NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
Не постои Минесота во двата правци, ги угасија како пикавец. Главната разлика е што кај Далас не смее да остане никој сам, сите освен Лајвли и Гафорд фрлаат тројки, а кај Минесота нема човек што може да погоди отворена тројка од овие споредниве играчи. Препаметно играат Далас, го полнат рекетот и ги оставаат сами Андерсон, Мекдениелс и остала багра циглари што не можат вол у гз да убодат. Не знам само зошто не форсираат игра под кошевите 1 на 1 преку Таунс или Рид па да пробаат така да креираат вишоци зашо очигледно вака не оди. Во секој случај сега веќе е касно, -30 на полувреме, може да се сликаат само.

Не постои Минесота во двата правци, ги угасија како пикавец. Главната разлика е што кај Далас не смее да остане никој сам, сите освен Лајвли и Гафорд фрлаат тројки, а кај Минесота нема човек што може да погоди отворена тројка од овие споредниве играчи. Препаметно играат Далас, го полнат рекетот и ги оставаат сами Андерсон, Мекдениелс и остала багра циглари што не можат вол у гз да убодат. Не знам само зошто не форсираат игра под кошевите 1 на 1 преку Таунс или Рид па да пробаат така да креираат вишоци зашо очигледно вака не оди. Во секој случај сега веќе е касно, -30 на полувреме, може да се сликаат само.
Затоа што Гефорд и Лајвли се под кош.

Udvojuvaat, na ball handlerot I ako ide pas pod kos kako sto I samiot si napisal se kockaat so Anderson/Mekdaniels/Aleksandar-Walker... tesko ova.

Сега го разбирам потполно Обрадовиќ зошто одбивал да биде тренер во НБА години наназад. Па каде ќе издржи човекот со некој како Таунс у екипа, не знам само кој го излажал дека е шутер и дека треба да шутира цело време, бог да чува и да брани, ќе ги сруши сите негативни рекорди у плејоф како што тргнала работава.

Леле Лука што им прави :pos:

Не знам со што Јокич заслужи МВП пред Лука сезонава, маестрално е ова што го игра дечково.

Лука

И на Снуп не му се верува.

Елитен трештокер маме му ебам :pos:
Лесно е сега да се каже "eh znaevme" ама мислам повеќето не очеквуавме дека до ова ниво ќе биде добар (јас лично мислев нема да достигне елитен левел).
Не ми се верува каков чоук им се деси на Минесота, ова е срамно...

Бостон се фаворити, стварно ќе треба 110% во сите мечеви да дадат Мавси за да освојат ова, ама ајде, со среќа нека им е

Мислам фан базата во финалето ќе биде:

Фанови на Селтикс: Фанови на Селтикс
Фанови на Мавс: Цел останат свет

Koja e logikava, site protiv Seltiks osven nivnite fanovi?

Interesno ke bide da se vidat mechovite megju Boston-Dalas.

Еве на незавршен меч ама испразнети клупи да пишам дека Волвс имаа среќа што не беа посрани како Санси туку имаа надеж цело време да се надеваат на нешто на минус 20-25.

Уште на трејд дедлајнот пишав дека страшна работа направија Мавси. Страшни дефанзивци земаа, го затворија рекетот, а оно со Лука и страшни офанзивци испаднаа. Пишував и за Лајвли каква руки сезона игра, тука еден будала ме правеше и правеше споредби со Чет и Вемби. Кид перфектно го склопи овој тим. Се пишуваше за дуото Лука-Кајри, особено после ланскиот дебакл али јас убеден бев дека ке успеат во плејофов.

Очекував конференциско финале али не и финале, пошто мислев дека Денвер ке бидат таму. Највеќе се плашев против Клиперси али лагано пројдоа 4-2. Убеден бев во пролаз против Тандер и покрај незалечен Лука. Откако испадна Денвер, се кладев и дека ке јадат Волвс метла али Таунс куртонот го унакази Лајвли. И 4-1 ке завршат работа. :icon_lol:

За Лука последно ке пишам. Монструм. Убица, маме им ебе и на играчи и на тренери и на тие самопрогласени експерти. Какво дуо оформи со Ирвинг е неверојатно нешто. Допрва ке доминира Лука во лигава, со потенцијал за ГОАТ е.

Уште финале остана. :love:

Koja e logikava, site protiv Seltiks osven nivnite fanovi?

Interesno ke bide da se vidat mechovite megju Boston-Dalas.
Па таа е логиката, не дека Селтикс се антипатични ептен, ама има група на луѓе што ги смета за антипатични. Потоа има луѓе што секогаш ќе навивааат за не-фаворитот. Па ќе има луѓе што не ги сакаат Селтикс пошто беа #1 фаворити на почеток на плејофов (според кладилници и слично) и едвај чекаа да паднат. Потоа, има луѓе што не го сакаат Тејтум. Потоа, има луѓе што сметаат дека Селтикс имаа лесен пат, победуваа екипи со повредени играчи и затоа сакаат да се соочат со пораз и сериозна екипа.
Тука додади дека Мавс го имаат Лука -па многу луѓе од Европа ќе навиваат за нив поради тоа.
Додади дека Селтикс се франшиза со многу-декадна историја логично е да си собере и хејтери пошто е историски успешна.
Додади и тоа дека Лејкерси се можеби екипа со најмногу фанови на свет а #1 ривал им се Селтикс - логично и поради тоа ќе има луѓе што ќе бидат против нив.
Додади дека сите фанови на екипи од истокот ќе бидат против Селтикс пошто им се конкуренти..
Па додади дека има ептен фанови што пораснале со Џејсон Кид и би сакале да го видат како успешен тренер со титула.
Додади и дека голем број од хејтерите на Леброн ги засакаа Мавси кога им земаа титула на Хит.
Додади и дека голем број од фановите на Леброн се сега за Лејкерс па тоа спаѓа во она погоре...а можеби и дел се за Мајами или Кливленд - екипа од иста конфернција па би сакале да го видат ривалот во истокот да падне.

Сакаш и политичко-социолошки аспект? :D
Плус, додади дека Лука е белец, многу расисти ќе навиваат за него :D :D
Додади дека Кајри беше против вакцината, па и тие што не се вакцинираа ќе навиват за него :D

Ништо против Селтикс или против прашањево твое особено, само сакав да си објаснам иначе, ваљда не се сфативме погрешно.

Ова е исто како Реал Мадрид - Дортмунд финалево во ЛШ, ако освои Реал "ok, to e, se ocekuvase, pojaki se realno" ама ако тепа Дортмунд на сите ќе им биде мило до некоја мерка

Сеа има време и Overwatch да гејма. :kafence:
Автоматски споено мислење:

KAT gi reshi gotovo
Автоматски споено мислење:

4:3 za Minnesota.

Шо прогноза имаш за финалето?
Онака ме интересира.

Далас 120+ поени :) Ilz братче пиши лифче ;)
@LesterBoMccaleb дали ме послуша и уплати лифче ко што советував?
За жал имав гужва на работа и малку гледав од натпреваров.
Ентони Едвардс не е чоукер ко Девин Букер, па на крај не заврши со букаке натпреваров.

Се гледаме на врвот ;)
Na Krsto.jpg

Лука е убица :cuc:

Имаат појак тим од лани Далас да али и Лука игра помудро овој плеј оф, ако продужи вака би рекол дека ќе му го земе приматот на Јокич како најдобар играч у лига.

За финалево ќе биде многу јако пошо или Лука ќе си земе прв прстен или Бостон конечно со најдобар состав у лига, бар на хартија и со убедливо најлесен пат до финале ќе дојде до прстен.

Клучот ќе биде Порѕингис, без него немаат висина Бостон и ќе го јадат.

Ако не игра или па игра на една нога пиши пропало.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom