Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Цигла 12цм + тервол 5цм + цигла 12цм@wiksa
Може мала информација за тоа каква изолација и прозори имаш и дали просторот е стан или куќа.
Пријател мој зеде Hansol, по мое наговарање, грее само 21-22 квадрати и има многу поголема потрошувачка, со просек од околку 20KW дневно мерено од почетокот на ноември.
Ako e Postariot model na Hansol kako mojot ne ja pokazuva nadvoresnata temperatura za noviot model Hansol Nordic ne znam. Ako ja raboti so ifeel bitno e da ne e staveno dalecinskoto na staklena povrsina -stakloto drzi poladno I go lazi dalecinskoto ( jas na staklo od masicka go imav staveno dalecinskoto I gledam pocna da topli mnogu kako da e 2-3 stepeni pomala temperaturata od taa sto e zadadena.Тоа е прилично мала потрошувачка. Баш ме интересира зошто кај другарот е толку поголема потрошувачката?
Значи кај него има два надворешни зидови, блок 25 без изолација но со фасада. Другите два зидови се од соседни простории и ходник кои не се греат. Во склоп на просторијата има и мини кујна и барем два часа во денот нешто се готвело така да има има и дополнителен извор на топлина. Под просторијата има вкопана визба која имала скоро контантна топлина околку 17-18 степени. Над просторијата има друга просторија која не се грее. Прозорите се идентични, дрвени со термо стакло.
Температурата му е поставена на 23 степени со ifeel уклучено.
Е сега забележал дека не далечинското не ја прикажувало точно надворешната температура. Јас сношти се уверив во тоа. На последното пристискање на копчето TEMP кога треба да ја прикаже надворешната температура прикажуваше 23 а надвор беше околку 0. Другите две температури, поставената од внатрешната единица ги прикажуваше точно.
Дали и кај другиве корисници на Hansol се случува истото? Дали точно ја прикажува надворешната температура? Дали е можно погрешно да ги имаат поврзано внатрешната со надворешната единица и ова да биде причината за повисоката потрошувачка?
Нека проба да ја зголеми брзината на вентилаторот.Најверојатно протокот на воздух не е доволен да ги надокнади топлотните загуби и цело време ја брка зададената Т со поголема потрошувачка.Ако работи на ауто нека ја стави на фиксна поголема брзина, така ќе ги надокнади побрзо загубите и ќе почне да троши помалку.Ќе мора малку да експериментира со брзината.Доста корисно ќе биде ако има мерач на потрошувачка.Со негова помош ќе одреди во кој режим најмалку троши.Тоа е прилично мала потрошувачка. Баш ме интересира зошто кај другарот е толку поголема потрошувачката?
Значи кај него има два надворешни зидови, блок 25 без изолација но со фасада. Другите два зидови се од соседни простории и ходник кои не се греат. Во склоп на просторијата има и мини кујна и барем два часа во денот нешто се готвело така да има има и дополнителен извор на топлина. Под просторијата има вкопана визба која имала скоро контантна топлина околку 17-18 степени. Над просторијата има друга просторија која не се грее. Прозорите се идентични, дрвени со термо стакло.
Температурата му е поставена на 23 степени со ifeel уклучено.
Е сега забележал дека не далечинското не ја прикажувало точно надворешната температура. Јас сношти се уверив во тоа. На последното пристискање на копчето TEMP кога треба да ја прикаже надворешната температура прикажуваше 23 а надвор беше околку 0. Другите две температури, поставената од внатрешната единица ги прикажуваше точно.
Дали и кај другиве корисници на Hansol се случува истото? Дали точно ја прикажува надворешната температура? Дали е можно погрешно да ги имаат поврзано внатрешната со надворешната единица и ова да биде причината за повисоката потрошувачка?
66ка не вози, така да уживај си.Никогаш нигде не би патувал со Том Хенкс.![]()
Zdravo drushtvo
Denes mi stigna Broadlink RM Pro RM mini3 wifi/ir 13$ i sakam da kazam deka uredПрегледај го приврзокот 160982 Прегледај го приврзокот 160983 ot e odlicen go namestiv za minut si ja prepozna klimata vednash i rabot mn dobro i precizno
Za malku pari sekoja klima so wifi/3g/4g
Od prilika za kolku vreme ti pristigna i jas go imam naracano istiot.
исто и ја, после фудбалThe Eyes of My Mother
Go gledase? Megu top 10 horori na godinava go spomnuvaat. Jas vecer izgleda.