Насилство и повредени на протестот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Партиите може да се вмешаат во секоја една одлука на индивидуалец или група која за дивно чудо и не мора да е партиски определена, да си ги оствари своите уставни права. Може да се вмешаат за да искористат прилика за напаѓање или профитирање. На свеста на индивидуалецот е да процени дали се ќе прима низ биполарна партиска призма, или ќе размисли дека доколку на мој протест на плоштадот Македонија прошета Филип Рикер, тоа не значи дека Барак Обама е таен помагач на протестот. Милчин и неговите ставови ми се одвратни и мене. И што требаше да направам? Да одам и да му ја здрвам една? Да го избркам од плоштадот? Генијална теза.

во право си, но и сам си кажа дека тајмингот не беше во ред
а некои си го искористија тоа на свој начин
како и да е како колеги еден спрат над мене ја имате мојата поддршка за вакви иницијативи

во право си, но и сам си кажа дека тајмингот не беше во ред
а некои си го искористија тоа на свој начин
како и да е како колеги еден спрат над мене ја имате мојата поддршка за вакви иницијативи

Искористиле шо искористиле, кој колку мојт. Нив ќе им се пишит за грев.

Фала на поддршката, се надевам на истата и од тебе, и од Братот и од Трнот и од сите во понатамошните активности од доменот на архтиектонската, естетската и урбанистичката реакција на младите кои сакаат единствено пошироки дебати и по внимателно правење на можни трајни проблеми, кои ти како дел од неимарите го знаеш еднакво добро ко мене.

Ова е сериозен удар за цивилното општество во Македонија кое и онака и вака се ниша на стаклени нозе. Па добро бе, како може било кој да оправдува каква и да е форма на насилство? Тепање? Што е следно?
Секој човек има право да го изрази своето мислење, секој човек може да прави се што сака, се додека тоа не ги загрозува законите и уставот на Република Македонија. За жал, во Македонија, цивилното општество е во сенка на државата и власта. Организациите, здруженијата на граѓани ги имаат сите права да го изразат јавно своето мислење и да ги бранат своите ставови и интереси, бидејќи тоа по дифолт се наоѓа во сфера во која државата не смее да се меша. Ова е за секое осудување.

Лично јас, сум за изградба на цркви, сметам дека на плоштад нема место, но и да се изгради на плоштад нема да ми пречи. Сепак, нема да земам палка и да го натепам секој оној што мисли различно од мене.

Исто така ми се гади и од појавата на Милчин на плоштад, а и останати “видни фаци“. Заради таквите сега голем дел од тие што протестираа ќе бидат етикетирани. Студенти се, дел се од цивилното општество, мораат да делуваат во секоја нормална демократска држава. Милчин НЕМА што да бара на плоштад. А студентите што протестираа, ако веруваат во својата кауза, не треба да бидат разочарани, напротив, главата горе!

А и сега како православна христијанка да кажам, дека само Бог ќе ги суди они што посегнале на насилството. Не можам да оправдам насилство.

protestite bea organizirani od studentite na arhitektonskiot fakultet so pomos na govedata Milcin i Guner toa e fakt no ima uste eden fakt ,a toa e faktot deka megu studentite sto protestiraa protiv lokacijata za izgradba na crkva dali 5% bea voopsto studenti no dobro si ja odigraa roljata.....
siguren sum deka organizatorite na antiprotestite gi znaea ovie raboti pa si go postavuvam prasanjeto;
cim znaevte deka e montirana rabota zasto nasednavte?

А-ха! Радапцигер беше на лице место! Дали можеби е тој скриениот организатор со своја агенда?!?!

Ќе дознаеме во најновата епизода на "CSI: Jungle land".

И 5% студенти беа меѓу протестантите викаш? Океј, можда си во право :) Не бев, па не би знаел.:back:

Протест против изградба на црква незнам кој организираше, има граѓански здруженија со свои ставови и желби. Првата Архи Бригада протестираше мирно против изградба на било каков објект на таа парцела.

Со самото нагласување на нејзиното презиме, со цел да се даде религиозна и политичка конотација се прави најголемото зло на искрените идеи на младите архтиекти, кои се од архитектонски, урбанистички и естетски дизајн, а не како гореспоменатите.
Каде беа младите Архитекти, со своите искрени идеи кои се од архитектонски, урбанистички и естетски дизајн, кога се вандализираше и се вандализира и ден денеска кејот со поставување на лимените огради, кога се градеше Лумикс до ЕВН (или тогаш проектанти беа нивните професори Хаџи Пуља и Минас) и.т.н. или сега требаше да се одигра друга агенда под превезот на квазискрените идеи....

