Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ПартЛистата или по нашки списокот на делови кои се вградени во едниот и другиот модел ја покажуваат разликата, твојот модел различен не само по компресорот туку у старт иде и друга електроника матична плоча со друг Part No., Нордискиот модел иде со дополнителни греачи на тацна и ред други заштити која го доведува до тој капацитет измерен на VTT и не е само компресорот тука битен кога многу други делови се различни.Не си ме разбрал, поистоветив 25ка нордик и 35ка не-нордик LN модел на Мицубиши
Во целиот пост погоре зборував за NORDIC 2.5kw моделите од 9000 BTU за кои читав на финскиот форум и се тестирани со scanoffice.fi VTT тестовите.
Ги имам и јас сервисните доста детално споредувано меѓу овие два (25 нордик и 35 не-нордик) LN модели на Мицубиши...
Така да LN25 нордик VGHZ моделот го има истиот компресор (SVB092FBAMT) со овдешниот LN35 не-нордик VG модел
Прегледај го приврзокот 268832 Прегледај го приврзокот 268833
Како влијаат разликите во напоните и електрониката појма си немам, битно компресорот е исти.
Од тоа што до сега го исчитав во нишката за Mitsu LN на тој форум, можам да кажам дека 80% од пишаните постови беа од корисници на LN25 а многу поретко со LN35 или LN50.
Замислете дури и таму имаше дискусија дека некоја фирма ја правела македонската.... баш легално официјално увезувале не-нордик модели и ги прилагодувале со инсталирање на греачи на тацна и со маркер допишувале HZ назнаки на надворешната при што ги продавале по пониска цена.
Znaci ne samo Gree, I tvojata Mitsu 9k ima kompresor od 12k, taka kazi.
Koga kazuvas kolku vlece, kazi I kolku dava kw vo sporedba so drugite.
Она што го забележав во тие графиконите од VTT тестовите го поддржува тоа зашто Грее-то е единствена од тие тестирани модели која максимално повлекува ~2.2kw.... сите останати се држат 1.5kw-1.7kw.
Прегледај го приврзокот 268791
И za kraj MUZ-LN25-VGHZ (pak ke naglasam onaa sto ti ja nemas) i ja sporeduvas so VTT testot za tvojata ima Maticna ploca koja veza nema so tvojata MUZ-LN35-VE i plus ima Defrost Heater grejac natacna koj ti go nemas....ukratko toa se razlicni modeli kako hardverski taka i softverski Mnooogu razlicni.
И тука се избацуе Рон со: "Уа, плачковци, и вие сте ми биле филмомани."![]()
А беА еве ти и графикони со споредба на топлотен коефициент за Амбер 9ка и Митсу 25ка
Црвената линија е измерен топлотен коефициент
Плавата е заокружена вредност
Прегледај го приврзокот 268854 Прегледај го приврзокот 268855
Добро бе![]()