Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
I jas ne sakam da se nategam ama epten si gi pobrkal rabotite drugar!

Kompresorski motori i klima motori se dva sveta razlicita be!

A i taa vodata shto ti ja pishuvash shto se ispushta od niv ne e vo kompresorot (kako del) sobrana tuku vo Bocata kade shto e komprimiraniot vozduh. I vodata se ispushta za da ne ti rjgosa bocata. Na ponovi i poskapi kompresori im stavaat filteri pred i posle boca a i bocite se plastificirani.

Inace i tie kompresori se polni so maslo a pogotovo kaj schraubenkompressor ( navrtka kompresor) se koristat specijalni masla i posebno se pazi na higienata od masleniot system .

Ama ic ne se sekiraj, ima vreme ce naucish.
Bravos, gleam tehnikava vo malo đepče ja nosiš, so počit, gleam so kogo imam čest da komuniciram i će te ostavam da uživaš vo tvoeto taka široko poznavanje na klimatizacijava i nema da te razubeduvam vo ništo. Samo će bide šteta ako nekogo i uveriš vo toa što go kažuvaš.
Će te zamolam vo idnina da ne komentiraš na ona što go pišuvam, a ako prodolžiš jas nema da se nalutam, će te ostavam so tvoite ubeduvanja.

Bravos, gleam tehnikava vo malo đepče ja nosiš, so počit, gleam so kogo imam čest da komuniciram i će te ostavam da uživaš vo tvoeto taka široko poznavanje na klimatizacijava i nema da te razubeduvam vo ništo. Samo će bide šteta ako nekogo i uveriš vo toa što go kažuvaš.
Će te zamolam vo idnina da ne komentiraš na ona što go pišuvam, a ako prodolžiš jas nema da se nalutam, će te ostavam so tvoite ubeduvanja.

Ah be deca deca!
Jas sum eden od dvajcata shto postojat na zemjava koij vo mercedes C klasa imaat vgradeno Automatik klima od E Klasa.

Kako takva ne postoi ni kaj mercedes samite .
I za montazha mi trebaja 7 denovi.
Cela kola ja rasturiv, 5 Kg kablu dodadov, pod hauba se da montirash ( kompresor,isparivac,creva,ventili....,) Da si izmislish i napravish priklucoci i creva, Vo kabinata nova ventilacija, vaakum sistem da dodajs na kolata i se toa da isprogramirash vo kompjuterite od motor,menjac i da raboti kako da e za neze izmislena.

Sliki ce vi postiram popladne od pc.

I sega ovde nekoj ce mi objasnuva shto kako

Zdravo za ladenje i greenje na ednodelen prostor 40 kvadrati (salon so kujna) koja jacina na klima e preporacana??

Кај изнајде DM модел жити се....
U DM na Tvitter :D

@PticaSelica smeam da prasam kolku ja plati (mozes da odgovoris i vo DM ne e problem)
Sosema pristojni rezultati, na -7 nema golem Ph 2.1kw so COP 3 zvuci ekonomicno, ama i pogodno za prostori koi se barem pristojno izolirani ne da im fali dzid :D

Ваљда од тука.... 39.900мкд.... а може и попувче има ако платиш кешарац :D

Автоматски споено мислење:

Ауу па ич не е лошо... 2.5ката 35.000 мкд

На -7С дава 1.9kw со COP 3, -10 исто 1.9kw само со COP 2.4
Ем Made in Thailand!

Последно уредено:
Фала, фала… поубава да си купите…
Мада реално не е поскапа за многу од твојата..
29цм е висока(или 28).
Gleam deka ima polnenje od 730 gr freon R410, nema vrska toa ima sosema pristojna količina. Čitam deka na -10 C vadi 2,4 Kw vo umerena zona bez pomoš na dodaten greač što e baš ubavo.

И? Што е сега подобро, entry level Mitsu DM како на @PticaSelica има Eurovent, или можда онаа што @најубав ја рекламира секој втор ден Vivax Aeri+ подобри перформанси ама само на хартија пошо нема Eurovent? Цената тука негде е.
Мучи ме питање
entry level Japan vs mid/high level China

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom