NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .
Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Чудно како преку една вечер фановите на Мајами се удвостручуваат и се утростручуваат.
Што е чудно? :confused: . Чудни се таквите како тебе, кој се исфрустрирани до таа мера, од толку многу хејт кон Леброн воглавно , да ги оспоруваат и деградираат фановите на Леброн и Мајами, као "квази фановите на Мајами" , кај бевте лани, или пред 100 години , bulshit bulshit bulshit... Ма ко ве јебе бре, кој сака ќе навива за кој сака, од вчера до утре или цела вечност, мање битно, шо кој ташак се однесува тоа на тебе бе друже, шо толку ви смета што Леброн има фанови еден баџилион? Еве ти една проста равенка Секој успешен клуб во било кој спорт , добива на популарност автоматски со секој нов успех. Успех>Популарност>Профит и тоа оди во круг. Просто како грав . Којзнае колку новодојденци млади или стари не е важно почнале да следат НБА од оваа сезона и се веќе нови навивачи на Мајами и Леброн од вчера. Не знам што е чудно тука o_O

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Ццц овој Кармело Ентони 10 години окапа у НБА, добар бил а прстен нема земено уште...стварно незнам шо игра...
(хаха мала шала, don't take it serious)

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Не знам шо го дрвите со тоа што се зголемувал бројот на фанови. Не знам дали е така, не значи дека ако некој не пишувал за секое куцање на LeBron со восхит на темава дека и не е фан на Miami. Не значи дека ако некој се убацил сега кога освиле прв пут и пишал демек пост у фазон „дркајте хејтер“ дека од вчера е фан на Miami. А, и да е така голем ташак. Најголема иронија е шо најмногу се бунат фанови на Lakers кои сигурен сум дека исто така почнале да навиваат за нивните „миленици“ после освоена титула и од тогаш ејакулираат на Kobe. Греота сте коа ве чита некој од страна. Не сум за Miami, гадни ми се тимови шо се создаваат така вештачки со повеќе ѕвезди за да освојат титула, ама сепак имав доблест да честитам пошто титулава им беше поише од заслужена. Најреално.

N

Nicky Santoro

Гостин
Прашањето е колку фанови ќе има мајами по заминувањето на леброн ?
Ако леброн замини во детроит да речеме овде ќе го потат за детроит ''фановиве на мајами''.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.953
Поени од реакции
45.115
Не знам шо го дрвите со тоа што се зголемувал бројот на фанови. Не знам дали е така, не значи дека ако некој не пишувал за секое куцање на LeBron со восхит на темава дека и не е фан на Miami. Не значи дека ако некој се убацил сега кога освиле прв пут и пишал демек пост у фазон „дркајте хејтер“ дека од вчера е фан на Miami. А, и да е така голем ташак. Најголема иронија е шо најмногу се бунат фанови на Lakers кои сигурен сум дека исто така почнале да навиваат за нивните „миленици“ после освоена титула и од тогаш ејакулираат на Kobe. Греота сте коа ве чита некој од страна. Не сум за Miami, гадни ми се тимови шо се создаваат така вештачки со повеќе ѕвезди за да освојат титула, ама сепак имав доблест да честитам пошто титулава им беше поише од заслужена. Најреално.
Мешаш баби и жаби, се знае дека секој почнал да навива за тим ради одредена причина, дали играч, дали историја, дали лого, дали град, абе сеедно, има нешто што те навлекло ко помал за тимот и тоа останува, и тоа никој не го спори, ко што никој не го спори фактот што некој почнал да навива за Мајами односно ги засакал дал ради Вејд, Шек или Леброн, тоа е нормално за секој спорт кој не е од твојата земја, од Мкд се знае, локално се оди и тоа е тоа.

Тоа што многумина го спорат е што пример, прво си тврдокорен фан на Кливленд, па на Мајами, зашто, ради Леброн. Ок, тоа значи дека утре ќе бидеш тврдокорен фан на Бостон, па на Лејкерс, ако он ги смени тие 2 клуба, ова колку да доловам колку нема логика ваквото позерско навивање за 1 човек во тимски спорт. Ко да навиваш ко да нема утре за Барса па за Реал, за Милан па за Интер, за Ѕвезда па за Партизан, за Мзт па за Работнички, за Вардар па за Пелистер.

