NBA сезона 2009/2010

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
се што имам да кажам моментално е попречено од радоста па не може да искочи ко нормален пост со нормални зборови, затоа ќе го пуштам Гасол да каже наместо мене, а со зборови утре!!!!!!! :)

ЧЕСТИТКИ ДО СИТЕ ЛИЛАКОВО-ЖОЛТИ!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Ајде и на темава да честитам. Браво за ЛАЛ. Не се опишува со зборови колку ме израдуваа, дури и повеќе од титулите освоени на почетокот од деценијата заедно со минатогодишната. Back to back!!!

P

PewDiePie

Гостин
Ален да каже колку го платија да изигра вака синоќа.
Нека им е честито на Лејкерс заслужија да победат тим кој има теле како Реј Ален.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
:eek:jea::eek:jea::eek:jea::je::je::je::pehar::pehar::pehar:
Сепак Лејкерс шампиони!!!

B

BooBojan

Гостин
Уф леле каков натпревар.
Финалето беше фантастично поубаво здравје.Судиите судеа лошо но мислам дека судеа со грешки и на двете страни и мислам дека немаше некоја оштетена повеке екипа.
И за крај заклучокот кок јас го заклучив.Сезонава за Лејкерс според мене беше како наштимана.Фантастична тактика.Прво во регуларниот дел.Доволно ги штедеа играчите доволно победи за прво место во конференцијата.Не форсираа премногу.Потоа во првото коло од плеј офф от првите 5меча игра доволна за 3-2 и во 5от меч против Оклахома експлозија победа во гости и 2коло против Јута е Лејкерс токму во тие 4меча ја покажа вистинската сила Јута беше збришана со 4-0.Потоа конференциско финале и игра доволна за 4-2 без многу форсирање.
И на крај круната на се финалето на play-offот игра доволна за 4-3 можеби и толку беше силата на шампионот но сепак одмерена игра и одлична одбрана во вистинското време но и среката доста помогна мораме да бидеме реални.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Уф, одличен натпревар со голема неизвесност, ама сепак на крајот се знае кој е шампион!

LA LAKERS!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Презадоволна, не жалам што останав до сабајле. Go Lakes, go, вака и следната сезона освојуваат :eek:jea:

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Како фан на ЛАЛ многу ми е мило шо освоивме титула.Меѓутоа ми е уште помило ради тоа што победивме екипа со играчи како Робинсон,Валас и Ален.Плачковци во секоја смисла на зборот.Значи 7 утакмици,немаше натпревар при додуседан нивна лична грешка да прискокаат како некои мајмуни околу терен,да прават фаци во смисол WTF!!! и да урлаат на секоја противничка грешка.И BEAT LA а?Е ете ти...за малце ќе го победевте.Колку сум само импресиониран од Гасол,Артест и Одом.Криво ми е сега шо ѓи кудев пред некој ден,али вчера изиграа маестрално,поготово Гасол и Артест.И на крај ме задоволи изјавата на Меџик:

-What is the key of the LA Lakers succses this year?
-It's easy to say.We have the best crowed in th world,the best owner ever(ваљда мислеше на Џери Бас),the best coach ever,and the most importan thing,we have maybe the best player of all time.....KOBE BRYANT!!!

Како и да изигра Коби...неговата величина е енормна.И неговата изјава дека толку силно и емотивно го сакал ова финале,па уткал и чисти шутеви,и дека Шпанецот и останатиот дел од екипата биле неверојатни...кажува се,дека Коби не игра за да биде подобар од Џордан,дека Коби не игра за да биде славен и познат низ целиот свет,туку игра да освои титула...не сам,туку заедно со својот тим.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Артест ѕвер.
едит:психијатарот на Артест ѕвер.:pos2:
Гасол>Гарнет.Секоја чест шпанецу.
Фишер и Вуја кога е најпотребно со мирни раце.
Одом солиден.
Шампиони,Лос Анџелес Лејкерс.:tv:
sign out.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Честито нека ви е победата еџерџии се пишаме Октомври/Ноември ПОЗЗЗЗ ! РЕСПЕКТ

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
ваауууууууууууууу какво финале.......е ова беше утакмица која е препорачана да не гледаат луѓе со слабо срце.....една утакмица со две квалитетни одбрани и со очаен напад на ЛАЛ.... по првите неколку напади и офанзивните скокови на Гасол и Бајнум мислев дека Бостон ќе ги пореметат но не беше така....играчот што изненади синоќа е Рон АРТЕСТ-респект за човекот се поправи во шутот во добро време....најголеми честитки до Пау Гасол и неговиот дабл-дабл....честитки за Бајнум и неговото залагање низ целата регуларна сезона и залагањето во плеј-офот....Одом??? делумно се поправи во право време и на право место....Клупата на ЛАЛ?? единствено Вујачич изигра добро со неколку добри шута добри пасови иако можеше и подоббро.....да не должам многу I'M PROUD TO BE LAL FAN

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Честито до езерџиите:)
Мајке му предност од 12 коша мислев дека е доволна за Бостон да ја искористи и да изигра потатктично особено кога Брајант е онолку очаен,човекот цела утакмица правеше грешка до грешка.И на крај Артест испадна херој...кој би рекол(којзнае колку пари зема неговиот психијатар).
Инфаркт натпревар во секој случај,што за мој вкус е одлична работа се зголемува адреналинот.Едно време кога погледнав во 3/4 и видов на двете старни по 50 коша видов колку добра одбрана имаа двете екипи.Оосбено Бостон ,одбраната до полувреме беше перфектна.
Како и да е ја чекам наредната година да видам Кралот Џејмс каде ќе направи трансфер и веќе еднаш да го одигра финалето што го заслужи.
Уште еднаш,честито Лејкерси.

Kajgana Shop

На врв Bottom