Како фан на ЛАЛ многу ми е мило шо освоивме титула.Меѓутоа ми е уште помило ради тоа што победивме екипа со играчи како Робинсон,Валас и Ален.Плачковци во секоја смисла на зборот.Значи 7 утакмици,немаше натпревар при додуседан нивна лична грешка да прискокаат како некои мајмуни околу терен,да прават фаци во смисол WTF!!! и да урлаат на секоја противничка грешка.И BEAT LA а?Е ете ти...за малце ќе го победевте.Колку сум само импресиониран од Гасол,Артест и Одом.Криво ми е сега шо ѓи кудев пред некој ден,али вчера изиграа маестрално,поготово Гасол и Артест.И на крај ме задоволи изјавата на Меџик:
-What is the key of the LA Lakers succses this year?
-It's easy to say.We have the best crowed in th world,the best owner ever(ваљда мислеше на Џери Бас),the best coach ever,and the most importan thing,we have maybe the best player of all time.....KOBE BRYANT!!!
Како и да изигра Коби...неговата величина е енормна.И неговата изјава дека толку силно и емотивно го сакал ова финале,па уткал и чисти шутеви,и дека Шпанецот и останатиот дел од екипата биле неверојатни...кажува се,дека Коби не игра за да биде подобар од Џордан,дека Коби не игра за да биде славен и познат низ целиот свет,туку игра да освои титула...не сам,туку заедно со својот тим.