Навали народе на ваучерите на владата

оф топик: иста тема постои и во образование и наука, па би било добро и неа да ја споите тука.

Деско, ваучерите се за АПСОЛВЕНТИТЕ, така да, ќе мораш да почекаш до следната година, верувам дека акцијата ќе продолжи.
Тонка нема везе дека ваучерите се само за апсолвенти туку за сите оние кој ја имаат упишано последната година од своите студии! Иначе браво за потегов некој нешто да направи за малдинава:pipi:

Тонка мојот факс е 3 годишен, значи сум апсолвент оваа година, така да ќе зеам компјутерче. :wink:
Пер ќе се фалиш дека си апсолвент кога ќе ја ислушаш цела трета. До тогаш си обичен студент кој ја има упишано оследната годна од своите студии:salut:

Е тој обичен студент кој ја има запишано последната година на своите студии има право на ваучер.:wink:

Ако следевте парламент, Заспаната убавица му се противеше нешто на Волшебникот од Оз:vozbud:

Не знам дали некој пиша оти ме мрзи да листам, ама да знаете дека ке може да се доплати за подобра конфигурација, а парите се неповратни.

Не знам дали некој пиша оти ме мрзи да листам, ама да знаете дека ке може да се доплати за подобра конфигурација, а парите се неповратни.

Да, многу јасно дека може, а да не кажаа нешто кога ќе почнат со делење на ваучери или не?

а да прашам нешо ја вака неупатен, може ли со тој ваучер да купам на пр. компјутерска опрема? пошто ептен ми треба хард диск и двд режач. поздрав:smir:

а да прашам нешо ја вака неупатен, може ли со тој ваучер да купам на пр. компјутерска опрема? пошто ептен ми треба хард диск и двд режач. поздрав:smir:
Мислам дека нема да може а и не би било логично, затоа што јасно е кажано дека со ваучерите ке се земаат компјутери.Тоа ти е исто како да имаш на награда добиено торта а ти одиш во слаткарница и им викаш извинете јас не сакам торта мене дајте ми само шекер и чоколадо.Смешно.

Mozes samo da go iscistis gubreto od dpmnovskite firmi (citaj gazdite bliski do niv), normalno so doplata ako imas namera da kupis nesto sto lici na kompjuter.
Gruevski voveduva najnov nacin za praznenje na bugetot. Dobro e , barem naucija nesto od 98-2002, a toa e deka ne se krade po principot na Sukleva i Vojo Mihajlovski koga eden maus za bolnicta vo Gevgelija cinese 35.000 denari.

vo clen 5 od zakonot

koj moze da go vidite tuka

http://www.sobranie.mk/MK/default.asp?vidi=doksed&dnred=2471

stoi ova:

[FONT=&quot]Член 5[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot] Ваучерите се со еднократна употреба и се употребуваат како учество за купување на компјутери со минимум перформанси: [/FONT][FONT=&quot]Pentium 4 Celeron [/FONT][FONT=&quot]или[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]AMD Sepron processor RA[/FONT][FONT=&quot]М[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] 512 и Задолжително присуство на [/FONT][FONT=&quot]NIC[/FONT][FONT=&quot] картица.[/FONT]

Gruevski voveduva najnov nacin za praznenje na bugetot.
Ова се вика драпање мадиња.. на некои само тоа им останува
ag.gif

Одличен потег на владата. Тие два милиони евра не се големи пари за државниот буџет, а се користат најдобро што можат...

Само да го земам друже Стартер па ке се договориме за понатаму:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom