Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Super post, so mala izmena t.e. tocna informacija, koja izgleda ja nemas.
RAC t.e. Domasni klimi vo Kina za 2020....36,9%Gree / 31,9%Midea/10%Haier /3,8% Hisense / 17,3% ostanati.
26 godini po red, Gree e broj 1 vo Kina.
Ova e za seriozen respekt.
Pa MARTADELA se troshi poishe nego SVINSKI VRAT normalno e toa.
Sam sebe ubija si praish

Nemoj taka za Mitsu, daj napravi gi postari.
-Грее е формиран со декрет на КП на НР Кина во 1991год.
-Мидеа е формирана 1968,клими прави од 1985год.
-Панасоник прави клими од 1958го
-Дајкин прави клими од 1951год.
-Фуџитсу(Џенерал) прави клими од 1970-1980-ти неможам точно да најдам,битно почнува по лиценца на (реално најстарите) амерички брендови.
-Хитачи исто неможсм да најдам,ама дефинитивно не почнал пред 1960-70'-та!
-Митсубиши прави клими од 1996год.
-Чиго е формиран 1994год.
-ТЦЛ неможам да најдам,ама постои од 1981год!

Најстари и најискусни се америчките брендови кои за жал се целосно непознати на овие простори...

-Фуџитсу(Џенерал) прави клими од 1970-1980-ти неможам точно да најдам,битно почнува по лиценца на (реално најстарите) амерички брендови.

Најстари и најискусни се америчките брендови кои за жал се целосно непознати на овие простори...
Tuka spaga i Izraelska Tadiran,Americka e Carier

Sto stana so Chigo pravea dosta dobri klimi dali seuste funkcionira kompanijata ili e kupena od Midea ???

Tuka spaga i Izraelska Tadiran,Americka e Carier
Tadiran ми е исклучен од муабетот оти е филијала на амерички бренд!
Инаку John Willis Carrier ја измислил првата практична(комерцијална) клима во 1902год!!
Наваму секој муабет е сувишен оти сите јапанци почнале со лиценци од амерички брендови како:Carrier,American Standard,Lennox,Goodman...
Sto stana so Chigo pravea dosta dobri klimi dali seuste funkcionira kompanijata ili e kupena od Midea ???
Имаат 50 фабрики и извезуваат во повеќе од 150 земји во светот! Очигледно не им оди лошо :D

Tadiran ми е исклучен од муабетот оти е филијала на амерички бренд!
Инаку John Willis Carrier ја измислил првата практична(комерцијална) клима во 1902год!!
Наваму секој муабет е сувишен оти сите јапанци почнале со лиценци од амерички брендови како:Carrier,American Standard,Lennox,Goodman...

Имаат 50 фабрики и извезуваат во повеќе од 150 земји во светот! Очигледно не им оди лошо :D
Sostori be prava enciklopedija si,bravo

Ako ne e Chigo propadnata togas zosto gi nema na makedonskiot pazar ? ? ?
Незнам Лепи... можда и ги има под некоја марка-лепенка...
Инаку баш сега ги проверував и се на Хонгоншка берза под код CHL со бааѓи ликвидност!
Сопственик на 51.26% на акциите е некојси Xing Hao Li, во слободен промет(freefloat) им се 48.40% од акциите и 4.91% во сопственост на "некоја" Skyworth Group Ltd.

Незнам Лепи... можда и ги има под некоја марка-лепенка...
Инаку баш сега ги проверував и се на Хонгоншка берза под код CHL со бааѓи ликвидност!
Сопственик на 51.26% на акциите е некојси Xing Hao Li, во слободен промет(freefloat) им се 48.40% од акциите и 4.91% во сопственост на "некоја" Skyworth Group Ltd.
Porano ST Neo Tesla Favorit i drugi brendovi bea proizvedeni rebrendirani vo Chigo kolku sto znam sega nema vo mk nekoja klima sto e rebrendirana prozvedena vo Chigo nitu pak ima orginal Chigo a stvarno dobri klimi bea.

Porano ST Neo Tesla Favorit i drugi brendovi bea proizvedeni rebrendirani vo Chigo kolku sto znam sega nema vo mk nekoja klima sto e rebrendirana prozvedena vo Chigo nitu pak ima orginal Chigo a stvarno dobri klimi bea.
Kako be nema chigo ...eve nekoja integros vo skopje e uvoznik gledam i kaj bratska blgaria gi ima i srbija...

Back
На врв Bottom