Политизацијата на протестот ја даваат изјавите на тренираниот македонски ум се да гледа како шо гледа. Веднаш чим се спомене некоја граѓанска иницијатива, таа МОРА да е тајна партиска политика. Посебно интересно е што секогаш во теориите на заговор, се вклучуваат и двете најгласани партии како можни конспиратори со невидени сценарија кои се вртат по интернет дискусиите и на коперација пиво-дружењата.

Одлична поента. Трагедијата во оваа ситуација не тепачката, која може да се случи и после изборите, или било каде, трагедијата баш тоа, кога некој се осмелува да размислува со своја глава, прво јаде ќотек, па му лепат вмровски или „комуњарски“ етикети + теории на заговор.
Народот одамна е поделен на овие две „фамилии“, и константно му се пере мозокот....
Јас на пример, ако некоја власт сметам дека не работи како треба, сакам да критикувам, за подобри резултати. И, кога СДС е на власт, ако гласно „лаам“, ме викаат вмровец, ако е ВМРО на власт , а јас нешто критикувам, сум бил „комуњар“....
Ја гледам нашава политичка бедотија, и што да кажам....
На неколку избори уназад само ги прешкртувам листовите оти не гледам трета опција, и гледајќи ги резултатите, само велам, народот така сака, така нека биде....Ако дозволува да му перат мозок и Бранко и Грујо, нека не мисли со своја глава, има кој да мисли за него...Мазохисти тешки сме, нема што....
А јас ќе си лаам и понатаму, како вмровец и „комуњар“ во едно, а караванот ќе си врви...

Каде беа младите Архитекти, со своите искрени идеа кои се од архитектонски, урбанистички и естетски дизајн, кога се вандализираше и се вандализира и ден денеска кејот со поставување на лимените огради, кога се градеше Лумикс до ЕВН (или тогаш проектанти беа нивните професори Хаџи Пуља и Минас) и.т.н. или сега требаше да се одигра друга агенда под превезот на квазискрените идеи....

Ти идеш да го тргнеш кафето коа пука првото балонче или коа веќе кипе?
Студентите секако верувале дека тоа е крајот на кичерајот и калакурникот со архитектонските идеи за Скопје. Но со тек на време зачестија тие појави со нови изданија во центарот на Скопје како печурки после дожд и секако ке се зголеми нервозата. Плус се знае нашиот менталитет за 5 до 12.

1.ЦРКВА Е!Ё
кога ке ви биде најтешко таму ке плачете, кога најблиските ке умираат таму ке молите, кога дете ке ви се роди, таму ке се радувате.НЕ МИ ГЛУМЕТЕ ГРАГАНИ, ОДРОДИ ЦЕНТАРСКИ КОЈ ДЕН МАКА НЕ ВИДЕЛЕ, ТАА ЦРКВА НИЗ ВЕКОВИ ВЕ СОЧУВА ЗА ДЕНЕС ДА ЈА ПЛУКАТЕ.

2.ЛИЦЕМЕРИЕ, пак ке се повторам..како сега одеднаж ве здоболе за ликот на градот...КАДЕ БЕВТЕ за балтазар зградите, за џамиите,за мал ринг,за фиком и за влајко...НЕМОЈ ЖИТИ МЕНЕ.

3.ПАРИ И ПОЛИТИКА
организаторите имаат лапнато или некое стотче или некое место...како со ЕСМ, како со геровски, како со се.

4.ОДГОВОРНОСТ, никаква, негрижа за безбедноста на учесниците, негрижа за цивилите, негрижа за политичките импликации, негружа за НАРОДОТ И ЗЕМЈАТА!

5.АЛАЛ НЕКА МУ Е...си знае кој...за тајните подготовки, организација и одработка на туги интереси...рамо до рамо со милчин на кој до вчера плукаше.

6.ШТЕТА што радикалните структури намерно ги упропастија луге како шехтански, страшо и љубе...МАЛЦЕ ВИ БЕШЕ..да бевте некаде во комшии другшие ке беше.

СРАМОТА НА ЦРКВА ДА ПЛУКАТЕ И НАРОД ДА ДЕЛИТЕ

Протест против изградба на црква незнам кој организираше, има граѓански здруженија со свои ставови и желби. Првата Архи Бригада протестираше мирно против изградба на било каков објект на таа парцела.

Стварно бе, со кој памет застануваат на наша страна? Тепаниот си е тепан, ебаниот ебан. Ура ура ура!
Ти си стварно изгледа наивен. Интернациоаналата само бара прилика да излезе на улица. Гарант и они ви се нафрлиле со тоа што ве подржуваат, ви се видело вас слатко и ајде, на јуриш. Па и јас сум бил у истата ситуација со тебе. Тие се багра која бара жртви за револуција. Агитпроповци и провокатори, школувани и тоа. Со кој памет сте дозволиле да ви се мешаат бе, тоа е прашањето.

