Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам, јас у постот котирам одма после главните :P

А Ноктурнал Анималс само со корејски букви го има уште, нели? не ми се греши душа да го пуштам така бе...

Не знам, јас у постот котирам одма после главните :P

А Ноктурнал Анималс само со корејски букви го има уште, нели? не ми се греши душа да го пуштам така бе...
брад второто место ти е исто како последното, не е прво. :pos:

Razocaruvanjata na nedelata se:

Toni Erdmann
The Red Turtle

Meh... tapa e koa ocekuvas mnogu

Инаку пред некој ден го гледав и What we do in the shadows.
Шо знам ок ми легна, имаше добри фори во хуморот. Онака несекојдневна комедија со вампири (иако понекогаш несполјив ми е хоророт со комедија). Ама ова беше дoбро, пробајте му се.

Имам инвертер клима Haier дванаесетка ми работи цело време никако не ја гасам ќе го јадам ли многу за струја

Мислам дека тврдењата на Маталотехника за ТермоСтоп се комплетно неосновани. 1-2 мм од ТермоСтоп заменувала 50-70мм од класичната изолација.
Прво прашње е што се поразбира под класична изолација? Јас разбирам стиропор и камена/стаклена волна.
И тука е првиот проблем.

λ вредноста на ТермоСтоп како што тврдат од Металотехника е 0,085 (линк овде)
λ вредноста на стиропор е 0,031 (линк овде)
λ вредноста на стиропор е 0,038 (линк овде)

Значи не е 50пати подобар изолатор како што тврдат од Металотехника туку најмалку 2 пати полош.

Имам инвертер клима Haier дванаесетка ми работи цело време никако не ја гасам ќе го јадам ли многу за струја
зависи колку имаш топлотни загуби, и на која температура ти е поставено. Мене сметката за минатиот месец од 16 ноември до 21 декември вкупно 35 дена ми е 6700 две клими кои греат 45 квадрати на температура 21 степен постојано. од тие 6700 денари 4600 се потросени од климите. Со тоа што прилично незадоволен од помалата 2,5кв клима која ја имам, за тие 35 дена имаше потрошено 2200 денари за загревање на 12 квадрати спална, никогаш не сум ја видел да да работи ни блиску до декларираниот минимум, а и кога ќе постигне температура продолжува со иста потрошувачка, а доколку застанеш каде што дува истата воздухот кои го испушта е свеж а не млак или топол.

зависи колку имаш топлотни загуби, и на која температура ти е поставено. Мене сметката за минатиот месец од 16 ноември до 21 декември вкупно 35 дена ми е 6700 две клими кои греат 45 квадрати на температура 21 степен постојано. од тие 6700 денари 4600 се потросени од климите. Со тоа што прилично незадоволен од помалата 2,5кв клима која ја имам, за тие 35 дена имаше потрошено 2200 денари за загревање на 12 квадрати спална, никогаш не сум ја видел да да работи ни блиску до декларираниот минимум, а и кога ќе постигне температура продолжува со иста потрошувачка, а доколку застанеш каде што дува истата воздухот кои го испушта е свеж а не млак или топол.
Цело време ми одржува температура 24 степени и ми е прилично топло со плус 50 евра на сметката во бил задоволен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom