- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.327
- Поени од реакции
- 3.108
isto e koga e roknata na 30 taka raboti dali -10 ili kako sea plus 5, samo so razlika sto sega imav otvoreno 2 balkonski vrati vo dve razlicni sobi promaja da napravam posto zagrevase odma i spustase samata klima zatoa i go pokazuvav kolku meri klimata vo sobata 28 stepeni predhodno imav spusteno temperatura so promajata na 22 za da mozam da go snimam videovo inace odma modulira. A so normalna rabota do 0 ili 1 stepen nadovreshna so 550 do 600w tera a koga bese ladno pred nekolku nedeli okolu 750 850 se dvizese modulacijata i namestena 23 ili 24 da odrzava, a koga e toplo nadvor kako denovive 520 530w...eve sea bash udrete matematika deka ne ja znam formulata neznam dali ke se zakacat samo slikite ednite se na turbo 800m3 a drugite se na 3ta brzina 630m3 odnosno 4ta ako se racuna i silent. kaj sto trosi 550w e na 800m3 a 580w e na 630m3, nadvor e 4stepeni.
Од слики нишо не се пресметува... се знае тоа како се прави.....
Викендов се очекуваат пак минусни температура, -7... -10 можеби....
Ќе најдеш уште едно термометарче да го ставиш над климата да се гледа температурата на усис и ќе снимиш бар едно 20-30 мин.
Ако мислиш дека ќе ти намалува/модулира отвори врати кон салон или други соби.... дури можеш да отвориш прозор за дур снимаш... на -10 надвор со отворен прозор сигурно нема да угаси

btw. Памтам еднаш рече дека си порачал од алиекспрес термометар како мојот со 2 сонди.... уште не ти е стасан?
Nego iam naracano takov termometar kako tvojot go cekam da mi stigne negde e zaglaven veke mesec i kusur da mi bese tuka ke se nakanev edno klipce ke ti snimev specijalno za tebe deka amberot vadi nad 60 stepeni