NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имате асални стримови?
За? Утре вечер е драфот а не сега, сигурно некој утре ќе постира.
Иначе Монта направил опт-аут од договорот со Далас и е слободен агент на 1 јули. Да останеше во договорот ќе земеше 9м, овака може да лапне до 12-13м по година.

Интересен драфт ќе биди, ќе има и многу трампи. Задолжително покрај стримот да се следи и Woj од yahoo, сите дешавки прв ги пренесува.

Ники Батум у Хорнетс за Ноа Вонле и Џералд Хендерсон
Џереми Ламб у Хорнетс за Мет Барнс, овој вториов најверојатно ќе биде ослободен од обврските !

Лејкерс ако успее да го направи она со Казнс ќе заврши огромна работа. Ако добро разбрав три тима ќе бидат вклучени во трејдот, во Орландо ќе иде веројатно Окафор, односно вториот пик што треба Лејкерс да го земе годинава, во Сакраменто ќе оди Вучевич, а во Лејкерс Казнс и шестиот пик на Орландо ако не се лажам, ама не сум сигурен за ова последново. Плус таму Орландо и Сакраменто добиваат некои пикови, поима немам кои, битно ми беше за Лејкерс само.

Ова би бил одличен дил за Лејкерс затоа што ќе добијат одличен играч и доминатор под кошот, а не да го чекаат Окафор да созрее неколку години, а прашање е и дали ќе се деси тоа, пошо јас не сум некако премногу оптимистичен околу овој играч... Да можат некако да го средат овој трејд, плус и Џими Батлер да го потпишат и се ќе биде топ. :gjavol: Знам дека нема да дојде Џими али да си пофантазирам малце. :oeoeoe:

Нема да го добијат Казнс само за вториот пик.. Ќе треба и Рендл и веројатно Кларксон што е премногу.. Незнам зошто тимовите толку лесно се ослободват од талентирани млади играчи.. Казнс сега засега ти е само статистика исто како Лав минатите години.. Слично како и Лав не бил во плејоф никогаш.. Ни приближно.. За разлика од Лав има сериозни ментални проблеми. Ќе заврши исто како и Хауард па ќе го карате од година

Лејкерс ако успее да го направи она со Казнс ќе заврши огромна работа. Ако добро разбрав три тима ќе бидат вклучени во трејдот, во Орландо ќе иде веројатно Окафор, односно вториот пик што треба Лејкерс да го земе годинава, во Сакраменто ќе оди Вучевич, а во Лејкерс Казнс и шестиот пик на Орландо ако не се лажам, ама не сум сигурен за ова последново. Плус таму Орландо и Сакраменто добиваат некои пикови, поима немам кои, битно ми беше за Лејкерс само.

Ова би бил одличен дил за Лејкерс затоа што ќе добијат одличен играч и доминатор под кошот, а не да го чекаат Окафор да созрее неколку години, а прашање е и дали ќе се деси тоа, пошо јас не сум некако премногу оптимистичен околу овој играч... Да можат некако да го средат овој трејд, плус и Џими Батлер да го потпишат и се ќе биде топ. :gjavol: Знам дека нема да дојде Џими али да си пофантазирам малце. :oeoeoe:

Овој трејд ако се случи треба колективно самоубиство да направат Кингс. Казнс и 6ти пик за Вучевиќ и 5ти пик. Па Лејкерс и Казнс и 6ти пик да добијат. Според мене 2риот пик и Рендл се мала понуда за Буги, со оглед на повредата на Рендл.

Долго време немам напишано ништо, па ајде малку пред драфтот.

Се крчка доста луд драфт годинава. Се така некако ми изгледа. Многу тимови со високи пикови кои сакаат наеднаш да станат јаки. Многу тимови кои имаат послаби пикови се на раб на целосна реконструкција. Додади ги на тоа и редовните лудории на Хинки и којзнае што ќе се случува.

Cousins ми се чини дека 99% ќе биде трејдан. Најверојатно во Лејкерс, само прашање е дали само овие 2 тима би биле вклучени во трејдот или ќе има и други. Некако не сум убеден дека Сакраменто ќе остане на Okafor, Randle и Clarckson. Тие сакаат поискусни играчи... Бостон е ми се чини другата опција за трејд.

Според мене вака некако ми се допаѓаат играчите од овој драфт:

1. Towns
2. Okafor
3. Russell
-—————-
4. Porzingis
5. Hezonja
6. Mudiay
7. Winslow
-——————
8. Booker
9. Payne
10. Jones
11. Kaminsky
12. Turner
13. Johnson
14. Portis
15. Lyles
16. WCS
17. Hunter
18. Vaughn
19. Looney
20. Dekker

Како всушност ќе одат пиковите, ќе видиме, се зависи од евентуални трејдови. Едно е сигурно, има доста квалитетни деца особено на врвот на драфтов и нема да ме чуди за 4-5 години доста да се зборува баш за овој драфт. ПРвите 7 се доста солидни таленти. Од 8 натаму и не сум нешто воодушевен...

Па да видиме што ќе биде вечер...

http://www.sactownroyalty.com/2015/6/23/8836039/vlade-divac-demarcus-cousins-george-karl
http://www.sacbee.com/incoming/article25359394.html
Со оглед на сè што се случуваше до сега, не им верувам. Сакал Карл да гради стабилен и посветен тим. Со Хезоња и Џавел? (овде Шек замешал прсти лол)
http://www.sactownroyalty.com/2015/...ow-strong-interest-in-free-agent-javale-mcgee
Башка катастрофално се покажаа во бирање пикови, Фредет, Стаускас... До кога со глупостиве
Oh%2Bhell%2Bno%2B_7280eedf85ea5d674c22c5959d6e86cb.gif

Per Chris Mannix of Sports Illustrated, LaMarcus Aldridge loves the way Pop extends the careers of so many players. Several executives have acknowledged the Spurs will be tough to beat in the race for Aldridge.

:jeeee:

На драфтот има турчин Чеди Осман кој е роден во Охрид така да можно е да ја спомнат и Македонија вечерва. Би требало некаде околу 40ти пик да биди.

У колку саат по наше е драфтот? 3.00 ?
На спорт клуб ќе го даваат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom