Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овој да не и е син на жабата?
Зошто на овој филм тројка? Што не ти се допадна?
3 од 5 е ова, не е толку страшно со оглед на тоа колку ги ценам и уживам у делата на големиот филмски маг Стенли Кјубрик.Зошто на овој филм тројка? Што не ти се допадна?![]()
Мене ми остави многу голем впечаток првпат кога го гледав, другиот ден го изгледав пак, за да не сум пропуштила нешто на првото гледање, а тоа ретко со кој филм ми се случува3ка зошто не беше досаден и беше гледлив.
Изгледа на добар филм
Vo ovaa tvoja prikazna ne razbiram zošto prodolžuva da duva posle gasenje na kompresorot, mojata Tundra ne duva togaš, možebi imaš postar model.
Tundri site znaeme deka imalo poveke modeli pocnuvajki od R410 modelot pa navaka.Nema da pravam sporedbi nitu nekakvi preporaki za izbor, tuku samo faktički sostojbi. Ova so defrostot na Tundrata ednostavno netočno.
Čista dezinformacija e deka Tundrata duva pri defrost. Naprotiv ne pravi defrosti po zadaden interval na 40 min kako mnogu poskapi klimi od nea tuku baš koga treba. Sega na ovie T okolu nulata nema nikakvi defrosti nitu suvi nitu mokri, si modulira prekrasno od 400W do 580W i gree celi 40m2. Koga će reši da pravi defrost ne gi zatvara bezpotreba krilcata, ja ZAPIRA TURBINATA so duvanje, celiot ciklus trae od 4 do 8 min vo zavisnost od nasobraniot mraz na izmenuvačot.
Edinstvena mana i e pri defrostot što posle nego trgnuva da duva vrelo so 1200-1300 W za da ja nadoknadi izgubenata toplina, pa dva tri pati gasi/pali dodeka ne se vrati vo prethodniot režim na rabota pred defrostot...... ova e celata vistina od prva raka, a ne rekla kazala.
Znači imalo nekoja, nekade i nekogaš , stara ili nova i za tebe generalno Tundrata duva pri defrost, sega i bez kompresor ti duva. Smeški živi. Gledaj si gi svoite proizvodi i fali gi do besvest, nema problem vo red si e, ama koga go omalovažuvaš konkurentot e za mene nešto najnisko vo trgovijata.Поздрав
Се работи за хаиер тундра
Наместена е 26 степени, ги постигнува за доста кратко време, и потоа лептирот се крева за некој степен и не дава Макс топлина ,по мое изгледа го врти внатрешниот и само го дотоплува ,но по некое време се осеќа дека температурата е падната а на дисплеј кажува пак исто 26,потоа морам да ја намалам за 2 3 степени и да престане со дување а потоа после некое време да зголемам на 28 за да почне да дава Макс но тогаш на дисплеј покажува за 6. 7 степ помалку.
Дали е термостатот или нешто друго
Истото се случува на различни надворешни температури
Tundri site znaeme deka imalo poveke modeli pocnuvajki od R410 modelot pa navaka.
Kaj nekoj duvale i koga ke prestane kompresorot so rabota sto e uste poloso, i nema da razglabam dali nekoj ima star ili nov model kako sto samiot mu odgovori na clenot.. a deka ima(lo) falinki so kultura na rabota imalo.Komu ide rabota.
Го гледав Матриксот, имам измешани емоции од истиот. Постов не е рецензија туку во главно што да (не)очекувате, да не биде после Ио не ни кажа.
Не мора воопшто да речам дека е послаб од предходните, тоа се подразбира за 4-то продолжение кои доаѓа после многу години. Сите други трилогии кои се обидоа да направат продолжение потфрлија, па зошто Матриксот би бил исклучок? Работи исклучиво на носталгија, дај-хард фановите како мене ќе издржат на столче и покрај сите глупости. Ако не сте голем фан на филмот, не се ни обидувајте. Многу е поразличен од предходните, има елементи на ром/ком, комедија (во одредени делови филмот се исмејува самиот себе), и карактеристично за сите понови филмови, како наближува крајот, филмот оди кон total mess.
Како само беше добар првиот Матрикс... без двоумење во топ 10 филмови на сите времиња. Каков сторителинг, каква приказна, какви дијалози.... Неверојате филм, направен со два пара мадиња (pun-intended).
Ете тоа, па сега видете...
Никој не вика дека не направил многу пари ама како глумец во вистинса смисла на зборот, емоција или моќ на трансформација е на ниво на Тимчо Муцунски...Рок е легенда, само бета љубоморни мажиња може да го хејтаат. Он тоа што има постигнато ретко кој во холивуд може да се пофали. Човекот е машина за пари правење.
Никој не вика дека не направил многу пари ама како глумец во вистинса смисла на зборот, емоција или моќ на трансформација е на ниво на Тимчо Муцунски...