Значи нема поента ова, незнам дал ме сваќаш, инаку никој, т.е. бар ја, не го спорам тоа што некој ги засакал Мајами и станал нивни фан ради играч, или Пет Рајли, значи нема везе тоа, се знае дека увек е така за тим од странство нема што тоа на некој да му биде чудно, така беше и со Бостон кој доби наплив на доста млади фанови, оние постари генерации си останаа верни на тимот и во периодите кога беа лоши.

Ја инаку Лејкерс ради Дивац ги засакав зашто ко копиљ на телевизија бевме труени од таа стара ексју школа а татко ми па Меџик многу го поштуеше инаку ја кога растев се знае кој човек беше актуелен ама ете, универзумот сакаше ја за Лејкерс да почнам да навивам а не за Чикаго ко многу мои врсници од тој период. Исто и Орландо ми беа ко копиљ доста интересни, на времето по логоата кога беа сите попалени па ги цртавме, капчиња купуевме, имаше еден шоп Америка во ГТЦ со оригинал роба за дресови и патики и остали тракатанции од НБА па сум киснел на излог таму.

Нема везе, забегав со муабетов али сакав да појаснам некои работи, како и да ја вртиш иритираат таквите што менуваат клубови за кои навиваат ради еден човек во екипен спорт и тоа, ај да е формула па да разберам.

Нејсе, Леброн си растури оваа сезона и изигра на нивото за еден голем играч и вистински шампион, како ќе се одвива остатокот од кариерата ќе видиме, моментално веќе поседува се за да остави еден позначителен белег во кошарката, дали тоа ќе се деси оставам на времето да покаже, денес гарант за тоа дефакто нема, зашто еве ги и Оклахома, во последниве 2 години само прогрес бележат а следниот прогрес знаеме што може да биде, титула.

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
ТОТАЛНО УТНАТА ВРЕМЕНСКАТА ПРОГНОЗА= ГРОМОВИВЕ ИСПАДНАА САМО ВЕТЕР И МАГЛА :eek:

Ова НБА финале, лето господово 2012, ќе го памтам засекогаш по историскиот перформанс на Мајк Милер, benchmark шутерска партија за еден играч во главно финале на НБА, за годиниве кои идат . Ги изгоре децава од ОКC (како не му е срам) ко на к-р та-ак и не им даде ни да помислат за comeback во последнава партија !

еве зошто:

рекорди во НБА плејоф кога е шутот за 3 во прашање :
NBA Finals records

Most 3-point field goals made in a game
8 by Ray Allen, Boston Celtics (vs. Los Angeles Lakers) on June 6, 2010

http://en.wikipedia.org/wiki/NBA_post-season_records
---------------------------------------------------------------------------------------

Реј Ален пуцаше за 3 8/11 таа партија, Мајк Милер му фалеше само една тројка плус за да го израмни рекордов, но сепак има дури и поимпресивен % со 7/8 за 3 !!!!

ЦАР над Царовите !!!

нека види и учи само Harden, некогашниот Sixth man of the YEar Award(2006) како ја оправдува таа награда со несекојдневен учинок, со шинат грб и 32 години !

првиве 2 партии од финалево Батие беше клучот и difference maker, 4-та партија Chalmers, последнава како капак на овие двајца и да биде уште поимпресивно = Мајк Милер им прави shotdown

цела серија против Индијана имаше вкупно само 6 тројки .........ама последната утакмица беше 4-7 за 3, за 22 мин со 12 поени 105 93 тепа мајами , ја добива серијата !

цела серија против Бостон имаше вкупно само 7 постигнати тројки.........7 тројки за 7 утакмици .........по 1 тројка на утакмица=НИШТО

серијава со ОКC првите 4 утакмици ама ни една тројка ......го нема нигде............последнава влегува и 7/8 за 3 за 23 мин 23 поени............салата ги прави =rest is history
============================================================================
таму негде 2045 година, јас во години, со брада нааааа (дури и Harden да ми позавиди :pos: ), си седам со бастунот и го арчам векот, на маало и ми приоѓа едно гуштерче, тинејџерче од 16/17 години ( П.С. на интернет прочитало за Lebron и финалињата од 2011 и 2012 и мисли дека знае се за кошарка :cool: )

