Навики при заспивање

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Раката ја ставам под глава и само така можам да заспијам :)

Ја те сватив. ИИ јас сум ист. Само што не ги виткам нозете,и не сум свртен секад кон ѕид. :)

п.с. сВати се пишува, со В. :pos:

Сфати се пишува со Ф - 100% :)

Едитирано од модератор: Споено.

Ја мавам сестра ми едно 2 - 3 пати со помошната перница за да прекине да 'рчи а воедно и да ја опоменам да не и текне уште еднаш. Потоа се местам и заспивам. :)

Pizamite obavezno mi se stutkani i napikani vo termo-corapite, taka zarobenite mi stapalca i prstinja mrdaat li mrdaat pred, za vreme i posle spienje...sho navika ke bese pobogu..site posebno milata i draga cimerka gi vadi od takt toa...I otkako udobno ke se sklopcam na krevetot ispustam eden zvuk na blazenstvo i zadovolstvo koj za zal ne mozam da go transkribiram soodvetno...Taka mrdajki i stenkajki se prepustam na sonistata, mislite, fantaziite...mmmmm:pipi:

Пред спиење секогаш кажувам молитва и после тоа легнувам.И спијам мирно и убаво:pipi:

па пред легнување се прекрстувам еднаш тоа ми е од некоја навика а потоа раката во коса и спиење

Pred legnuvanje si pustam film i za 5min spijam... i rano koa ke se razbudam go gasam TVto :helou:

една чаша млеко и пуштам музика - тоа ми е ритуал секоја вечер:pipi:

Стај телевизор на слип тајмер и покри се. Само толку ама не ни е навика тоа зошто не ми е редовно. Немам проблем со успивање па ритуали да праам.

Неретко ги ставам слушалките,пуштам нешто на многу тивко,потоа во сон ќе ги извадам веројатно,како Млад Ман телевизорот го местам на sleep,колку да свети нешто,барам делче од креветот кое е ладно за стапалата,се склупчувам како фетус и спијам. На лето тоа е многу покомплицирано бидејќи како распната спијам :)
Инаку никогаш не спијам со чорапи,хулахопки,подкошули и такви работи бидејќи сум голем с`клетчија(:)) Кај мене постојат само тенки пижами :)
Понекогаш се покривам преку глава,или перницата ми е над глава,клоцам буткам се и сабајлето чаршафот го гледам на земја:)

немам некој посебен ритуал често го ставам телевизорот на тајмер да се изгаси и си легнувам

Неможам да заспијам ако не си го гушнам моето плишано срценце:smir:

најчесто гледам филм додека да заспијам а понекогаш пуштам и музика

Пуштам MTV или Vh1 го местам телевизорот за 30 минути да се исклучи..се покривам,си ја гушкам "помошната" перница и се обидувам да мислам на позитивни работи шо сакам да ми се десат наредниот ден или во најблиска иднина:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom