Абе ме нема два дена и сеа не можам да ве дочитам
Абе пријателе, COP се пресметува за мерењата во даден момент... а не да ми сликаш во 9:04 слика со издув 55С и потрошна 2052w, а 7 минути покасно во 9:11 ми сликаш усис 23С ама и потрошна намаленa 200w спрема првата слика.
Прегледај го приврзокот 284435 Прегледај го приврзокот 284436
Што значи ова дека издувот уште е 55?
Како да ти верувам... едно што очигледно е дека сакаш да измалверзираш као демек докажуваш нешто јачина... а од друга страна си праиш кардинални пропусти...
Што да праам сеа, да мижам.... да се правам дека не забележувам???
Па и математика си си направил COP 4.05 као божем и протокот го знаеме кој фан ти е поставен на дајлинско.
Ееее ко шо вика Стрелец, треба да бипни!
Ах беее.... нит си гази, нит е ламја!
Така имам и ја читано за еден нордик модел на клима.... ама тој модел завршување на буквите
HZ
Мое е да споделам.... и да ги разоктивам лагите како еве оваа првава во овој пост.
Еве цел ден поминал, никој не заприметил... или не сакал да запримети.
Јас ете пошто ме персирал убаво се запулив и што да видам.... малверзации пак....
И сеа откако ќе прочита пак ќе пишти ќе опина.... демек јас нешо него му грешавам.....
Имам читано за Мицубиши нордик моделите, греачот на тацна се вклучува пред почеток на дефрост и гаси 10 минути после дефрост.
Пробав да најдам во сервисното ама не успеав, а сега немам толку време. Ако не потврди некој од позапознативе со Мицу, јас ќе побарам подетално деновиве пошто ги имам упатствата.
Друже алал да ти е за гестот. Сеа малце ќе те тролаат и ќе ја тролаат твојата клима.... ама батали ги.
И јас мислам дека треба да се тука некаде по моќност ама излгеда Мицу е повеќе одклучен за на греење а тошибата повеќе е за економија.
Како и да е, мислам дека треба да и дадеш повеќе време. Квалитетни модели како овие развиваат моќ постепено со економија во ум и заштита на компресорот пред се. Гледам од твоето видео постепено крева температура. Остави ја така нека потера подолго време, ако треба отвори и прозор нека се лади просторјата, за да не ја стишуваат нејзините сензори дека е доволно топлина и доволно потрошувачка.
Ти може си пробал во изладена просторија, ама додека да покрене сила 10 минути... најгоре во собата е веќе 25 степени и може софтверската логика не и и дава да повлекува повеќе.
Јас дури и би ја насочил да дува накај отворена врата за да го врти ладниот воздух да оди на усис...
Набави си уште еден термометар, било каков, дури и обичен некој што ќе го ставиш над климата за да покажува температура на усис за да може да си пресметаш COP.
И да, наредно ако снимаш прикачувај на youtube зашто на streamable.com снимките се бришат после 3 месеци мислам.