N
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа е кога се слушаат така наречени е експерти на форуми кој заговараат одреден бренд.@wiksa
Може мала информација за тоа каква изолација и прозори имаш и дали просторот е стан или куќа.
Пријател мој зеде Hansol, по мое наговарање, грее само 21-22 квадрати и има многу поголема потрошувачка, со просек од околку 20KW дневно мерено од почетокот на ноември.
Супер листа, без Interstellar, Machinist, Mystic River, Million Dollars Baby, Hateful Eight...
Ај не биди butthurt.Супер листа, без Interstellar, Machinist, Mystic River, Million Dollars Baby, Hateful Eight...![]()
Па богами посупер е што е без Интерстелар, Мистик Ривер и Милион Доларс бабето.Супер листа, без Interstellar, Machinist, Mystic River, Million Dollars Baby, Hateful Eight...![]()
Ти коа моеше Full Metal Jacket да го даруваш така богато шо да очекува па еден Hell or High Water.....
Moja klima Mitsubishi nije u 15 m2.Nisi mi odgovorio na jednostavno pitanje..Papagal...stvarno zamaras....kazi nesto sto drzi voda ili goni se bre u ....
Tvojata Mitsu od 1000evra e vo spalna od 15m2, sto bre ti se falis so nea malce trosi i dobro greela, pa u 15m2 fuego od 200eu da stavis ke zagree.
Barajki po servisnoto na Mitsu za Defrost ciklusot (i ne go najdov opisan defrostot) naletav na nekoj pojmovi za greac, ne sum siguren dali ima greac no eve srbinov kako strucnjak moze da vi odgovori....ima li MitsuvoFHVE greac na kompresor od 50W kaj 25/35VE i 70w kaj 50Ve ili nema?
Прегледај го приврзокот 160850 Прегледај го приврзокот 160851
Mozes da pogledas i Midea klimu.To su slicne klime kao i Gree .[DOUBLEPOST=1480707444][/DOUBLEPOST]http://www.acs-klime.rs/media/wysiwyg/midea_pdf/midea_fairwind_split_klima_uredjaj.pdfПо консултации со @yamaha10 со оглед дека и тој е од Гевгелија и во моментов користи една он/оф и една инверетер клима, се одлучив да купам 3 он/оф клими, две 12-ки Gree Bee и една 18-ка. Дилемата ми е за 18-ка која да ја одберам, оваа https://klimi.mk/product.php?id=126 или оваа https://klimi.mk/product.php?id=102. Како лаик гледајќи од спецификациите изборот би паднал на Виваксот, поголем проток на воздух, поголема моќност на греење и ладење, но помала маса на внатрешна и надворешна единица. Што би бил подобар избор за стручњациве на форумов ?
Нормално дека се слични, који клими не се слични? Јас не се жалам од климата, точно, ме греат од сите страни и одлично ми е. И покрај тоа што ме греат од сите страни трошењето на енергија не паднало под 400в. Може да се спушти до 250в ама тоа е неколку секунди и пак се качува. Барем јас не сум приметил подолга работа. Да омаловажуваш брендови како Тошиба и Даикин во најмала рака е заебанција (не мислам на тебе).Бренд кој на пазаров е 3 години да го форсираш до небеса а сите други не чинат е претерано.Е стварно ептен ја удривте на тролање, човек да му се омрази да пушти да прочита нешто. Ви реков еднаш ќе кажам пак, имам јас гри чејнџ 9-ка од која сум презадоволен, ставена е во 20м2 соба заедно со обична Нео клима. Си идам од работа околу 17ч внатре 16-17с зависно колку е надворешната Т и 90% од греењето паѓа баш на тоа Нео. Инвертерот се уклучува сам кога ќе падне Т под 20с ( не можам да го пратам бидејки одам на спиење ) и ја одржува до сабајле таа температура. Никогаш до сега нема потрошено повеќе од 1.5-2kw до сабајле
и уште ова да кажам, не работи тој секоја вечер, него последните денови откако почна да паѓа Т под нула, жал ми е да ја мачам обичната, не оти и она не може да одржува 20с до сабајле, него ете веќе кога е тука инвертерот нека поработи малку и тој
@zelenko ако не си знаел твојата и мојата клима се многу слични, само разликата е што ти ја плати над 30К а јас само 20, и тебе те грее цел комшилук а мене никој, цела куќа е ладна цел ден, никакво греење нема