Навали народе на ваучерите на владата

Nekoj se potrudil da napravi nesto za vas, apsolventite, a vie uste barate preku leb pogaca.... Sto? Ke vi bide loso da si zemete nov pc 200 evra poeftino? Ispagja deka vas ne vi trebaat tie 200 evra na vladata tuku ste si sposobni da si kupite se sami... Pa togas koj kurac site se zalite...​

Za 200 evrica mozes da kupis, aaaaaaaaaaaaaaaaa NISTO mozes da si zemes samo nekoj komponenta i toa ne kuznaj so. Kako i da e ja ako gi zeam ke se osvezam so mobilen :vozbud:

Ваучерот е исклучиво за компјутери,а не за миксери,фрижидери,телевизори или мобилни.

Да исклучиво за компјутери важи ваучерот и за вакви

Член 5
Ваучерите се со еднократна употреба и се употребуваат како учество за купување на компјутери со минимум перформанси: Pentium 4 Celeron или AMD Sepron processor RAМ 512 и Задолжително присуство на NIC картица.:toe:

Ахам, а може да доплатам или ???

Strasno dobar poteg na ovaa vlada.Ovoj narod ne pamti koga do sega nesto dobil od nekoja vlada.( tuka ne spagaat vrekite brasno i seker sto se delat vo oci na izborite)Me interesira samo , posto vidov i nekoi kritiki za vaucerite sto ke se delat , od tipot deka za 200 eu ne moze da se kupi pc itn,itn , pa posto jasno e od kogo idat ovie raboti , bi gi zaprasal dali ke ima nekoj tolku pameten i ke izleze da kaze deka ke go vrati vaucerot (se razbira bez da zeme duplo od negovite sopartijci za taa izjava) Mislam deka nikoj nikade ne spomna deka vaucerite ke bidat partiski dodeleni .:wink:

ОК, вака..

Ваучерите ќе важат во повеќето (ако не и сите) компјутерски фирми. Нема да може да се продаваат или заменат за пари затоа што им се издаваат исклучиво на апсолвенти, па при купување на компјутер ќе се бара доказ дека купецот е апсолвент - нема да проаѓаат финти од типот 17-годишно дете да сака да купи компјутер со ваучер. Со оглед на цитираните услови од член 5, можно е да се најде конфигурација со такви делови за тие 200 евра, што не значи дека студентите ќе бидат ограничени на такви средно-жалосни компјутери - може да се одбере посилна конфигурација, од чија крајна цена би се одзеле 200 евра и студентот би го доплатил остатокот. Важи само за цели конфигурации, а не и за компјутерски делови.

Ќе се воздржам од коментари некаде до средината на акцијата, кога веќе ќе има некакви реакции.
И така..

ОК, вака..

Ваучерите ќе важат во повеќето (ако не и сите) компјутерски фирми. Нема да може да се продаваат или заменат за пари затоа што им се издаваат исклучиво на апсолвенти, па при купување на компјутер ќе се бара доказ дека купецот е апсолвент - нема да проаѓаат финти од типот 17-годишно дете да сака да купи компјутер со ваучер. Со оглед на цитираните услови од член 5, можно е да се најде конфигурација со такви делови за тие 200 евра, што не значи дека студентите ќе бидат ограничени на такви средно-жалосни компјутери - може да се одбере посилна конфигурација, од чија крајна цена би се одзеле 200 евра и студентот би го доплатил остатокот. Важи само за цели конфигурации, а не и за компјутерски делови.

Ќе се воздржам од коментари некаде до средината на акцијата, кога веќе ќе има некакви реакции.
И така..
ќе пројде... како? јас, како апсолвент, ќе го купам тој компјутер што го сака со мојот ваучер. текиња? на мое име ќе биде ваучерот и компјутерот, само што 17 годишното дете машината ќе си ја носи дома.
значи, директно тој да купи со ваучерот-неможе, а јас да купам со ваучерот и негови додадени пари-може... со тоа што ќе заштеди 50 евра, односно ќе му го наплатам ваучерот 150 евра...

А апсолвент ќе се рачуна од последната година на студирање (значи оваа година запишал последна година и треба да ја слуша), или да ја ислушал последната?

Јас сум запишан во последна година (трета) ама допрва треба да ја слушам. Дали ќе имам компјутер? (те ваучер?) :)

ЕДИТ:
Проверив претходни постови, изгледа дека ќе имам и јас ваучер. Ама не како апсолвент.

А дали ќе може да се земе цела конфигурација, пр. јака матична, јак процесор, и најевтин хард со најефтин рам, па да си го надградам стариот пц? Или ќе има специјални конфигурации за ова?

А што за лаптоп со доплата (дали може лаптоп да се купи)?

сајберкор, дјуд. треба оваа година за прв пат да си УПИШАЛ 4та(3та, на некои факултети), односно последната година од твоите студии. ти даваат бон/ваучер од 200 евра. мислам дека ако сакаш да си земеш машина што ќе те кошта 500 евреи, со тој ваучер, ќе те коша 300.*
*за последново не сум најсигурен. можда направиле да можат да се земат само оние, "офис" системи, т.е. машина до 200 евреи.

погоре стои ова:
Член 5
Ваучерите се со еднократна употреба и се употребуваат како учество за купување на компјутери со минимум перформанси: Pentium 4 Celeron илиAMD Sepron processor RAМ 512 и Задолжително присуство на NIC картица.

значи, владата има учество 200 евра за минимум перформанси, а ти ако сакаш земи се alienware... текиња? мислам дека е така...

Pentium 4 Celeron, AMD Sepron processor RAМ 512 и Задолжително присуство на NIC картица.

Аииии во член ваква работа еј. Кај ги даваат тие Пентиум 4ки Целерони или Сепрони, да идам ја да си зеам?:pos2::pos2:

Па тоа па NIC картица, колку стручно се изразиле, а не им текиња дека ја има на секоја матична плоча, или пак дека кошта 200 денари........

Аииии во член ваква работа еј. Кај ги даваат тие Пентиум 4ки Целерони или Сепрони, да идам ја да си зеам?:pos2::pos2:

Па тоа па NIC картица, колку стручно се изразиле, а не им текиња дека ја има на секоја матична плоча, или пак дека кошта 200 денари........

Е а каква е таа НИЦ картичка, за што служи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom