NBA драфт, трансфери, шпекулации

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Шо би рекол Тошо, не ми се прај муабет. До кога бе вака ? На шо личи ова ?

Не гледам кој може да ги спречи Мајами и Лејкерс оваа сезона. Повеќе од јасно е дека тоа ќе биде финалето.
Шарлот.

W

Werther

Гостин
Шо би рекол Тошо, не ми се прај муабет. До кога бе вака ? На шо личи ова ?

Шарлот.
И јас веке немозам ова да го гледам со Лејкерси истово се случи и Гасол кога го земаа ги дадоа Квеми Браун,Арон Меки и Џарвис Критентон,правата над Марк Гасол и пикови од првата рунда во наредните две сезони од овие играчи вреди само Марк Гасол и Арон Меки колку толку на млади години беше и најдобар шести играч,а Квеми Браун,Критентон и двата пикови невредеа ништо,а пак Лејкерси покрај Пау Гасол земаа и пик од втората рунда на Гризлис овој трејд резултираше со 2 титули на Лејкерси,а Гризлис беа 2-3 сезони подпросечна екипа...и сега историјата се повторува Лејкерси го добиваат Двајт Хауард надобар дефанзивец неколку сезони,повеќекратен all-star играч,а за возврат го испраќаат Ендру Бајнам кој е млад солиден играч кој во последната сезона настапи на all-star викендот и имаше во просек дабл-дабл учинок последнава сезона,но сепак како и да е е далеку од Хауард.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
krazba e slab zbor, mnogu mnogu slab za ovaa situacija, pa uste i Gasol ostanal. :pos:
Нема да ме чуди и некое крило да донесат како Гренџер или Геј, па да ја имат најзвучната петорка на сите времиња...
Лејкерс се, јебига.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Нема да ме чуди и некое крило да донесат како Гренџер или Геј, па да ја имат најзвучната петорка на сите времиња...
Лејкерс се, јебига.
Чул те Господ.....

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Иначе и Фили се победник во трејдот доколку Бајнам го продолжи договорот таму... а сето тоа зависи од каква сезона ќе имаат младите играчи...
Холидеј
Џ-Рич/Н.Јанг
Тарнер
Јанг/Хавс
Бајнам/Квами
+ еден од најдобрите тренери Даг Колинс

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Не ве разбирам само како може да кажете дека Денвер лошо поминале на трејдов, го дадеоа Ал Херингтон, неупотреблив ветеран со голема плата и една година од договорот и играч од ротација, за Ол-Стар капацитет бек шутер...

Со кошарката на Карл Иги ќе експлодира сезонава башка, ќе се отвори појќе простор за младите у рекетот со заминувањето на Ал, тука пред се ќе дојдат до израз Манимал и Џавал па и Мозгов...

W

Werther

Гостин
Иначе и Фили се победник во трејдот доколку Бајнам го продолжи договорот таму... а сето тоа зависи од каква сезона ќе имаат младите играчи...
Холидеј
Џ-Рич/Н.Јанг
Тарнер
Јанг/Хавс
Бајнам/Квами
Е кој победник се Сиксерси жити се го дадоа Андре Игудала,Никола Вучевич,пик од првата рунда и Харклис(извонреден млад крилен играч со огромен потенцијал)за веке потрошениот со огромен договор Џејсон Ричардсон и Ендру Бајнам кој сепак е единствената светла точка во овој трејд за нив доколку го земеа Галинари место Ричардсон тоа веке ке беше друго ама вака...Исто сакав да ве прашам останатите за трејдов зошто не ги пишува новите играчи во ростерите на екипите ги нема ни на официјалните страни ни на википедиа уште не ништо официјално или се чека да се вратат од олимпијадата главните двајца во трејдот?

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Читам и се чудим,како некој членови овде,одма почнаа да зборат демек лал напрел кражба,и што ти ја знам.Добро до душа ги разбирам:),само не ми е јасно кај беа,коа штерн го стопираше трансферот на пол.тогаш,зошто тогаш не се бунеја.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.771
Поени од реакции
30.628
Конечно Денвер да добие некој во кој може да гледа лидер на екипата после заминувањето на Мело, според мене супер трејд е ова. Се надевам дека некој од руките ќе експлодира сезонава како што беше случајот минатата сезона со Фарид.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Не е ни трансфер ни шпекулација ни драфт али е корисен линк за сите долгогодишни љубители на НБА. Бујрум народе, чика Рик части јутјуб канал со ретро ха-де снимки:
https://www.youtube.com/user/NBARetroHD

Член од
4 јули 2012
Мислења
70
Поени од реакции
44
Холидеј
Џ-Рич/Н.Јанг
Тарнер
Јанг/Хавс
Бајнам/Квами
Го продолжи договорот и остане фит цела сезона.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom