NBA 2008/09

Статус
Затворена за нови мислења.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.918
Поени од реакции
8.789
Абе “експерт“, среди си го пристапот малку, кај глупости тропаш па и лудило глумиш.

Ти дечко си заглавен у времето, не знам кога последен пат си гледал НБА утакмица (ако уопште си гледал) али најголемо нешто моментално кај Винс Картер е неговото име, на кое очигледно ти се запали како млад мајмун на банана.

Конкретно за Картер у Кливленд, типот има таков егоманијакален карактер, шо за мене е апсолутно незамисливо да делат топка со Леброн, ќе се угушат овие двајца на терен, мислам дека ќе биде уште полошо отколку што му беше со Џејсон Кид.
А и со таа надуената плата шо ја има нема баш добра да делува на селари капот на Кавс.
Со ова за Поузи шо ми го кажа само ме потврдуваш дека блага веза немаш од кошарка, типот ти е класичен универзалиец, прави скокови, шутира тројки, игра одбрана, а и нема ништо против на клупа да почне, у животна форма игра моментално у Хорнетс.
Која одбрана ја игра Поузи? ОМГ, со кој дискутирам јас, една утакмица ако гледаше од плеј-офот лани ќе ти беше јасно кој “лупнал“ нешто, дали ја или ти.

Башка информацијава за Картер шо ја тресна е праисториска, не знам зошто воопшто се дискутира на оваа тема, али добро, не би се зачудил ако прв пат допрела до тебе пред неколку денови.
ти кажав јас секоја година над дваесет поени просек полани кога во њу џерси играа и џеферсон и кид пофторно картер беше тој што ги влечеше конците и како можеш да споредуваш картер и кид сосема различна врста на играчи кажи ми ти "експерту" што беше лошо со кид и картер кога играа заедно???????????
биди сигурен кид не си отиде од њу џерси заради картер, тоа е последица на тоа што њу џерси сакаат подмладување на тимот затоа го добија харис кој е одличен млад и перспективен играч кој покажува подобри партии моментално од кид
затоа биди сигурен не си некој кој што ја тумачи nba многу добро си се попалил од пред 2-3 години е ќе ми кажуваш nba

сите слушнале картер победил некогаш во забивање и дека само за тоа го бива:tapp::tapp::tapp:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
ти кажав јас секоја година над дваесет поени просек полани кога во њу џерси играа и џеферсон и кид пофторно картер беше тој што ги влечеше конците и како можеш да споредуваш картер и кид сосема различна врста на играчи кажи ми ти "експерту" што беше лошо со кид и картер кога играа заедно???????????
биди сигурен кид не си отиде од њу џерси заради картер, тоа е последица на тоа што њу џерси сакаат подмладување на тимот затоа го добија харис кој е одличен млад и перспективен играч кој покажува подобри партии моментално од кид
затоа биди сигурен не си некој кој што ја тумачи nba многу добро си се попалил од пред 2-3 години е ќе ми кажуваш nba

сите слушнале картер победил некогаш во забивање и дека само за тоа го бива:tapp::tapp::tapp:
Аватарот у знак на револт ли го стави? :pos2:

Абе уште ли не сфаќаш шо сакам да кажам, не вреди да ризикуваат Кливленд со играч како Картер, носење уште една “ѕвезда“ у тимот може да биде погубно за нив, ќе ја нема ни половина од слободата Леброн шо моментално ја ужива, а тоа не би им одговарало на Кливленд, сигурно не сакаат Леброн да се фрустрира од еден Картер, па да фати патот накај Медисон.

И кај виде споредба Кид-Картер, алудирав на тоа на релација две ѕвезди у тим, шо би бил случајот со Картер-Џејмс, а гледав колку добро им одеше зедно, разараа Нетс :tv:

Ботот просекот на Картер ми го кажува, немогуче. :uvo:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.918
Поени од реакции
8.789
десета сезона во nba(748 натпревари) на картер и видете го целокупниот просек

23,6 поени 5,5 скокови 4,4 асистенции

сега ќе ја покажам статистиката од оваа година за оние кои ќе речат дека овие бројќи биле големи во првите сезони и дека тогаш давал многу поени сега не!!!

21,2 поени 5,1 скокови 4,9 асистенции

бидите сигурни дека ќе се снајдат леброн и картер

ги следам следам игрите на картер и гледам не е како порано што секогаш сака сам да решава утакмици кога е тесно многупати харис беше тој кој ги решаваше утакмиците-а и картер е свесен дека ако оди во кливленд ќе помага во борба за титула, а не да се прави ѕвезда бидејќи кливленд ја имаат најсветлата ѕвезда во nba:smir:

Аватарот у знак на револт ли го стави? :pos2:

Абе уште ли не сфаќаш шо сакам да кажам, не вреди да ризикуваат Кливленд со играч како Картер, носење уште една “ѕвезда“ у тимот може да биде погубно за нив, ќе ја нема ни половина од слободата Леброн шо моментално ја ужива, а тоа не би им одговарало на Кливленд, сигурно не сакаат Леброн да се фрустрира од еден Картер, па да фати патот накај Медисон.

И кај виде споредба Кид-Картер, алудирав на тоа на релација две ѕвезди у тим, шо би бил случајот со Картер-Џејмс, а гледав колку добро им одеше зедно, разараа Нетс :tv:

Ботот просекот на Картер ми го кажува, немогуче. :uvo:
епа другарче вреди да се ризикува:helou:

StiX

Why so serious?
Член од
13 февруари 2008
Мислења
100
Поени од реакции
19
Картер не е тоа што беше и никад нема да биде тоа што беше. На времето ми беше еден од омилените играчи ама од кога си отиде од Торонто се уништи скрос. Кливленд во моментов играат убава кошарка , тимска , со јака одбрана и Картер само би го нарушил тоа. Поузи би бил подобра опција , ама тешко дека Њу Орлеанс ќе го дадат особено не за Воли Шчзбреакњ%“јак

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.903
Поени од реакции
23.297
JAS KE KAZAM DEKA POUZI BI ZAVRSIL PODOBRA RABOTA OD KARTER VO KLIVLEND...KLIVLEND IMA DOVOLNO SUTERI, NE IM TREBA STAR IZDRTAVEN SUTER KOJ NEMA MUDA DA ODI NA VLEZ...A POUZI E ZAKON ODBRANBEN IGRAC ( GO CUVASE KOBI KAKO NIKOJ DO SEGA VO FINALETO) A TOA IM TREBA NA KLIVLEND KOJ E DEFANZIVEN TIM I KOJ MOZDA KE IGRA SO LAKERS VO FINALE.

A ZA SUTERI EHEEE....VOLI, MO, GIBSON PA I LEBRON SE BOLJI SUTETI OD VINS..A I BIG Z E BOLJI SUTER....MANJE VISE, SVI SE BOLJI PA NE BI IGRAL NI U PRV SASTAV U KLIVLEND.

KARTER = PREPLATENO GO*NO KOJ NEMA MUDA. PROCITAJ PO FORUMI VO AMERIKA I VIDI STO KE TI KAZAT ZA NEGO. NAJ OCRNUVAN IGRAC U NBA. SITE STO RAZBIRAAT MALKU OD KOSARKA GO MRAZAT.
A I NE ZASLUZUVA ALL STAR SAMO ZATOA STO PRED 1 MILENIUM KUCAL DOBRO....SAMO STETA STO SEKOJ IMA PRAVO DA GLASA....AKO NAPRAVI 1 KUCANJE NA ALL STAROT JA MUDATA KE SI GI ISECAM....ISKRENO, JA 100 PATI POPRVO BI GO ZEL MO WILLIAMS NEGO KARTER. PA I POUZI SPADJA TUKA, KAKO REZERVEN ALI SPECIJALEN IGRAC.

A TIE STO NEMAAT VRSKA OD KOSARKA I OD IGRANJE, NEKA PRODOLZAT DA GO VELICAAT KARTER I NEGOVITE DAMNESNI KUCANJA. AKO E ZA TOA, DAJ KLIVLEND NEKA GO ZEME DOMINIK VILKINS...U PM...DAJ GLEDAJTE 1 NBA UTAKMICA PA TOGAS ZBORITE.

1. Или не сме го гледале истото финале , или ти си грешка, ја колку што гледав ПОЛ ПИРС играше одбрана на Кобе,
стар идртавен шутер и се плаши да влезе на влез, се слушаш бе што збориш :tapp:

2. Винс Картер би играл 100 % во прв состав бидејќи освен Леброн кливлленд немаат играч кој би можел да постигне 30 коша на натпревар у случај Леброн да има "слаба вечер" т.е. Коби, Принс или Боувен да му се залепат цела вечер. Со играч како Картер и со Коби ваков како вчера, Кливленд би победил вчера

3. Воли у 1 од 5 утакмици дава над 3 тројки у натпревар ( 9 поени )
Гибсон не памтим кога дал над 10 поени у утакмица, а МО просек му е 17-18
Винс Картер у една од најлошите сезони негови у живот ЛАНИ имаше просек 22 поени по натпревар :helou:

4. Кој Заслужува ол-стар според тебе ??

5. Винс Картер сеуште куца, не се дамнешни , а доминк вилкинс не игра активна кошарка од дамнина, затоа ова последново ќе го стаем у ранкот на изјавите со додаток до нив " тропање зелени"

Абе види може да биде погубно, а може и не, колку што гледам на Бостон 3 ѕвезди не им беа погубни :wink:

Леброн и вака и онака ќе си го фати путот накај Медисон :helou:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Леброн следната сезона има гоооооолеми шанси,скоро сигурно е дека ќе замине у Детроит. Се ослободија од Билапс,го земаа Ајверсон али само за до крај на сезонава и после е фри ејџент он така да се ослободуе голем простор у селари капот а нешо со менаџеров на Леброн имаше али не ми текиња шо беше работата.Така да може и затоа да си планираат да го носат Картер.
Е сеа се е ова шпекулации и неможе нишо за сигурно да е каже али ај ваљда ќе ја биде.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Абе ако освои титула може и да остане во Кливленд, ама ако освои.

А најсмешно ми е што ќе прави Кливленд кога Леброн ќе биде трампан, замислете ќе остани без фанови. Затоа што повеќето фанови се фанови на Леброн а не на Кливленд, така да кога ќе замине Леброн ќе заминат и тие. А такви фанови има и тука.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Абе ако освои титула може и да остане во Кливленд, ама ако освои.

А најсмешно ми е што ќе прави Кливленд кога Леброн ќе биде трампан, замислете ќе остани без фанови. Затоа што повеќето фанови се фанови на Леброн а не на Кливленд, така да кога ќе замине Леброн ќе заминат и тие. А такви фанови има и тука.
Има братче, на кило да ги тргаш.
Секогаш сум навивал за клуб и така ќе остане засекогаш. Јунајтед засекогаш, Лејкерс засекогаш!

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
и мене стварно не ми е јасно како може во тимски спорт да наивам за играч!!! Може да имам омилен да али да прекинам да навивам за некој тим затоа што играчот си отишол ми е без везе. Почнав да навивам за Пистонс ради Стакхаус али он си отиде. Се најубаво. Дојдоа други. Глупа работа ми е озбилно. Ај сеа еве Ајверсон го мрзам и треба да да го мрзам и Детроит а?

Член од
1 декември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
La.Lakers ke bidat sampioni ovaa sezona zverovi se deckite finale Lakers-Cleveland(ORLANDO)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.903
Поени од реакции
23.297
Леброн следната сезона има гоооооолеми шанси,скоро сигурно е дека ќе замине у Детроит. Се ослободија од Билапс,го земаа Ајверсон али само за до крај на сезонава и после е фри ејџент он така да се ослободуе голем простор у селари капот а нешо со менаџеров на Леброн имаше али не ми текиња шо беше работата.Така да може и затоа да си планираат да го носат Картер.
Е сеа се е ова шпекулации и неможе нишо за сигурно да е каже али ај ваљда ќе ја биде.

Чул те господ :vozbud:

Само тешко дека ќе успеемо да го задржимо истиот ростер и да го земемо Леброн

Заш РИП и Шид земаат многу висока плата, а и платите на МДајс и Принс не се за залење, плус тука ги имамо Максиел, Стаки и Амир Џонсон кои играат се подобро и подобро и на крајот на оваа сезона ќе треба и на нив да им се фрли некое динарче :wink:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.918
Поени од реакции
8.789
1. Или не сме го гледале истото финале , или ти си грешка, ја колку што гледав ПОЛ ПИРС играше одбрана на Кобе,
стар идртавен шутер и се плаши да влезе на влез, се слушаш бе што збориш :tapp:

2. Винс Картер би играл 100 % во прв состав бидејќи освен Леброн кливлленд немаат играч кој би можел да постигне 30 коша на натпревар у случај Леброн да има "слаба вечер" т.е. Коби, Принс или Боувен да му се залепат цела вечер. Со играч како Картер и со Коби ваков како вчера, Кливленд би победил вчера

3. Воли у 1 од 5 утакмици дава над 3 тројки у натпревар ( 9 поени )
Гибсон не памтим кога дал над 10 поени у утакмица, а МО просек му е 17-18
Винс Картер у една од најлошите сезони негови у живот ЛАНИ имаше просек 22 поени по натпревар :helou:

4. Кој Заслужува ол-стар според тебе ??

5. Винс Картер сеуште куца, не се дамнешни , а доминк вилкинс не игра активна кошарка од дамнина, затоа ова последново ќе го стаем у ранкот на изјавите со додаток до нив " тропање зелени"

Абе види може да биде погубно, а може и не, колку што гледам на Бостон 3 ѕвезди не им беа погубни :wink:

Леброн и вака и онака ќе си го фати путот накај Медисон :helou:
потполно се согласувам во се што кажа:smir:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Јас не се согласувам со тие што мислат дека треба Картер треба да иде у Кливленд зашто уште една звезда у тим не им треба,Леброн кај и да е ќе си иде во некој клуб со некој што сварно ќе игра добро и е права звезда а не како Картер,според мене тој е просечен моментално и тоа.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.918
Поени од реакции
8.789
Јас не се согласувам со тие што мислат дека треба Картер треба да иде у Кливленд зашто уште една звезда у тим не им треба,Леброн кај и да е ќе си иде во некој клуб со некој што сварно ќе игра добро и е права звезда а не како Картер,според мене тој е просечен моментално и тоа.
ај кажи ми кога бил надпросечен 16 годишен стручнаку ќе се офајди некој од твојте постови и мислења:tapp::tapp:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Ок јас искрено пратам нба уште од 6 години,и Картер го памтам по куцањето,крај краева секој си има свој вкус на кошаркари така да не можеш да ме разубедиш дека е некој голем играч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom