Naruto

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
дечки кај се изгубивте бе.. не го следите веќе ова ? :(
дај да ја размрдаме тамава како што беше едно време :cool:

2

~2A

Гостин
дечки кај се изгубивте бе.. не го следите веќе ова ? :(
дај да ја размрдаме тамава како што беше едно време :cool:
Шо да размрдаме.... што има да се зборува, лоша анимација,една епизода добра,друга лоша...
Чекам да се начукаат 10тина епизоди па да ги изгледам,а сега засега I'm watchin One Piece. :cool:

P

PewDiePie

Гостин
Многу споро тече приказната во епизодите,де филери де глупи епизоди.
Исто и во серијата и во мангата едни исти работи по 100 пати ги повторуваат веќе напорни стануваат за следење.

Досадно ептен,боље да се префрлат на Сасуке и Оро тој дел од приказната е поинтересен,го отекоа со тоби и родителите на наруто :facepalm:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
се слагам..
ама интересно беше на времето :(

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Многу го тупат со епизодиве,а и наредни 2 епизоди ќе бидат филери :facepalm: Исто така последниве 2 епизоди многу лоша анимација...а таа со Деидара беше топ.

Мангата се движи многу споро али приказната си е океј и се си доага на свое место незнам зашто толкав хејт.Што ги читам по другиве форуми доста јадат :гомце: за Киши и како ја упропастил мангата со тоа што Обито=Тоби,искрено според мене баш се совпага и има добар повод. Бтв малце е претерано со ДНА на Хаширама....
И нека се враќа што побрзо на приказната доста се потсетувања,само да не е во наредни неколку чаптери како Обито се враќа кај Мадара па зборат па ондак друг чаптер како го контролира Јагура па припреми за борбата со Минато,па борбата....мислам дека уште максимум 2 флешбек чаптери треба да има и да се врати на приказната баш ме интересира делот со Оро и Сасуке :vozbud:

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Како ви се свиѓа повеќе анимето? Со јапански или англиски дуб?
Јас го гледав со англиски пре-шипуден и шипуден до 154(последната) епизода и сеа пошо нели англиските се 100+ епизоди поназад, продолжив да ги гледам на јапонски. Изгледав 15+ епизоди и никако неможам да се навикнам, гласовите ми се сите исти и лошо ''одглумени''. Единствено ми се свиѓа гласот на Саске.
Гласовите на Какаши , Џираја, Саске, Пеин беа перфектни со нивниот карактер во англиската верзија.

Btw неможам да читам страни на назад waaay too many spoilers (не ја читам мангата :D )

2

~2A

Гостин
Јас го гледав со англиски пре-шипуден и шипуден до 154(последната) епизода и сеа пошо нели англиските се 100+ епизоди поназад, продолжив да ги гледам на јапонски. Изгледав 15+ епизоди и никако неможам да се навикнам, гласовите ми се сите исти и лошо ''одглумени''. Единствено ми се свиѓа гласот на Саске.
Гласовите на Какаши , Џираја, Саске, Пеин беа перфектни со нивниот карактер во англиската верзија.

Btw неможам да читам страни на назад waaay too many spoilers (не ја читам мангата :D )
Досега мислам дека ти си првиот што ја гледал на англиски дуб... :icon_mrgr:
Што знам јас навикнат сум аниме да гледам на јапонски и превод да има англиски,некако пошмекерски ми е,синхронизацијата е перфекција,а и плус јапонско е што има тука на англиски да слушам....

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319

Чееј ја лошо сфатив или ги гледаше на англиски???

пеер не ме дупи јапонски со превод на англиски>english dubbed :D
на англиски дуб е исто како муабет обичен да си прават додека на јапански се внесуваат во позајмувањето на гласот и повеќе се изразени емоциите :)

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
P

PewDiePie

Гостин
Единствено ми се свиѓа гласот на Саске.
Гласот на Сасуке и на јапонски и на англиски е одлично синхронизиран,Наруто го збори жена,така да....иако ако не знаеш не верувам дека ќе приметиш.

Иначе гледај на јапонски се на се е каде каде боље.

П.С. Незнам зошто го кењаат Киши за Тоби/Обито ? Па и човек што не ја следеше серијава ќе сфатеше дека е тој. Сега што сите почнаа да го ПРЕ-мислуваат неговиот идентитет е нивен проблем,незнам само кој очекуваа да биде....
А дека ја гуши серијава Киши ја гуши итоа од поодамна,сега ќе се спукаат Какаши и Обито и после Наруто ќе држи лекции,ќе кажува среќни гачки и ајт сите ќе се смират на крај,ептен превдиливо станува веќе,истото и со Пеин и со Нагато.....налет више.

Едино Сасуке и Орочимару ако ги носи пат натака,па тек тогаш ќе стане интересно сите да се најдат на едно место,нема да се знае кој јаде кој пие.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
2

~2A

Гостин
Имам чувство дека премногу ја одолговлекува,непотребни епизоди прават,па и анимацијата на некои епизоди е навистина лоша.
Малце јас ја "забаталив" Наруто сакам да се соберат повеќе епизоди,па за тоа време гледам OP.

Член од
5 август 2012
Мислења
57
Поени од реакции
6
Престанав да го гледам кога го уништија Коноха почнаа да дават епизоди од минатот и ми здосади да ги цекам ама сега гедам доста се насобрале , дали шипуден заврши и пона нешто како трет дел или уште трае?

2

~2A

Гостин
Престанав да го гледам кога го уништија Коноха почнаа да дават епизоди од минатот и ми здосади да ги цекам ама сега гедам доста се насобрале , дали шипуден заврши и пона нешто како трет дел или уште трае?
Шипуден не е завршено сеуште трае и ако се водиме според мангата уште дооолго време ќе излегуваат епизоди т.е. далеку сме од крајот.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
не сум гледал веќе 4 епизоди а мангата само ја погледнувам колку да видам да не има нешто ептен јако :)
и ја како Какаши чекам барем 10 епизоди и ќе ги гледам со ќеф по колку сакам како на времето :D

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.156
Поени од реакции
23.298
Филери, лоша анимација, да немав толку епизоди досега гледано ќе го откажев нарутово.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.262
Поени од реакции
1.335
Значи ќе чекаш 2 недели да излезе чаптерот и бам, истото па истото, ништо ново не гледаш, а уште еден чаптер поминал.... :(

Kajgana Shop

На врв Bottom