Навики при заспивање

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Обично од навика пред да заспијам си легнувам,мада ми се има десено и да заспијам на нозе:helou:

jas legnuvam i zaspivam:D:D

Пред спиење обавезно крцкам прсти....

Имам навика со телевизор упален да заспиам или со радио бидејќи полесно заспиам кога збори некој или пее :vozbud:

навика ми е пред спиење да легнам на лева страна и да ислусам неколку омилени песни на моб...потоа спијам ..кома

Ак не се измочам не можам да запсијам...:nesvest:

Imam eden kup bezveze naviki .Najprvo se vrtam so sto vo sekunda mesto ne me faka, se pokrivam do uvo i go stavam kebeto pod mene celo pernicata mora da e besprekorno namestena,satot pod itno leta od soba ne mozam da go podnesam negoviot zvuk...ako ne sum vecerana stanuvam pod itno i dr ne mi teknuva bitno rituali pravam.........:tapp:

иам навика да не се одвикнувам од навики.. за за спиење спијам со две перници една под и една над глаа...ако фтората перница не ми е над глаа или под рака неможам да заспијам... (тоа допринесува до проблеми при екскурзии и одмори)

јебига

прво ги гаснам сите светла околу мене,од собата моја,од ходникот,од надвор...све морат да е темно за да заспијам,иначе ми сметат и светлинана шо идат од дупчено на вратана:kesa:
после си легвам,се ширам по цел кревет,раката под перница ја ставам,се вртам лево,си прам филмој во глава и заспивам после 20 минути или сат време некогаш( а ко ќе сум уморна заспивам само шо
ќе ја ставам глата на перница) и обавезно запивам на стомак...на грб сум пробвела многу пати,ама никако да заспијам...

а да,зиме-лете со чорапи спијам...некако ладно ми е без нив

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom