NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Стен Ван Ганди да си ебете мајката и ти и Стенли Џонсон... Аууу колку го сакав Винслоу у екипа....

Тотално обратното. [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Зашо?
Кога се појавија првите гласини за трејд на Казнс воопшто не го вклучуваа и пикот од оваа рунда, а завчера процуреа такви информации што мене воопшто не ми се допаѓаше. Требаше да ги дадат пикот, Рендл и Кларксон, абе ај не ме јеби, Џордан ли доаѓа... Вака може и ќе искомбинираат нешто, ќе видиме...

Тај Лосон од Денвер највероватно ќе биди трејдуван во Кингс.

Мислам дека ќе тргнат у FA Лејкерс пред се на Олдриџ, а и поверојатно е дека отстапуват полека од преговорите со Казинс пошо реално за трејд позиција со Орландо и Кингс треба центар, вака немаат некоја понуда на маса..

Зашто не го земаа Окафор да си и.ат мајката ... :/

Од понеинтересните пикови за светот, а интересен за нас од овие простори Phili го избраа и Luka Mitrovic како 30ти пик од втора рунда.

Аххх... Колку само го сакав Russell во тимот, совршен фит беше... И менаџментот го сакаше. Ама Лејкерс одлучија како и секогаш да ја заебат работата за Филаделфија.

Не дека е Окафор лош, далеку од тоа, дури е можеби и подобар талент од Russell (иако мене Russell ми е при срце), ама вака пак центар мораше да се драфтува.

Ќе има турбуленции во следните недели и кај Лејкерс и кај Филаделфија според мене. Лејкерси делуваат доста убедени дек ќе оведат елитен висок играч како слободен агент (прв пик им е Aldrige). Јас не сум толку убеден. Cousins е сеуште во игра, ама без Окафор и тоа тешко ќе оди (Окафор + еден од Рендл и Кларксон беше минимум што ќе беше потребно, ако не и двајцата). Од друга страна голема веројатноста да лета во трејд еден од Okafor, Embiid и Noel. Сите три тешко дека ќе го дочекаат почетокот на годината во Филделфија.

Оваа приказна не е завршена.

П.С. Имаше доста шпекулации дека Лејкерси намерно може да го земат Russell за да ги уценуваат Филаделфија да си го вратат пикот кој им го должат идната сезона, ама засега или ништо од тоа или Филаделфија им го прочита блефот.

Мислам дека од трите центри што ги имаат, Ноел е најслаб. Ова под претпоставка дека Ембид ќе заигра некогаш и дека Окафор ќе биде тоа што се очекува да биде. Не ми е јасно зашто на Никс навивачите го свиркаат литванецот, кога скоро сите топ ГМ, викаат дека е играч со најголем потенцијал од сите. На нив е да го развијат со добар тренинг и да му дадат минутажа. Сакраменто и Шарлот мислам највеќе ја утнаа рабтата, а после нив иде Детроит. Сакраменто пикаат исклучиво дефанзивен центар, што абер нема да биде било каква офанзивна закана, а имаат играчи како Мудаи и Винслоу. Шарлот го земаа Hawes од Клиперс кој е играч ист како овој што го драфтуваа. И они го имаа Винслоу како опција, и одлично ќе им дојдеше заедно со Батум и Кемба. Лејкерс го одбраа Расел зашто според некои новинари, дечкото изгазил на 2 проба која била 3в3, а Окафор ги разочарал. Исто пробелм биле слободните на Окафор, мислам под 50%, со што доколку е тесна партијата ќе мора да го вадат од игра, а таков играч неможе да биде Френчајз играч. Расел е ист тип ко Кари кога влезе во лигата и сигурно доколку се развива добро, ќе му требаат неколку години да стане респектабилен играч. Он и сега е NBA-ready ама ќе му треба време да се подобри во многу аспекти. Најверојатно ќе има тренинг сесии со Стив Неш, заедно со Кларксон. Се надевам дека лејкерс ќе се договорат со Неш да биде дел од нивниот стручен штаб, зашто мислам дека многу допринос има за играта на Кларксон после олстар паузата.

