Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
ami pocekaj be brate malce neka se zatopli postepeno prostorot,zidovite,namestajot,kako sakas ti.
Pomogni i so nekoe drugo grejno telo,naprja ambient, pa ke vidis dali nema da ti odrzuva 23-24c vo prostorot.
Taa ne e kumbe pa odma da ti zagree.
Klimata e za da ja nadoknadi izgubenata temperatura vo prostorot,bidi strpliv i rabotija 24/7 pa ke vidis.
Автоматски споено мислење:

i POWERSEL kopceto na 3 crrti.
Aj ne mu kazuvaj detski raboti.
Prostor so temperatura od 18C nemoze da kaci izduv nad 43C...sramota, klima koja e vrv na Toshiba.

Videoto e snimano na -4 nadvoresna i 21 sobna tenperatura.
Postavena na 26 raboti so 42.5 a posle ja postaviv na 30 na daljinsko i pokaci samo eden stepen na izduv.
Od 1650v.ne vlece povece struja Se raboti za SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG

Filtrite se cisti gi cistam na dve nedeli i da ima i da nema potreba

Postojano raboti

ami pocekaj be brate malce neka se zatopli postepeno prostorot,zidovite,namestajot,kako sakas ti.
Pomogni i so nekoe drugo grejno telo,naprja ambient, pa ke vidis dali nema da ti odrzuva 23-24c vo prostorot.
@filipinec sto da zatopli koga napisal postojano mu raboti klimata, ama i na 30c zadadena edvaj +1 stepan na izduv dobil...mizerija za taka skapa klima i cenata e kazana...

Aj ne mu kazuvaj detski raboti.
Prostor so temperatura od 18C nemoze da kaci izduv nad 43C...sramota, klima koja e vrv na Toshiba.
Ami neka kazi na dalinskoto dugmeto POWERSEL na kolku crti mu e, mozi ja raboti so 50-70%kapacitet.Treba na mah na tri crti.Ilada pati go prasav.

Togas nesto necini, baraj da dojdat da si ja zavrsat rabotata, klimava ne e kako sto treba.
Pa baram jas da dojdat ama mi rekoa deka najverojatno e sve vo red ako ne svetele sijalicki od alarm.Zatoa sakav prethodno da slusnam vase mislenje
da ne slucajno mene mi se pricinuva deka so klimava ne e nesto vo red

Pa baram jas da dojdat ama mi rekoa deka najverojatno e sve vo red ako ne svetele sijalicki od alarm.Zatoa sakav prethodno da slusnam vase mislenje
Pak ke te prasam.
Imas kopce POWER SEL.
Dali ti e staveno na 3 crti,slikaj go daljinskoto.

Ili montazata e loso napravena ili klimata ne e ok.
Edno od dvete e, deka ne e kako sto treba, ne e.

Последно уредено:
Se gleda ubavo na daljinskoto koga menuvam od 26 na 30 stepeni kako e namesteno
https://streamable.com/9jxdw8 mozes da vidis sto te interesira

Ти не го разбираш филипинец што те прашува за далинското дека има опција со 50 70 и 100% оптеретување на компресорот можеби ти е ставено на 70% па климата несака да има издув поголем од 43 степена.
Сликај за да се виде како ти е поставено а не да кажуваш дека на видеото се гледа дека е менеш температурата од 26 на 30.

Пишувајте кирилица бидејки ќе добиете негативни поени од еден мрачен тип :oeoeoe:

Klimata e odlicna najdibriot model na Vivax e Aeri modelot

E sega za da znaeme dali ke ti e dovolen toj model kazi kolku kvadrati sakas da grees so klimata dali imas izolacija pvc prozori dali e edna ili poveke prostorii ?
Јас користам ACP-24CH70AERI, пrезадоволен сум. 70 квадрати со 3 метри висина на зидови. Ако ми е ставено на фолоу ме, тогаш е на 25, ако е без, тогаш е на 30. Сеуште сме со кратки ракави, баш е пријатно за седење. Најоддалечената просторија 20,5 степени, а у дневната 24-25 (мерено со дигитален термометар поставен на 1 метар висина од подот).
Искрено, не очекував вака добро дека ќе грее.
За споредба, до лани со 6кв термо само 35 квадрати греев а температурата беше 18-21 степен

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Ти не го разбираш филипинец што те прашува за далинското дека има опција со 50 70 и 100% оптеретување на компресорот можеби ти е ставено на 70% па климата несака да има издув поголем од 43 степена.
Сликај за да се виде како ти е поставено а не да кажуваш дека на видеото се гледа дека е менеш температурата од 26 на 30.

Пишувајте кирилица бидејки ќе добиете негативни поени од еден мрачен тип :oeoeoe:
Еве слика од даљинското
Untitled-.png

Другар ова не е панелка па да ти дува со максимум зашто ти сакаш потопол издув.ова ти е врвна клима со сенезори и си пресметува загуби и си се прилагодува за да биде најекиномична.И јас во октомври пробав на 30 зададени степени да мерам темп па не мрдна ни еден степен на издув,ама затоа сега кога отварам прозор за провев кратко после тоа без да го чепнам далинското си зголемува температура на издув.
Гледам компресорот ти е на 100% .На странски форум прочитав дека на -10 -15 си тераат со 75% без проблем па од тогаш и мене ми е на 75%.Ти дури во стан со таа изолација и таа квадратура можеш да пробаш и на 50%.на далинското на powersel се мења.
Си задал максимум температура и максимум фан без потреба.Во куќа сум и греам 40м2 наместено на 23c фан 2, 24/7 повеќе од 800w не качи зимиво и потполно сум згреан.Намести далинското остај ја ден два и не ја чепкај само непотребно додатни оптеретувања и потрошњи праиш со мењање на опции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom