Шо да размрдаме.... што има да се зборува, лоша анимација,една епизода добра,друга лоша...дечки кај се изгубивте бе.. не го следите веќе ова ?
дај да ја размрдаме тамава како што беше едно време![]()
Досега мислам дека ти си првиот што ја гледал на англиски дуб...Како ви се свиѓа повеќе анимето? Со јапански или англиски дуб?
Јас го гледав со англиски пре-шипуден и шипуден до 154(последната) епизода и сеа пошо нели англиските се 100+ епизоди поназад, продолжив да ги гледам на јапонски. Изгледав 15+ епизоди и никако неможам да се навикнам, гласовите ми се сите исти и лошо ''одглумени''. Единствено ми се свиѓа гласот на Саске.
Гласовите на Какаши , Џираја, Саске, Пеин беа перфектни со нивниот карактер во англиската верзија.
Btw неможам да читам страни на назад waaay too many spoilers (не ја читам мангата)
Чееј ја лошо сфатив или ги гледаше на англиски???Како ви се свиѓа повеќе анимето? Со јапански или англиски дуб?
Јас го гледав со англиски пре-шипуден и шипуден до 154(последната) епизода и сеа пошо нели англиските се 100+ епизоди поназад, продолжив да ги гледам на јапонски. Изгледав 15+ епизоди и никако неможам да се навикнам, гласовите ми се сите исти и лошо ''одглумени''. Единствено ми се свиѓа гласот на Саске.
Гласовите на Какаши , Џираја, Саске, Пеин беа перфектни со нивниот карактер во англиската верзија.
Btw неможам да читам страни на назад waaay too many spoilers (не ја читам мангата)
Гласот на Сасуке и на јапонски и на англиски е одлично синхронизиран,Наруто го збори жена,така да....иако ако не знаеш не верувам дека ќе приметиш.Единствено ми се свиѓа гласот на Саске.
Шипуден не е завршено сеуште трае и ако се водиме според мангата уште дооолго време ќе излегуваат епизоди т.е. далеку сме од крајот.Престанав да го гледам кога го уништија Коноха почнаа да дават епизоди од минатот и ми здосади да ги цекам ама сега гедам доста се насобрале , дали шипуден заврши и пона нешто како трет дел или уште трае?