кои сигурен сум дека исто така почнале да навиваат за нивните „миленици“ после освоена титула и од тогаш ејакулираат на Kobe. Греота сте коа ве чита некој од страна. Не сум за Miami, гадни ми се тимови шо се создаваат така вештачки со повеќе ѕвезди за да освојат титула, ама сепак имав доблест да честитам пошто титулава им беше поише од заслужена. Најреално.
Мешаш баби и жаби, се знае дека секој почнал да навива за тим ради одредена причина, дали играч, дали историја, дали лого, дали град, абе сеедно, има нешто што те навлекло ко помал за тимот и тоа останува, и тоа никој не го спори, ко што никој не го спори фактот што некој почнал да навива за Мајами односно ги засакал дал ради Вејд, Шек или Леброн, тоа е нормално за секој спорт кој не е од твојата земја, од Мкд се знае, локално се оди и тоа е тоа.
Тоа што многумина го спорат е што пример, прво си тврдокорен фан на Кливленд, па на Мајами, зашто, ради Леброн. Ок, тоа значи дека утре ќе бидеш тврдокорен фан на Бостон, па на Лејкерс, ако он ги смени тие 2 клуба, ова колку да доловам колку нема логика ваквото позерско навивање за 1 човек во тимски спорт. Ко да навиваш ко да нема утре за Барса па за Реал, за Милан па за Интер, за Ѕвезда па за Партизан, за Мзт па за Работнички, за Вардар па за Пелистер.
Значи нема поента ова, незнам дал ме сваќаш, инаку никој, т.е. бар ја, не го спорам тоа што некој ги засакал Мајами и станал нивни фан ради играч, или Пет Рајли, значи нема везе тоа, се знае дека увек е така за тим од странство нема што тоа на некој да му биде чудно, така беше и со Бостон кој доби наплив на доста млади фанови, оние постари генерации си останаа верни на тимот и во периодите кога беа лоши.
Ја инаку Лејкерс ради Дивац ги засакав зашто ко копиљ на телевизија бевме труени од таа стара ексју школа а татко ми па Меџик многу го поштуеше инаку ја кога растев се знае кој човек беше актуелен ама ете, универзумот сакаше ја за Лејкерс да почнам да навивам а не за Чикаго ко многу мои врсници од тој период. Исто и Орландо ми беа ко копиљ доста интересни, на времето по логоата кога беа сите попалени па ги цртавме, капчиња купуевме, имаше еден шоп Америка во ГТЦ со оригинал роба за дресови и патики и остали тракатанции од НБА па сум киснел на излог таму.
Нема везе, забегав со муабетов али сакав да појаснам некои работи, како и да ја вртиш иритираат таквите што менуваат клубови за кои навиваат ради еден човек во екипен спорт и тоа, ај да е формула па да разберам.
Нејсе, Леброн си растури оваа сезона и изигра на нивото за еден голем играч и вистински шампион, како ќе се одвива остатокот од кариерата ќе видиме, моментално веќе поседува се за да остави еден позначителен белег во кошарката, дали тоа ќе се деси оставам на времето да покаже, денес гарант за тоа дефакто нема, зашто еве ги и Оклахома, во последниве 2 години само прогрес бележат а следниот прогрес знаеме што може да биде, титула.