Да не се ретардираа Док Риверс и компанија ?
Ненад Крстич и Џеф Грин за Перкинс и Нејт Робинсон....
Бостон WTF
Од 1 до 10 колку ме заебаваш? Прво Џеф Грин не е центар. Второ сега стартен центар на Бостон(воедно и најдобар) им е Шекил Онил. Освен ако не мислиш дека со Крстич и Џермејн Онил може до титула. Дефинитивно огромна грешка на Бостон. А Грин сум го гледал и не е толку лош во напад ама одбрана е катастрофа. Плус игра иста позиција со Гарнет, така да....Дали вие сте го глеале барем еден меч Џеф Грин до сега??
Ако не сте го гледале , гледајте го наредна утакмица у дресот на овогодинешниот шампион во НБА лигата.
Иначе го обожавам Џералд Валас, после Детроит ќе ги сакам највише Портланд !
Од 1 до 10 колку ме заебаваш? Прво Џеф Грин не е центар. Второ сега стартен центар на Бостон(воедно и најдобар) им е Шекил Онил. Освен ако не мислиш дека со Крстич и Џермејн Онил може до титула. Дефинитивно огромна грешка на Бостон. А Грин сум го гледал и не е толку лош во напад ама одбрана е катастрофа. Плус игра иста позиција со Гарнет, така да....
Ок правиш муабет за екипи што немаат добри центри. Ама за титула, еве да земеме во исток ќе треба да се помине Орландо. Кој ќе го чува Хауард 48 минути. Гарнет? Одличен дефанзивец ама премногу го јаде Хауард. ОНил? Не ми се верува повеќе од 10 минути да издржи против него. Крстич? Да не се лажеме. Џермејн Онил е веќе премногу повреден и не го ни рачунам. Сепак Перкинс беше многу добар дефанзивец. Предходниов плеј-оф Бостон што го изгуби од ЛА, според многумина беше заради тоа што Перкинс се повреди. Немора да значи дека ќе ја добие 7мата утакмица, ама сепак стварно е добар во одбрана.9
Џеф Грин е 3 која може да иде на 4.
Е сеа против екипи кои немаат многу јаки центри може Гарнет да иде на 5 а овој на четворка и Бостон ја има најдобрата поентерска петорка у лигата.
Џеф Грин е одличен, плуз може да игра и 3 супер кога Пирс ќе биде на клупа, Маркиз Даниелс се повреди, и Бостон беше најтенон на таа позиција!
Онил на квадрат плус Крстиќ е доста одлична центарска тројка која може да заврши работа плус потпомогната од Гарнет по потреба.
Мене многу ми се свиѓа трампава, плус Перкинс стануваше слободен на лето, му се пушти зборецот и бараше некојси дебел договор. Тој договор нема да го добие од Бостон, и Бостон ќе го загубеше на лето за ништо!
Вака направија невероватна добра зделка пред се со Грин, Крстиќ е само статиста овде, а Бостон досега беше една од најдобрите дефанзивни екипи у лигата, такви ќе останат пошто и Крстиќ е добар дефанзивец, а и не играа уопште лошо дур беше ПЕркинс повреден, додека со Грин добија, млад експлозивен и физички многу спремен играч каков што немаа!
Спори центри што играат тромава одбрана имаа тројца до сега, и од сега ќе имаат тројца !