Насилство и повредени на протестот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Слушни ме добро плачипичко...зборовоите искажани тука повлекуваат дејствие надвор...

не ми се обракај додека не го истераш првото до крај.
O ti se potresov,kazi kade ke bides da pratam vozilo da te soberat vo Bardovci.

Yeah, right.

Ми текна!
Ај да изградиме црква на сред автопат!
Јупииии!

Таму ќе се молиме, таму ќе се клањаме, таму попојте ќе ни ги земат парите и ќе се прат најбожествените луѓе на светот.
Сакате?

1.не се глупирај...не е ова колосеум

2.АЈ СПРЕЧИ ЈА...да видам

Сите плукате по Црквата, она поради кое сеуште сме Македонци а не потурчени, она коешто отсекогаш било сржта на македонизмот. Она што ви даде писмо да пишувате на форумов. Она без кое Македонија не би постоела денес. Браво, се надминуваме себеси како народ.

Ти идеш да го тргнеш кафето коа пука првото балонче или коа веќе кипе?
Студентите секако верувале дека тоа е крајот на кичерајот и калакурникот со архитектонските идеи за Скопје. Но со тек на време зачестија тие појави со нови изданија во центарот на Скопје како печурки после дожд и секако ке се зголеми нервозата. Плус се знае нашиот менталитет за 5 до 12.
И тоа мораше баш сега и тоа заедно со Владимир Милчин, Соња Исмаил, Јован Деспотовски и други знаени и незнаени дејци на тема враќање на Бране на големата сцена... Од авион се гледа!!!

Сите плукате по Црквата, она поради кое сеуште сме Македонци а не потурчени, она коешто отсекогаш било сржта на македонизмот. Она што ви даде писмо да пишувате на форумов. Она без кое Македонија не би постоела денес. Браво, се надминуваме себеси како народ.
Ај уште еднаш:

Не се протестира против градење на црквата, туку поради локацијата на која ќе се гради црквата.

Разграничи!!!

Лумикс е убав објект. Лоша му е намената.
Ајде вака , направи си претстава како ќе изгледа плоштадот ако све се реализира:
Ја имаш зградата на ЕЛЕМ, пред неа беше „коцка„, и наместо да ставеа некоја фонтана таму, мавнаа објект (ЛУМИКС) залепен до ЕЛЕМ. До ЛУМИКС ќе се залепи друг објект со монументална големина(црква) која ќе навлезе сигурно на плоштадот. До црквата ке се залепи огромен споменик на Александар (35 м висина, замисли колкава основа ќе има).
Цве залепено едно до друго, а плоштад?
Ти се допаѓа глетката?

А локацијата??? Нели проблем на црквата е локацијата а не црквата!!!

Точно. Еј знаел си.

Знаеш... беше тоа во моите средношколски денови, кога дојдов ви СК нешто за саем ли беше што ли беше, неврмајнд, идам на плоштат и гледам целото хаос станато. Фино си реков: Скопјани се глупи*.
И пак го велам. Кога некој ти го уништува местото за живеење а ти седиш мирен и одзгора на се ти го пере мозокот и на крај го подржуваш, извини ама глуп си.

*) не реферирам директно кон никој. Оние што си ја имаат мувата на капата сами си знаат.

Како прво партиите немаат право да градат цркви . самите цркви можат да градат , а и што вика тамарче на сред автопат да изградиме ?? ххх

И тоа мораше баш сега и тоа заедно со Владимир Милчин, Соња Исламил, Јован Деспотовски и други знаени и незнаени дејци на тема враќање на Бране на големата сцена...

Мораше сеа заради наездата на планирани објекти во центарот на СК. Аман бе човек размислувај малце со глава. Немора се да биде задпартиски мотивирано. Еве јас имам план за протести кај мене во Општина зашто се гради околу паркот а не сум партиски определен ни мотивиран.

Интересна е и уште една работа, а тоа е почитување на законите и највисокиот правен акт - Уставот, кој што во владеењето на оваа влада мисламд ека најмногу пати досега е повреден со носење против уставни закони.

Може и цел народ да сака ама штом Уставот вика дека не може - не може. Мене те го Уставот па ќе може.
Уставот е рамка преку која не може да се помине. За контрола на законите постои уставен суд. Што се однесува до уставот јас одма би го сменил без трепка да ми мрдне, али за жал јас сум далеку од моќта и власта.

Ај уште еднаш:

Не се протестира против градење на црквата, туку поради локацијата на која ќе се гради црквата.

Разграничи!!!

Цитирам од претоходен пост:

Таму ќе се молиме, таму ќе се клањаме, таму попојте ќе ни ги земат парите и ќе се прат најбожествените луѓе на светот.
Сакате?

Ова ме испровоцира, плукањето по Црквата. Не сум од Скопје и немам право да се мешам дали ќе личи таму или не. Според мене цркви на плоштад е вообичаена работа, но во Скопје нема доволно простор за тоа.

Ајде вака , направи си претстава како ќе изгледа плоштадот ако све се реализира:
Ја имаш зградата на ЕЛЕМ, пред неа беше „коцка„, и наместо да ставеа некоја фонтана таму, мавнаа објект (ЛУМИКС) залепен до ЕЛЕМ. До ЛУМИКС ќе се залепи друг објект со монументална големина(црква) која ќе навлезе сигурно на плоштадот. До црквата ке се залепи огромен споменик на Александар (35 м висина, замисли колкава основа ќе има).
Цве залепено едно до друго, а плоштад?
Ти се допаѓа глетката?
Си ги измешал работите, не сум јас ни за црква (на тоа место каде што е предвидено) ни плус споменик. Лумикс убаво се вклопува во просторот и убаво изгледа. Лошо е што е продавница.

Каде беа младите Архитекти, со своите искрени идеа кои се од архитектонски, урбанистички и естетски дизајн, кога се вандализираше и се вандализира и ден денеска кејот со поставување на лимените огради, кога се градеше Лумикс до ЕВН (или тогаш проектанти беа нивните професори Хаџи Пуља и Минас) и.т.н. или сега требаше да се одигра друга агенда под превезот на квазискрените идеи....

Биле пасивни. Сега одлучиле да го кренат гласот. Ќе се придружиш, како граѓанин кому му е од интерес исползувањето на јавниот простор во иднина, на други акции?

2.ЛИЦЕМЕРИЕ, пак ке се повторам..како сега одеднаж ве здоболе за ликот на градот...КАДЕ БЕВТЕ за балтазар зградите, за џамиите,за мал ринг,за фиком и за влајко...НЕМОЈ ЖИТИ МЕНЕ.

3.ПАРИ И ПОЛИТИКА
организаторите имаат лапнато или некое стотче или некое место...како со ЕСМ, како со геровски, како со се.

Македонцки, ај тука јавно да прашам..ако немало реакција за Влајко, Трајко итн...дали тоа значи дека никој нема легитимитет во иднина да се јави по било какво прашање од архитектонските проблеми?

За точка 3, би те молел да ми кажеш дали имаш во предвид дека и јас бев дел од организацијата?

И уште еднаш...немам ништо против црква. Најголемата во светов нека ја изградат, на соодветна локација и за околината и за црквата, и за функцијата и за симболиката.

Ти си стварно изгледа наивен. Интернациоаналата само бара прилика да излезе на улица. Гарант и они ви се нафрлиле со тоа што ве подржуваат, ви се видело вас слатко и ајде, на јуриш. Па и јас сум бил у истата ситуација со тебе. Тие се багра која бара жртви за револуција. Агитпроповци и провокатори, школувани и тоа. Со кој памет сте дозволиле да ви се мешаат бе, тоа е прашањето.
Не ми е особен ќеиф да бидам на „иста страна“ со Милчин, Беличанец и екипа, од лични причини а пропо нивните ставови за Македонија и компромисите. Тоа сум го нагласил милион пати. Но, АБ не е организација заведена во централен регистар со членски карти или што знам што...едноставно, не можам јас тебе да ти забранам да кажеш дека ме поддржуваш, нити ти мене. Она што можам да направам е да се оградам од нечиј став, доколку се повика на нашата организација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom