Најубава химна според вас!

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Која е најубава химна!

• Македонската

Гласови: 86 57,0%
  • Француската

Гласови: 4 2,6%
  • Германската

Гласови: 14 9,3%
  • Руската

Гласови: 12 7,9%
  • Бразилската

Гласови: 4 2,6%
  • Италијанската

Гласови: 14 9,3%
  • некоја друга

Гласови: 17 11,3%

• Вкупно гласачи
    151
Гласав за Македонија,ама исто така многу ми се свиѓа и химната на Италија.

Интересна дема дефинитивно. Јас гласав пристрасно за нашата, инаку според мене најдобра е германската дефинитивно. Текстот некако им е баш топ, и националистички настроен. Најмногу ја засакав оваа химна кога беше светското првенство во фудбал во Германија. Се ежев кога слушав 60-70000 луѓе како се дерат Deutschland, Deutschland uber alles, uber alles in der Welt :)

Све пристрасни ебаго. Ако ви се свиѓа некоја друга химна не значи дека си помалце патриот туку само подобро ја направил песната тој и тој композитор. Затоа јас си гласав за италијанската која е општо призната како една од најубавите композиции употребени за химна.

Македонската па веднаш зад неа германската...

Nasata, a odma posle od SSSR starata.

Македонската на прво,не дека сум Македонка,него одма се памтит.
После Хрватската,ептен ми е убава,ја имам научено напамет,и мелодијата и е лесна.
И за крај,Норвешката.:smir:

Дека сум Македонец, ке кажам Македонската.Иако не сум воодушевен од неа.А ме иритира што првиот збор во химната(денес) е со погрешен акцент.Мелдоијата е лесно памтлива , ама сепак мислам дека текстот не е сјаен.Онака, просек.
Руската химна е многу добра.Химна што ми се допага е српската.Боже Правде.

Има ли некој што ќе гласа за туѓа бре?

Ако не си ја ставел македонската анкетата ќе ти била поинтересна, вака:toe:

хахха ... абе глеам брат... иако ја има нашата.. еве има гласови и за туѓиве:tapp:
хахахаха
а поинтересно би било без нашата зашо се знае... секој народ..секој кој си го сака народото..татковината... неговата му е најубава :smir:

Македонската, затоа што ми е најблиска, затоа што најдобро ги опишува емоциите кои владеат во моментот на слушање. Секоја друга туѓа химна ме остава речиси рамнодушен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom