Solid
Зона на самракот
- Член од
- 26 август 2007
- Мислења
- 7.177
- Поени од реакции
- 4.133
- Локација
- Охрид
- Веб-сајт
- kladilnica.forumup.com
Абе немојте вака јавно 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a bas se mislev da najdam nekoj apsolvent da se mazam da si podnovam domakinstvoВаучерот е исклучиво за компјутери,а не за миксери,фрижидери,телевизори или мобилни.
ќе пројде... како? јас, како апсолвент, ќе го купам тој компјутер што го сака со мојот ваучер. текиња? на мое име ќе биде ваучерот и компјутерот, само што 17 годишното дете машината ќе си ја носи дома.ОК, вака..
Ваучерите ќе важат во повеќето (ако не и сите) компјутерски фирми. Нема да може да се продаваат или заменат за пари затоа што им се издаваат исклучиво на апсолвенти, па при купување на компјутер ќе се бара доказ дека купецот е апсолвент - нема да проаѓаат финти од типот 17-годишно дете да сака да купи компјутер со ваучер. Со оглед на цитираните услови од член 5, можно е да се најде конфигурација со такви делови за тие 200 евра, што не значи дека студентите ќе бидат ограничени на такви средно-жалосни компјутери - може да се одбере посилна конфигурација, од чија крајна цена би се одзеле 200 евра и студентот би го доплатил остатокот. Важи само за цели конфигурации, а не и за компјутерски делови.
Ќе се воздржам од коментари некаде до средината на акцијата, кога веќе ќе има некакви реакции.
И така..
Pentium 4 Celeron, AMD Sepron processor RAМ 512 и Задолжително присуство на NIC картица.
Аииии во член ваква работа еј. Кај ги даваат тие Пентиум 4ки Целерони или Сепрони, да идам ја да си зеам?:pos2::pos2:
Па тоа па NIC картица, колку стручно се изразиле, а не им текиња дека ја има на секоја матична плоча, или пак дека кошта 200 денари........