Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Бев вчера до ICS за простор што е под 30м2 со изолација и пвц но на приземје доле е подрум, ни ја понудија оваа клима
DAIKIN SENSIRA - 4.2KW - FTXF42C/RXF42C (околу 53к)
За тој ценовен ранк кој друг бренд и модел би препорачале вие?
Дајкин е на добар глас како марка, али ипак фтхф им е втор модел во рангот оздола!
Со >100w/m2 дефинитивно добар избор ти направиле, бар што е до јачината.
Имаш солиден буџет и избор. Јас лично би ги земал во предвид и Панасоник z35tke од етереа серијата или Митсу Хеви srk35zs-w. Веројатно одлучувачки би ми било дали фирмата има сопствени монтери и сервис! Да не ги бркаш утре(не дај боже!) ако ти затребаат.

Бев вчера до ICS за простор што е под 30м2 со изолација и пвц но на приземје доле е подрум, ни ја понудија оваа клима
Ако те загреат 2,9kw na -7 Бивалентна
нема тука 4,2kw на греење на -7...све испод 2,9kw ке дава под -7, само на ладење ке имаш 4.2kw, многу пари(53k) за малце музика е моделчево.
FTXF42C.jpg
EL42.jpg
Како појаснување повеке инфо имаш овде, истиот компресор е vo modelite од 2 до 4,2кw
databook-jpg.310123

s-l1600-jpg.310124

Последно уредено:
Ovaa sigurno ke te stopli,nema promarsuvanje ,ama 100e poskapa.
Na prvi sprat si i imas vizba od dolu.
Sto e sigurno sigurno.

10годишната гаранција на Гри која за да биде активна мора секоја година да ги викаш на редовен сервис која патем чини 800ден бараем така беше до годинава, сеа нешто се сменила фирма или што ти знам па почнале да наплаќаат по 1000ден ама на нас не ни наплатиле зашто сме им биле редовни муштерии бла бла
Некој ке рече еј за 200ден си ама па другата година може 500 ке се…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sto e sigurno sigurno.
Sto e sigurno sigurno.
Za 30m2 odlicen predlog, jas se mislev taa da ja zemam, ama sepak ja zemav pogolemata 18kmta, sto e sigurno sigurno e imam 40m2 prostor.

Дајкин е на добар глас како марка, али ипак фтхф им е втор модел во рангот оздола!
Со >100w/m2 дефинитивно добар избор ти направиле, бар што е до јачината.
Имаш солиден буџет и избор. Јас лично би ги земал во предвид и Панасоник z35tke од етереа серијата или Митсу Хеви srk35zs-w. Веројатно одлучувачки би ми било дали фирмата има сопствени монтери и сервис! Да не ги бркаш утре(не дај боже!) ако ти затребаат.
Panasonikot z35tka e odlicen predlog,go ima drugar moj vo 30m2,i odlicno se snaoga vo taa kvadratura,ama mislam go nema veke na zaliha,postaar model.

10годишната гаранција на Гри која за да биде активна мора секоја година да ги викаш на редовен сервис која патем чини 800ден бараем така беше до годинава, сеа нешто се сменила фирма или што ти знам па почнале да наплаќаат по 1000ден ама на нас не ни наплатиле зашто сме им биле редовни муштерии бла бла
Некој ке рече еј за 200ден си ама па другата година може 500 ке се…

Ne e nisto smeneto, samo sto e 800+ddv i si dobivas i fiskalna.
Ke dojde i so montazite taka kaj i da e, eur 80 +ddv.
Treba red da se stavi na se.

Што влегува во тој редовен "сервис"? Дали само доаѓа човек да удри печат, или ипак се проверува неш?
На пример ја радо би платил и 1500ден ако во тоа влегува и чистење на климата.

Што влегува во тој редовен "сервис"? Дали само доаѓа човек да удри печат, или ипак се проверува неш?
Ne, pravat celosna dijagnostika na uredot, vnatresna/nadvoresna.
Imaat ured za dijagnostika na Gree.

првите две години буквално дојдоа колку да земат пари, оо супер ги чистите филтрите а годинава као нешо проверувале плус

ахаа претходно значи затајувале данок
него како вифито друже упте ли ти даваат од гри да се пушташ?

ахаа претходно значи затајувале данок
него како вифито друже упте ли ти даваат од гри да се пушташ?

Nemozam da najdam servisno za Fujitsu KMCC no kako sto stojat rabotite na Eurovent KMCC e poslaba edinica od KGTA koja po servisnoto ima LG kompresor edno cilindricen, nema twin
KMCC14-3.jpg

DA092MJB LG Kompesor.jpgDA092MJB LG Kompesor2.jpg

Последно уредено:
Nemozam da najdam servisno za Fujitsu KMCC no kako sto stojat rabotite na Eurovent KMCC e poslaba edinica od KGTA koja po servisnoto ima LG kompresor edno cilindricen, nema twin
Прегледај го приврзокот 311303

Прегледај го приврзокот 311301Прегледај го приврзокот 311302
Eve gore gi imas site modeli na KGTA , i 14 btu e skoro ista so KMCC i da e i 100 i 200w poslaba,(a cisto se somnevam) pak ke bide sosema dovolno za negoviot prostor. Termitce pravo si e,ke go izedi prostorot so zabi.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom