Најефикасно е навечер да се става исто како што е преку ден или посилно.Citam mnogu velat deka vecer ja ostavaat klimata 19-20 stwpeni na quiet indoor za tie sto ne ja gasat.
Dali e vo red ako na primer vecerta ja ostavame na primer 11-12 stepeni bidejki mozes da provetris prostorija pred spienje i vo taa situacija klimata raboti no ne se uklucuva da topli videjki vnatre cela nokj temperaturara nema da padne do 12 stepeni.
Gledam i ne povlekuva struja ic koga stoi na 12 preku nokta.
Moeto prasenje e dali ovoj nacin e optimalen za rabota na klimata preku nokj ili e podobro za se stava 19-20 kako sto poveketo gledam pravat i vo dvat slucuja klimata da raboti non stop.
Имено околу 24-25-26 степени и автоматски фен или некоја посилна брзина на фиксен фен.
Воопшто не е ефикасно да се остава на 11-12-19-20ц ако потоа се грее таа соба (на скапа струја веројатно).
11-12-19-20 се користи за куќи кај скалите, ходници надворешни кои не се во рамките на спратот, за викендици кога нема никој, и слично. Поентата е да на замрзне мебелот и цевките кога долго време (недели) нема никој во викендичката. За викендиците идеално е 19ц да се користи, бидејќи климата ќе тера долго време без никој да ја чепка и ќе е ефикасна за да не замрзне ништо, а ќе е доволно топла за кога ќе влезеш за еден ден да може да крене на 23ц внатре.