и ми се пушта во дискусија за НБА, накурчено ми крека со мрсулите неизбришани(да се покаже дека нешто знае) Ме прашува "Го знаеш ли ти бе, орел еден Вејд или Бош, какви играчи биле тоа и Споелстра тренериште над тренериштатa ??!!!!!" " A ??!!!! "

јас :ROFLMAO: (ама некако се воздржувам) му викам " Кај ти текна баш сега бе внучко , за тој Вејд, веза што нема и една утакмица игра после оди на годишен одмор и три утакмици го нема нигде или па тој Бош, плачкото, што го преспа целиот плејоф 2012 и мува не го лази, да се отрезни и да оди да му помогне на Леброн ! "

батево ми се мршти ( ме пцуе у памет и си вика кај разбираш ти бе НБА :pos: )

и му викам на батето со пелени "Внучкоooooo, ни Вејд ни Бош , оди пушти си ја 5-та утакмица од 2012 нба finals да те види господ и да видиш ти кој е Мајк Милер, слушај што ти вика дедо !"

ме гледа вака збунет, се смее и вика "Koj e бе па тој бе Мајк Милер ?!:eek: " и го вика од балконот мајка му да се прибере дома, оти касно е веке :sleep: !

T

The Cryptkeeper

Гостин
Незнам, ваквите тимови ко Мајами шо се склопуваат ми се премногу извештачени а со тоа и нивните фанови ги глеам ко квази навијачи шо гледаат у просек 5 до 6 утакмици у сезона. Ма и толку дали...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.924
Изгледа дека Леброн веќе нема да можеме да го викаме Леквин.... NOT! :)

Честитки за титулата, како и да е не е незаслужена... Останува да видиме само дали споредните играчи ќе продолжат да им шутираат овака во следната сезона (и можеби против тим со тренер што знае и да излезе од шаблонот).

Прашањето е колку фанови ќе има мајами по заминувањето на леброн ?
Колку што сега има Кливленд.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Незнам, ваквите тимови ко Мајами шо се склопуваат ми се премногу извештачени а со тоа и нивните фанови ги глеам ко квази навијачи шо гледаат у просек 5 до 6 утакмици у сезона. Ма и толку дали...
Зошто бе кога Лејкерси пред 8 години го составија тимот со Шек, Коби, Мелоун, Пејтон, Фишер, Фокс и Џексон тренер никој не ќењаше? Или тогаш дека изгубија у финале, па сите им "простија"?

T

The Cryptkeeper

Гостин
Зошто бе кога Лејкерси пред 8 години го составија тимот со Шек, Коби, Мелоун, Пејтон, Фишер, Фокс и Џексон тренер никој не ќењаше? Или тогаш дека изгубија у финале, па сите им "простија"?
Пејтон и Мелоун не отидоа у лејкерс ко засилување и со амбиции да освојуваат 7 титули? Сите знаеме зошо го направија тој подег, за смешна цена беше некоја... Не ги мешај работите.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.648
Пејтон и Мелоун не отидоа у лејкерс ко засилување и со амбиции да освојуваат 7 титули? Сите знаеме зошо го направија тој подег, за смешна цена беше некоја... Не ги мешај работите.
Па и Леброн зема пониска плата од онаа што ја земаше во Кливленд...
Исто и Бош, а мислам дека и Вејд се согласи да игра за пониска плата. Сега не како тие на Мелоун и Пејтон, ама последниве двајца беа ветерани, така да и во друга екипа да играа немаше да земаат којзнае колкави плати.

T

The Cryptkeeper

Гостин
Па и Леброн зема пониска плата од онаа што ја земаше во Кливленд...
Исто и Бош, а мислам дека и Вејд се согласи да игра за пониска плата. Сега не како тие на Мелоун и Пејтон, ама последниве двајца беа ветерани, така да и во друга екипа да играа немаше да земаат којзнае колкави плати.
Ова си го плесна онака... У кливлент највисока му беше 15 милиони (ми се чини у 2009-та) за мајами попиша за некои си 16 милиони и нешто. Али не ми беше тоа муабетот, се гледа нивни фан си а со такви неам намера да дискутирам пошо у круг ќе се вртиме, ај олабај ме...

Kajgana Shop

На врв Bottom