Зашо?
Кога се појавија првите гласини за трејд на Казнс воопшто не го вклучуваа и пикот од оваа рунда, а завчера процуреа такви информации што мене воопшто не ми се допаѓаше. Требаше да ги дадат пикот, Рендл и Кларксон, абе ај не ме јеби, Џордан ли доаѓа... Вака може и ќе искомбинираат нешто, ќе видиме...
Да го договореа трејдот со Сакраменто, сигурно ќе го земеа Окафор и ќе им го пратеа на Сак. Овака Сакраменто си зема дефанзивен центар кој Буги го посакуваше порано и ќе го префрлат Буги на 4ка. Овие денови ќе трејдаат активно за плеј, поточно Лосон од Денвер според мене, или ќе му тражат дом на Геј за да можат да го потпишат Рондо. Нема шанси да се задоволат Сакраменто со помалку од Рендл, Кларксон и овој пик сега. Има шанси да изведат некоја глупост пошто се нели факинг Сакраменто ама ептен мала е.
Иначе дечкото на 0:05 ви е иднината на франшизата. Максимум сваг во Лејкерс со Сваги П и Расел.
Doooeee ayyy lmao :icon_lol:

Да го договореа трејдот со Сакраменто, сигурно ќе го земеа Окафор и ќе им го пратеа на Сак. Овака Сакраменто си зема дефанзивен центар кој Буги го посакуваше порано и ќе го префрлат Буги на 4ка. Овие денови ќе трејдаат активно за плеј, поточно Лосон од Денвер според мене, или ќе му тражат дом на Геј за да можат да го потпишат Рондо. Нема шанси да се задоволат Сакраменто со помалку од Рендл, Кларксон и овој пик сега. Има шанси да изведат некоја глупост пошто се нели факинг Сакраменто ама ептен мала е.
Иначе дечкото на 0:05 ви е иднината на франшизата. Максимум сваг во Лејкерс со Сваги П и Расел.
Doooeee ayyy lmao :icon_lol:
Ќе видиме, али Купчак секако ќе бара алтернатива на 5ка, нема шанси да остане со овој ростер моментално. Јас пак ќе кажам, типувам на Казнс, али ќе видиме во периодот што следи. Мислам дека намерно идеа со Расел, да се обезбедат на ниските позиции за во иднина, а некој центар ќе трејдаат.

П.с. Заборавив да напоменам дека и Олдриџ е опција, само што он не е класична 5ка... Можно е да го дадат Рендл заради гадната повреда. Упм, има милион опции. :D

Ќе видиме, али Купчак секако ќе бара алтернатива на 5ка, нема шанси да остане со овој ростер моментално. Јас пак ќе кажам, типувам на Казнс, али ќе видиме во периодот што следи. Мислам дека намерно идеа со Расел, да се обезбедат на ниските позиции за во иднина, а некој центар ќе трејдаат.

П.с. Заборавив да напоменам дека и Олдриџ е опција, само што он не е класична 5ка... Можно е да го дадат Рендл заради гадната повреда. Упм, има милион опции. :D
Не се откажуваат од Рендл, читав дека ослабнал 10 кила и многу си го подобрил шутот. Сепак и тој е од многу јак драфт, и уште имаат голема надеж за него. Сакаат да го земат Олдриџ право преку макс договор, е сега колку им е паметно тоа не знам.

Не се откажуваат од Рендл, читав дека ослабнал 10 кила и многу си го подобрил шутот. Сепак и тој е од многу јак драфт, и уште имаат голема надеж за него. Сакаат да го земат Олдриџ право преку макс договор, е сега колку им е паметно тоа не знам.

Лејкерс имаат надеж во него но трејд вредност моментално има 0. Беше 7ми пик, нема изиграно ништо поради тешката повреда. Кларксон вреди повеќе од него. И толку се слаби Лејкерс што не можат да направат никаков трејд без вториот пик, мора да нападнат по Марк Гасол и Олдриџ ако сакаат висок играч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom