concrete
alte Esel
- Член од
- 22 март 2005
- Мислења
- 12.248
- Поени од реакции
- 1.703
..не само што е најдобра прозорска , туку е и најдобра воопшто...Најдобра клима во свет е прозорска Carrier инвертер. Невидени магариња од уреди.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
..не само што е најдобра прозорска , туку е и најдобра воопшто...Најдобра клима во свет е прозорска Carrier инвертер. Невидени магариња од уреди.
Тука ја имаш на еуровент RXN35L9 / FTXN35L9 ако за неа бараш.Двата линкот за еуровент сертификат ти водат до иста страна, и на таа страна нема податоци за "FTXN-L9 / RXN-L9". Јас иначе барав на нет, ама не успеав да најдам.
Ако го имаш уште некаде линкот (или можеш да најдеш), би било добро да го постираш.![]()
Aко мислше на овој пост тука таму зборам за мултисплит Gree 18ка. Иначе немам Вивакс или GEYI од зимава имам Gree мултисплит во цел стан со 2 надворешни единици, една 18к(2 внатрешни) и другата е 28к(3 внатрешни) или вкупно инсталирани 46000бтуHansolot e 46.000 so montaza, no ne znam koja oznaka nosi na krajot, dodeka GEYI-to ( nema vece GEXI vo Pakom) e 42000 so montaza.
Ne znam kade e @strelec80 koj se falese so GEYI-to deka dobro gree i trosi kako dve sijalici, ama na 19 septemvri. Bi bilo ubavo ako go prati forumov sega da gi kaze svoite impresii....
Kako i sekogas si nepresusen izvor za informacii, znam deka imas GREE......Aко мислше на овој пост тука таму зборам за мултисплит Gree 18ка. Иначе немам Вивакс или GEYI од зимава имам Gree мултисплит во цел стан со 2 надворешни единици, една 18к(2 внатрешни) и другата е 28к(3 внатрешни) или вкупно инсталирани 46000бту
А за GEYI мислам дека е замена за GEXI само што поновата варијанта e GEYI и вероватно со Gree Landa kompresor за разлика од Gexi која или идеше со Санио или Митсубиши компресор тоа SASS најдобро знае. Еве на полскиот Vivax доказ за тоа, Prestige серија им е и Gexi i GEYI со тоа што GEXI-to го има во архивираниот дел од сајтот а GEYI во сегашниот.
Istite dilemi gi imam i jas pa zatoa se vrtam okolu ovie dve do 700 evra. Hendikep e sto ne sum od Skopje....Баш сега е идеално за греење со клими, па и со обични сплит ситем, фикс спид, клими.
8степени целезиуси е надвор, со ветре и некои шеесет-и-кусур проценти влажност. Сега и Нео ќе врши работа...
@tzlatko
Јас за втора клима се мислам меѓу Gree Change (некои нецели 30илјади со монтажа, ако не грешам), или можеби Даикин FTXN-L9 / RXN-L9 (за кој погоре се пишуваше).
Некои други добри опции до 700е?
FUJITSU или MITSUBISHI се надвор од буџетот. Фуџитсу пошто импортерот е премногу алчен за голема маржа, Митцибуши не ни знам да има некој поекономски модел.
Честито клима и долго да те служи !Ја земав DAIKIN FTXN- 35 L9/RXN-35 L9 за 582 евра без монтажа. Ќе видам како ќе се покаже. Треба утре да дојдат да ми ја монтираат.