Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Воопшто не е економична, баш напротив. За споредба да ти го пренесам моето искутво Haier Tundra Green 5.5-ка (AS50TDBHRA/1U50ЈEFFRA). Монтирана е во дневна со кујна 42 м2 во поткровје од куќа, ѕидови гола цигла од надвор а одвнатре само малтарено, таванот солидно изолиран (15 cm стаклена волна и 2 cm стиродур), 3 зида отворени кон надвор (север, исток и југ), долу не се грее. Во ноември ја пуштам на 23Ц и до мај единствено што менуваме е дали ќе биде во прав или во втора брзина. Освен климата и останатите секојдневни потрошувачи (бојлер, рерни, плотна, тв, фрижидер итн.) секојденвно е вклучена панелка Термор 2 kw во спална соба во периодот од 21:00 до 06:00. Немам мерачи ниту за температура ниту за потрошувачка но сам си го читам саатот за потрошена ел.енергија и ги пријавувам вредностите на сајтот на ЕВН. Најголема сметка која ми има дојдено е токму овој јануари и истата e 6363.

Така што 6700 за изолиран простор е поприлично многу.

Прегледај го приврзокот 325842
Феникс нема Феири, @Fenix955 има Хаиер оваа истата од видеото, провери прво што кој претходно напишал, а и ја можам да напишам за некоја комшика без сметка, без опис што и како се грее, дали зададена е 23 или 28 може све да се напише овде
Мојата последна сметка е 5200 со две клими, АмберНордик12 + АмберПремиум12 греам90м2 без стиропор на фасада, стари Алу прозори без термомост градба 2007.
Автоматски споено мислење:

Ќе ти пратам видео , имаме иста клима. За зуење зуи ама не до волку кај дедо ми.

Феникс нема Феири, @Fenix955 има Хаиер оваа истата од видеото, провери прво што кој претходно напишал, а и ја можам да напишам за некоја комшика без сметка, без опис што и како се грее, дали зададена е 23 или 28 може све да се напише овде
Мојата последна сметка е 5200 со две клими, АмберНордик12 + АмберПремиум12 греам90м2 без стиропор на фасада, стари Алу прозори без термомост градба 2007.
Автоматски споено мислење:

Јас лично немам клима , нордикот е кај роднини блиски. Gree Fairy Nordic модел 72-75к на фактура го видов кога бев во МК летово. Го наместија, грее салон од куќа.Пишав изолација каква има куќата. Се грее само тој дел од куќата ништо друго не се грее.

Зашо мислиш дека те лажам пиши во пп што ти треба видеа сметки да се увериш ќе ти биде препратено, ако уште не можеш да се увериш доаѓам летово частам ручек и на лице место да се увериш.

Јас лично немам клима , нордикот е кај роднини блиски. Gree Fairy Nordic модел 72-75к на фактура го видов кога бев во МК летово. Го наместија, грее салон од куќа.Пишав изолација каква има куќата. Се грее само тој дел од куќата ништо друго не се грее.

Зашо мислиш дека те лажам пиши во пп што ти треба видеа сметки да се увериш ќе ти биде препратено, ако уште не можеш да се увериш доаѓам летово частам ручек и на лице место да се увериш.
Аууу па ти ни клима немаш а за други се секираш ...

Koga e pametno se pocne so isklucuvanje na klimata preku nokj? Koga temperaturite preku nokj ke pagjaat do 5 stepeni ili?

Koga e pametno se pocne so isklucuvanje na klimata preku nokj? Koga temperaturite preku nokj ke pagjaat do 5 stepeni ili?
Po mene nad +8C, nad taa T za pola čas rabota klimata si postiga voobičaeno koristena T, a potrošenata energija nema da e pogolema od onaa što bi se potrošila bez isklučuvanje.
Vaka se zgolemuva i vekot na traenje na klimata......

Здраво се мислам за Favorit 7.5KW кој ги произведува овие клими и дали има некој искуство бидејќи е доста поефтина од конкуренцијата а ми треба 7.5KW .

Po mene nad +8C, nad taa T za pola čas rabota klimata si postiga voobičaeno koristena T, a potrošenata energija nema da e pogolema od onaa što bi se potrošila bez isklučuvanje.
Vaka se zgolemuva i vekot na traenje na klimata......
Koj 8 stepeni denski ili vecerni? Eve nautro bese -1 a denta e 16 stepeni ili smetas ti prosek megu 1 i 16 daj 8 :)

8С ноќни... тоа би било... крај Април или почеток Мај...

Здраво се мислам за Favorit 7.5KW кој ги произведува овие клими и дали има некој искуство бидејќи е доста поефтина од конкуренцијата а ми треба 7.5KW .
Klimatizerite FAVORIT gi proizveduva Turski Vestel Favorit e oem Vestel se proizveduvaat vo fabrikata za klimatizeri na Vestel vo Turcija

Vestel nadvoresna edinica

5f3e3525c75c4.jpg

Favorit Nadvoresna Edinica

FAVORIT-KLIMA-24000-BTU-INVERTER-WI-FI-02-scaled.jpg

bidna rabota uplateni 3 daikin sensira za spalna,detska i dnevna i edna vivax aeri+ za trpezarija i kujna zaedno
sakav da izmesham i gree i toshiba vo igrata ama na kraj se otkazav od eksperimentot. zdravje ke vidime mozda i toa ke bide za drugite spratovi (samo daj boze da ima pari)

Ед Ширан, Златан Ибрахимович и Енди Мареј правеле групњак, плодот од тој генг бенг = девојкава.

океј, доста е злоба за денеска :несвест:
Боље нос има оваа од Ибрахимовиќ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom