Nikola Nini
Doktor bez nauka
Da ne ja urocam ali masina e 3 dena ja koristam znaci drmaDa znaes deka ke te zgree i na-20 stepeni
Ne se slusa koga raboti ic masinerija prva klasa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Da ne ja urocam ali masina e 3 dena ja koristam znaci drmaDa znaes deka ke te zgree i na-20 stepeni
Сега ме збунуваш, пред неполна година го напиша ова (на прашање одговори) https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-770#post-7942375 предходно говореше ''Мојата на 350-400w одржува 22с во 20м2 на -5 надворешна Т. Значи и -15с да фати нема да ме остави не згреан да мрзнам, па макар да порасне потрошувачката и над 1 киловат, сигурен сум дека ќе грее перфектно''... ''ако е 12-ка јас ќе ја натерам да работи и на 150 вати, не како change-то на 350, иако е 9-ка прејака е за моите 20м2.'' Извини што те цитирам, ама битно ми е мислењето, а мислам би помогнал на многумина.не знам која генерација си, ама на времето имаше југо 45 и југо 65 корал 1.3, едниот со 900, другиот со 1300 кубика мотор , првиот едвај до 130 одеше, а другиот стрелката на 180 ја лепеше.
Тоа е разликата и со овие кинескиве ѓубриња, има едни од 20 други од 60 банки, а се е исто страње различно паковање
Ќе ви го направам киселиот и ќе престанам да Ви се мешам во бизнисот лажете сушете ако сакате и ако мислите дека е човечко и деловно и со среќаInventor e nalepnica bez fabrika be proizvodstvo bez nisto....isto kako vivax e nekoja si verzija na Midea bogzna koja serija, samo ke ja platis poskapo i neznaes sto kupuvas, nit servisno nit butur[DOUBLEPOST=1509922895][/DOUBLEPOST]
NE zae...avajmarka?? mislis nalepnica
[DOUBLEPOST=1509923108][/DOUBLEPOST]
"Slucajno" preku Glasnogovornikov i KYATO se pojaviva na klimi.mk
https://klimi.mk/product.php?id=268
ko za @dastan i slicni pecena da ja seftosaat so 3god garancija i posle da mu ja mislat
I da proveri dali se doplakja za 3te godini oti nepisuva
Sledno ide i Inventor da se pojavi stom KlimaNered gi promovira....samo da se sitka stogode de![]()
Не му замерај, oн така повремено си кажува неповрзани работи. Можеби вари ракија човекот.предходно говореше ''Мојата на 350-400w одржува 22с во 20м2 на -5 надворешна Т. Значи и -15с да фати нема да ме остави не згреан да мрзнам, па макар да порасне потрошувачката и над 1 киловат, сигурен сум дека ќе грее перфектно'' Сега ѓубре се или не се? Или по што тоа се ѓубре!? Change имаше ти нели и тоа 09 ка за 20 квадрати просторија (соба) во Гевгелија... ме интересира што те натера да го промениш мислењето?

Од каде Change модел ти нудат сега, одамна го нема?бидејки мене за малку помала од твојата ми предлагаат 12ка
15 буриња за варење се минимум секоја година, така да не замерувајте ако прочитате нешто зеленоНе му замерај, oн така повремено си кажува неповрзани работи. Можеби вари ракија човекот.![]()

Strafovi niz zid do kraj (po JUS). Taka i starata on-off na isto mesto bese montirana i za novata se busese uste edna dupka posto posiroko stojat drzacite. Pokusaa da me ubedat i mene deka eden straf niz cel zid bil dovolen a drugiov mozelo golem so tipla ama ne dozvoliv i se probusi i vtoriot do kraj. Znaci gornite dva se skroz niz cel zid 40cm dolgi strafofi a dolnite se samo so tipli od nadvor. Primera radi (ne vikam deka mozebi ne bila loso montirana) na moite klimata mala 2.5ka posle edna oluja pred nekolku godini zavrsi samo na crevata za freon da visi. Ekspert za statika i svojstva na gradezni materijali ne sum ama amerive imaat edna ubava pogovorka "Better safe than sorry..."... tvojata od 48kg ja namontira so strafovi niz zid ili monterite staviva tipli ?...
Inventor e nalepnica bez fabrika be proizvodstvo bez nisto....isto kako vivax e nekoja si verzija na Midea bogzna koja serija, samo ke ja platis poskapo i neznaes sto kupuvas, nit servisno nit butur[DOUBLEPOST=1509922895][/DOUBLEPOST]
NE zae...avajmarka?? mislis nalepnica
[DOUBLEPOST=1509923108][/DOUBLEPOST]
"Slucajno" preku Glasnogovornikov i KYATO se pojaviva na klimi.mk
https://klimi.mk/product.php?id=268
ko za @dastan i slicni pecena da ja seftosaat so 3god garancija i posle da mu ja mislat
I da proveri dali se doplakja za 3te godini oti nepisuva
Sledno ide i Inventor da se pojavi stom KlimaNered gi promovira....samo da se sitka stogode de![]()

Така си е. Мајстор секогаш гледа полесно да си заврши. Ако не кажеш конкретно дека нешто 100% сакаш така и така да се направи, мајсторот ќе се направи на тошо и ќе го направи како што му е полесно.Strafovi niz zid do kraj (po JUS). Taka i starata on-off na isto mesto bese montirana i za novata se busese uste edna dupka posto posiroko stojat drzacite. Pokusaa da me ubedat i mene ... Ekspert za statika i svojstva na gradezni materijali ne sum ama amerive imaat edna ubava pogovorka "Better safe than sorry..."
Lg poinaku funkcionira eve tuka e mnogu dobro objasneto kako raboti.Na koja klima ako postigne zadadena temp. ne isklucuva kompresor?
Site taka funkcioniraat i ne e perkata otvorena pa da e neprijatno kako sto pisal vanlok tuku e da ne kazam skoro do kraj zatvorena i duva mnogu sporo.voopsto ne e neprijatno i koga ke razmislis logicki duri e podobro taka.ili ingjinjerite od LG gomna da jadat ...vie znaete podobro od niv
Gt1 postot ne ti e na mesto,neznam sto sakas ironicno da kazes?
PS strelec ne mi odgovori na privatnata poraka okolu nacinot na rabota od tvojata amber.
Samo pisa ne bilo nikogas potoplo od sega....ko da se grees na sporet na drva![]()
Vikam "donekade" zasto sepak Change ima EEV mojava ima kapilara.помал е од 120 литри ?Сочуствувам, јас окулу 5-6 буриња, ама се заебав и купив мал казан (многу пати мора да се дестилира).![]()