друже имам и јас мерач од анхоч дигитален, ако сакаш ќе ти снимам видео да видиш како варира потрошувачката од 980-1500W. Го гледам апаратот стално јас, со тоа што сега оди до 1320 и назад пак до 980-1000, ако не веруваш да се опкладиме на нештоStrucnjak, na On/Off klima kaj pisuva deka i varira potrosuvackata (min~max) ili (od~do) koga samo edna brojka ima za InputPower ? Toa ne li ti kazuva nesto??, ja toa sto go zboram i so merac mozam da ti go dokazam, sakas video da ti snimam ? ama ti na koj osnov go baziras tvrdenjevo sto ne se soglasuvas sam si znaes, na sto meris ti kolku trosi ziti sve??
na broiloto od Evn gledas pa vadis zakljucok ili na gravcinja gledas ?
не сум мало дете па да ве лажам. Не знам што он оф клима имаш ама моето нео така работи од првиот ден кога го намонтираа, никогаш ама баш никогаш нема една иста потрошувачка. Кога уклучува компресорот тргнува од 600 па оди се до 1.5KW ако е над 7-8с. надвор и во внатрешната се слуша нешто како термостат кога исклучува и паѓа П назад до 950-980 како и што објаснив претходно и се така во круг
изгледа моето нео е полуинвертер

....togas nikogas nema da iskljuci, i ke potrosi kolku sto napisav, za 10casa 10Kw.