А-ха! Радапцигер беше на лице место! Дали можеби е тој скриениот организатор со своја агенда?!?!

Ќе дознаеме во најновата епизода на "CSI: Jungle land".

И 5% студенти беа меѓу протестантите викаш? Океј, можда си во право :) Не бев, па не би знаел.:back:
aj procitaj go celiot post pa komentiraj...muabetot e deka site bea izmanipulirani Guner i Milcin gi izmanipuliraa studentite i takanarecenite studenti, a antiprotestantite bea izmnipulirani od nekoi partiski vojnicinja!
http://www.facebook.com/home.php?#/profile.php?id=553916114&ref=ts

Ivica Georgievski ДЕНЕС во 11ч. сите МАКЕДОНЦИ на плоштад МАКЕДОНИЈА ке ја дадат својата поддршка за изградба на најголемиот храм на МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА! п.с. А ги чекаме останатите во 12ч :)

1.ЦРКВА Е!Ё
кога ке ви биде најтешко таму ке плачете, кога најблиските ке умираат таму ке молите, кога дете ке ви се роди, таму ке се радувате.НЕ МИ ГЛУМЕТЕ ГРАГАНИ, ОДРОДИ ЦЕНТАРСКИ КОЈ ДЕН МАКА НЕ ВИДЕЛЕ, ТАА ЦРКВА НИЗ ВЕКОВИ ВЕ СОЧУВА ЗА ДЕНЕС ДА ЈА ПЛУКАТЕ.

2.ЛИЦЕМЕРИЕ, пак ке се повторам..како сега одеднаж ве здоболе за ликот на градот...КАДЕ БЕВТЕ за балтазар зградите, за џамиите,за мал ринг,за фиком и за влајко...НЕМОЈ ЖИТИ МЕНЕ.

3.ПАРИ И ПОЛИТИКА
организаторите имаат лапнато или некое стотче или некое место...како со ЕСМ, како со геровски, како со се.

4.ОДГОВОРНОСТ, никаква, негрижа за безбедноста на учесниците, негрижа за цивилите, негрижа за политичките импликации, негружа за НАРОДОТ И ЗЕМЈАТА!

5.АЛАЛ НЕКА МУ Е...си знае кој...за тајните подготовки, организација и одработка на туги интереси...рамо до рамо со милчин на кој до вчера плукаше.

6.ШТЕТА што радикалните структури намерно ги упропастија луге како шехтански, страшо и љубе...МАЛЦЕ ВИ БЕШЕ..да бевте некаде во комшии другшие ке беше.

СРАМОТА НА ЦРКВА ДА ПЛУКАТЕ И НАРОД ДА ДЕЛИТЕ

Nemoj so odrodi centartski ti se molam,mnogu ti se potresov.
I nikoj ne pluka na crkva-mozebi ti nesto halusiniras ama toae verojtno do lekovite.
I nemoj so pateticni zaveri , strukturi, sorosidi itn.
Idi so Seselj tamu vo Hag mlati prazna slama kolku sakas.

Лумикс е убав објект. Лоша му е намената.

Каде беа младите Архитекти, со своите искрени идеа кои се од архитектонски, урбанистички и естетски дизајн, кога се вандализираше и се вандализира и ден денеска кејот со поставување на лимените огради, кога се градеше Лумикс до ЕВН (или тогаш проектанти беа нивните професори Хаџи Пуља и Минас) и.т.н. или сега требаше да се одигра друга агенда под превезот на квазискрените идеи....

А кај бевте сите скопјани ебаго?
Ве изнасилија во газ на суво, а не рековте. Па ништо бе да се немало, ништо. После од 450'000 скопјани, 500 студенти од кои 80% што не се од Скопје ви се криви. Влезени сте и вие во вртлогот на непоштување на животните вредности. Незнам каде на друго место во МК вака се случува. До вас си е, не барај други криви.

Nemoj so odrodi centartski ti se m,olam,mnogu ti se potresov.
I nikoj ne pluka na crkva-mozebi ti nesto halusiniras ama toae verojtno do lekovite.
I nemoj so pateticni zaveri , strukturi, sorosidi itn.
Idi so Seselj tamu vo Hag mlati prazna slama kolku sakas.

Слушни ме добро плачипичко...зборовоите искажани тука повлекуваат дејствие надвор...

не ми се обракај додека не го истераш првото до крај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom