Насилство и повредени на протестот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
а ти мислење некое околу темава или ќе се препукуваш со мене цел ден?

Мене цел ден не ми се состои во 10 минути, значи у старт ги изобличуваш работите.
Немам намера да се препукавам ниту пак имам лично нешто против тебе туку едноставно вади од контрола муабети кои се пишуваат а се тотално апсурдни. Твојот муабет го земав само како пример.

И последно, ако си читал се низ темава ќе приметеше дека имам мислење кажано веќе :wink:.

rhianna-beating-photos.jpg

абе пак протестирајте...АМА ДОЈДЕТЕ ПРЕД МОЈА ЦРКВА...

дечишта свилени...

Не знам, не сум во штабот па да знам.
Претпоставувам, бидејќи тоа само можам вака отстрана.

немора да су му во штабот за да знаеш дека не му оди во корист да тепа архитекти на плоштад помеѓу двата изборни круга
али по се моментов добро го искористија и вмро и сдс и Милчин и Јанко
а настрадаа колегите архитекти

Една многу интересна корист - замолчување на народот и едноумие и едно многу добро наравоучение - ако кажиш нешто против мене лошо ќе си поминеш.
Гледам сите занемеа. Од оваа случка губитници испаднаа ДПМНЕ. Само кој им е крив, сами си се наместија.

Јас сум и против изградба на црква со мои пари во секуларна држава на било која локација.
Тоа е интересно во демократијата, што им се дава право на луѓе да одлучуваат во име на народот. Ако ти и некои луѓе неќат, има луѓе што сакаат и што им дале мандат на други луѓе да одлучуваат. Штета што демократијата некои луѓе ја сваќаат како самоуправувањето на Тито.

Сега јебига, не секогаш решенијата се среќни, али тоа не важи само за нас, туку за цел свет. Прашањето е дали се учиме од тие грешки. Скопската интернационалистичка багра, која стоеше позади протестот и што под еден друг режим се обучи за да компромитира секаква прогресивна мисла во земјава, не престанува со интелектуално (но во овој случај и физичко) жртвување на сите кои имаат некоја забелешка до моменталниот режим.

Дали после толку многу коментари на оваа тема конечно видовте за што зборувам?
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=36728

За време на предизборие, се случува протест на студентите на архитектура?! Најдоа шходно, да после сите џамии, барикади на кеј, хотели, курварници, продавници за патики и останати работи кои го нагрдија и силоваа Скопје од шеестреча навака, тие најдоа баш вчера да се кренат на протест?! Абе ај молимте...

Се најавува АНТИ-НАТО протест на ден пред изборите...во време кога СДС го обвинува ВЕМЕРО дека биле АНТИНАТО настроени...Се кладиме дека и тогаш ќе излезат "Неогранизирани" групи кои ќе направат пиздарија?

А да се кладиме дека и тогаш ќе ги видиме ЃУНЕР ИСМАИЛ, МИЛЧИН и останата предавничка СДС комуњарска багра која се продаде за грцки пари да ни шири овде демократија?!

Зошто мислам дека истото ќе се случи? И зошто мислам дека СДС ќе истрчаат први да ќарат некој политички поен?

И зошто мислам.....дека ова....на овој начин како што е исценирано...ЌАРОТ ОДИ САМО КАЈ ПРЕДАВНИЦИТЕ ОД СДС?! Односно СРАНКО?!

Зарем не ставате прст на глава...дека со ваков рејтинг и расположение...ВМРО нема интерес и профит да се занимава со вакви сценарија?! Зошто само Сранко ќари од ова, а губи Македонија?! Зошто ова е веќе видено од неговите ментори во СФРЈ како Милошевич (кому, патем, му шверцаше нафта и оружје за време на ембарго од Америка)

Како што напишав, Сранко и СДС ќе направат се да предизвикаат фиктивни немири и дестабилизирање на Македонија само и само да се доберат до власт за да можат да го живеат лагодниот живот за нив и останатите 10 фамилии. Без разлика на штетата на Македонија, тие се спремни и пола Македонија да ја продадат, само и само да се вратат на било каква власт во Македонија.

Народот јасно и гласно кажа - НЕ ГИ САКАМЕ ПРЕДАВНИЦИТЕ СДС! Претходните и овие избори го докажаа тоа! Бидете достојни македончиња и престанете еднаш засекогаш да и штетите на оваа земја за ваш личен интерес!

ПАК ПРОТЕСТИРАЈТЕ да видам...
Какво протестирање, кој смее да протестира во државава, има на сите што протестираат маме да им ебиме, шо ви е вас... протест, будала работа...
Тоа е интересно во демократијата, што им се дава право на луѓе да одлучуваат во име на народот. Ако ти и некои луѓе неќат, има луѓе што сакаат и што им дале мандат на други луѓе да одлучуваат. Штета што демократијата некои луѓе ја сваќаат како самоуправувањето на Тито.
Интересна е и уште една работа, а тоа е почитување на законите и највисокиот правен акт - Уставот, кој што во владеењето на оваа влада мисламд ека најмногу пати досега е повреден со носење против уставни закони.

Може и цел народ да сака ама штом Уставот вика дека не може - не може. Мене те го Уставот па ќе може.

Абе не изигравај морон, јас го поставив истото прашање, ти ми одговори „обрати се во МВР“. На истото прашање, јас ти го дадов истиот одговор.
Aj ne palamudi mnogu kopito.
Ne bese toa moeto prasanje.

абе пак протестирајте...АМА ДОЈДЕТЕ ПРЕД МОЈА ЦРКВА...

дечишта свилени...

Ke dojdam, samo nemoj ti taka da izgledas.

Наравоучение од вчерашните случувања.....ако правиш протест не дозволувај Милчин и Сорос багра да присуствуваат на него оти ќе си добиеш ЌОТЕК.:toe:

Наравоучение од вчерашните случувања.....ако правиш протест не дозволувај Милчин и Сорос багра да присуствуваат на него оти ќе си добиеш ЌОТЕК.:toe:

Или воопшто не се противи на идеите на владата, во спротивно Sieg Heil :pishtoldz

А за што друго ќе се закачеа ако не за нив ?

Народот јасно и гласно кажа - НЕ ГИ САКАМЕ ПРЕДАВНИЦИТЕ СДС! Претходните и овие избори го докажаа тоа! Бидете достојни македончиња и престанете еднаш засекогаш да и штетите на оваа земја за ваш личен интерес!
E aj olabavi malku so predavnici i komunjari.
i ne me uci sto da pravam vo drzavava.
Kolku sto vidov na poslednata anketa
25% VMRO
13% SDSM
50% ne glasaat.
12% neopredeleni

I sega vie 38% ke siluete narod.
Pa koj k.. ste vie be mamu vi e..
Da vi e.. se po spisok.
So 25 % i 13 % ke mi solite li pamet goveda edni.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom