Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Само што беа доделени New York Film Critics Sircle наградите:

Best film: La La Land
Best director: Berry Jenkins, Moonlight
Best actor: Casey Affleck, Manchester by the Sea
Best actress: Isabelle Huppert, Elle
Best supporting actor: Mahershala Ali for Moonlight
Best supporting actress: Michelle Williams, Manchester by the Sea and Certain Women
Best screenplay: Manchester by the Sea, Kenneth Lonergan
Best animated film: Zootopia
Best cinematography: Moonlight, James Laxton
Best first film: (tie) Kelly Fremon Craig’s The Edge of Seventeen and Trey Edwards Shults Krisha
Best foreign film: Toni Erdmann (Germany)
Best non-fiction film (documentary): O.J. Made in America

Инаку, 10-те најдобри филмови според National Board of Review за 2016 се:

Ти коа моеше Full Metal Jacket да го даруваш така богато шо да очекува па еден Hell or High Water.....

еј у пм, Даниел Блејк каква шлаканица удира...

ме распука филмот, многу емоции насобрани во една толку реална драма... Моментот во банката за храна ми беше некако најтежок.

9/10

77/102

:ајнапиво:

овој in the mood of love на второ место што е со години ми стое во хард дискот, ќе побрзам со гледањето :D:D

A баш сакав да ја побарам листава на летер за да си ги имам предвид за гледање тие што не ми се, многу време си ми спасил, grazie mille :X3:
Не сум Миле али повели и другпат :D

Вчера заборавив да го спомнам краткиот на Дизни Inner Workings, пред Моана го пуштаат, одличен... Во инсајд аут имаше борба на човечињата во мозокот, а сеа имаше борба меѓу органите.. и само за тој ќе вредеа парите, Моана испадна бонусот, обавезно во вочлиста[DOUBLEPOST=1480692705][/DOUBLEPOST]
овој in the mood of love на второ место што е со години ми стое во хард дискот, ќе побрзам со гледањето :D:D
побрзај, поезија во движење.. и ја го планирам да му ја проверам 10ката од пред неколку години

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom