Уфф ама си хејтер , 5 пати направи апдејт на постот .Јас не продавам клими и не промовирам ниакаков бренд. До вчера се жалев дека монтеро два пати ме заеба со монтажата додека не ми стана сумливо и не се информирав што како. Јас не сум експерт, само споделив технички податоци што сум прочитал , за другите не ни имаше на интернет , не ни изразив ни оваа ни онаа е подобра, како што тука има ботови... Кога веќе се тврди за нешто дека вреди, треба да се докажи и зошто.Успат последната пегла што ја имам купено е од брендот ОК. , и стварно е ОК за 10 евра .
Vo red e dechki, aj malce sega smirete se deka ke ja zatvorat temava ako prodolzite. ..... si kazavte sho si imavte da kazite.
Inache, Haierot 5,5kata od moite prosek potroshuvachka 580W, namestena na vtor izduv i 24/25 stepeni. Ovoj prosek mislam deka realno e povisok nego shto se prikaza na merachot bidejki 2 meseci meri merachot i vo toj prosek se vlezeni i ekstremno toplite denovi. Realno, izminative 2 nedeli bi rekol deka so 750/800W raboti klimata bidejki koga i da go vidam merachot, tolku pokazuva. Situacijata so moite e perfekten pokazatel za toa shto znachi da imash perfektno dimenzionirana klima. Prezadovolni se, i jas sum sreken. Ke vidime kako ke se pokazi kvaliteto na klimata vo pogled na izdrzlivost i dolgotrajnost. Dve raboti sho moram da gi istaknam za klimava se toa shto ne ja imam nachekano defrost da pravi i druga rabota e toa shto e 5,5ka, ama ima neverovatno tivka vnatreshna edinica, na bilo koja brzina da e. Predpoatavuvam deka toa se dolzi na golemiot otvor shto go ima vnatreshnata i lesno strui vozduhot. Za 31 000 denari klima 5,5ka, nemam zbor.
Ко ќе ми дојдиш на работа да ме мољакаш за услуга ќе ти кажам кој е монтер аматер еден. 100 пути ти реков да не пиеш и да не тресиш глупости по форуми.
Ти најде да зборуваш за MAC адреси сељанче едно. А што ако клонирам MAC адреса? Приметуваш колку си прост?
Иди да одмириш сега. Се гледаме в понеделник
Ќе ти кажам јас монтер тебе заедно со она твоето алтер его Sv B (дупли акаунт да не речам)
Vrven model Gree U-Crown18 kolku sto mi e poznato ja zamenivte za osnoven Mitsubishi model HJ18...cenata na dvata modela priblizno ista....od koja ste pozadovolen kako topli?
Јас имам U-Crown12 и можам да речам дека ова што си го постирал е далеку од вистината. Нема врска со реалноста. На 0° само греачот влече 80W, излегува дека компресорот и вентилаторите работат со 100W. Многу штедлива клима, за разлика од мојата која вака работи само кога ќе исклучи компресорот а вентилаторот на внатрешната уште работи.
Многу ниско лажење на потенцијалните купувачи, оние што се изгореа ја знаат вистината.
Decki, aj za pomosh, barav na internet ama ne najdov. Na ovoj model na Beko na eden drugar mu se pojavi F3 na displayot na vnatreshnata. Koj e toj problem? Прегледај го приврзокот 228202
Ја исклучив вчера климата во 23 часот, сетирана е автоматски во 6 часот да стартува на 27 степени и гледам дека повлекла 1900 вати. Така да кога сака она може, кога сакам јас мало сутра што би рекол Зоќе Муртински.
Vo red e dechki, aj malce sega smirete se deka ke ja zatvorat temava ako prodolzite. ..... si kazavte sho si imavte da kazite.
Inache, Haierot 5,5kata od moite prosek potroshuvachka 580W, namestena na vtor izduv i 24/25 stepeni. Ovoj prosek mislam deka realno e povisok nego shto se prikaza na merachot bidejki 2 meseci meri merachot i vo toj prosek se vlezeni i ekstremno toplite denovi. Realno, izminative 2 nedeli bi rekol deka so 750/800W raboti klimata bidejki koga i da go vidam merachot, tolku pokazuva. Situacijata so moite e perfekten pokazatel za toa shto znachi da imash perfektno dimenzionirana klima. Prezadovolni se, i jas sum sreken. Ke vidime kako ke se pokazi kvaliteto na klimata vo pogled na izdrzlivost i dolgotrajnost. Dve raboti sho moram da gi istaknam za klimava se toa shto ne ja imam nachekano defrost da pravi i druga rabota e toa shto e 5,5ka, ama ima neverovatno tivka vnatreshna edinica, na bilo koja brzina da e. Predpoatavuvam deka toa se dolzi na golemiot otvor shto go ima vnatreshnata i lesno strui vozduhot. Za 31 000 denari klima 5,5ka, nemam zbor.
Убаво е да се прочита за добра, евтина и одлично димензионирана клима и сходно на тоа задоволни корисници, кои имаат квалитетно и економично греење! Но мене ме интересира и за “помалиот брат“ на оваа клима. Лани спомнуваше годинава не сум сретнал, се извинувам ако пропуштив... Кажи ако имаш инфо и за Тундрата 12ка кај бабата и дедото! Паднаа ли перформасите на климата или пак убаво и економично си грее и се задоволни како со греењето на станот, така и со сметките за струја како лани!? .... Врши ли работа (греење) и годинава само климата, или имаат употребено и додатно грејно тело во најладното!?... некако (ми се чини) лани спомна поприлична квадратура дека греат!? Втора или трета грејна сезона им е оваа!?
Ја исклучив вчера климата во 23 часот, сетирана е автоматски во 6 часот да стартува на 27 степени и гледам дека повлекла 1900 вати. Така да кога сака она може, кога сакам јас мало сутра што би рекол Зоќе Муртински. Прегледај го приврзокот 228278
Takva e aplikaciara na daikin. Koga e toplo e plus 3 pokazuva a koga e studeno pokazuva plus 1 od nadvor. Ako nadvor e 0 ona pokazuva 1. Ja sledam i jas dolgo vreme i do toj zaklucok sum dosol koga sum ja sporeduval so drugi aplikacii.
Takva e aplikaciara na daikin. Koga e toplo e plus 3 pokazuva a koga e studeno pokazuva plus 1 od nadvor. Ako nadvor e 0 ona pokazuva 1. Ja sledam i jas dolgo vreme i do toj zaklucok sum dosol koga sum ja sporeduval so drugi aplikacii.
Јас зборувам за внатрешната температура, не за надворешната.
[/QUO pa i za dvete e isto. Kaj mene pokazuva vnatre 22 a e 19 i nadvor pokazuva 13 a 10 e vo momentot. A koga doaga 0 nadvor ona pokazuva 1. Kako sto paga temperaturata. Se namaluva razlikata vo pokazuvanjeto.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.