Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.842
Поени од реакции
36.892
Го гледав Room вчера, филм со добра порака до нас момците :D, дефитивно вреди номинацијата за Оскар.
Жити се која е пораката за нас од филмот?
Чекај, чекај. Ти нели жена беше? :P :coffee:[DOUBLEPOST=1454878494][/DOUBLEPOST]
дечки мирни да не казнувам
И ти стана џубре бе?

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Жити се која е пораката за нас од филмот?
Пораката е проста жените се констанрно малтретирани од "појакиот" пол, филмот ти дава една перспектива од страна на жената за да размислиш малце шо прајш кога ќе се најдеш во ваква ситуација или пак кога ќе слушнеш за ваква ситуација.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Најдобар филм за изминатата година по мене: ,,Викторија''.

Долго време не сум гледал филм во којшто колективната глума е на толку високо ниво.
Одличната камера и долгиот кадар (не сум толку филмски писмен, но мислам дека од прва секунда па се до крај, снимано беше се во еден здив, што е феноменално само по себе) му дадоа посебен шмек на филмот.
Ти не го гледаш филмот, туку во 140 минути си во филмот. Прво бев дискотека, потоа на точак, па бегав од полиција.
Сум немал толку возбудлив ден, ехе-хее. А главната актерка....главната актерка, срниче.:noze:

Се подрага ми станува германската кинематографија, кој би рекол.

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2016
Мислења
43
Поени од реакции
57
Го глеав The man from U.N.C.L.E. филм од Гај Ричи напраен според истоимената серија. Спектре може комотно гомна да јаде за шпионски филм у 2015 што реално е клише тема. Филмов ме умре од смеење, така да ако сакате нешто добро за пуканки...strongly recommended.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
James Dean

http://www.people.com/article/james-dean-85th-birthday-trivia

James Dean would have turned 85 years old on Monday. Feb. 8. Of course, Dean died in an automobile crash on Sept. 30, 1955. He was only 24 years old at the time, meaning that he's been dead almost three times as long as he was alive, yet the image of the heartthrob star still persists – uniquely among stars of his era and uniquely among stars who died young. He still appears on posters, in magazines and in representations on film, and young people today might well know who he is, even if they've never seen one of his movies.

Многу тежок избор ..

G

grande-juve

Гостин
@Anon ја имаш листата на филмови? 4 ги знам, 3 ми се познати, 2 не знам...

Или да пробаме сами да ги откриеме.. лева колона се: Сталкер, Долче Вита, Персона. Втора колона доле е Еднаш на Западот, а над него може да е Три Бои: Сина.

Последно уредено од модератор:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Средното прсте горе е Spirit of the Beehive (ова го дознав со принтскрин, пејст у пеинт, кроп само сликата со детето и прстето и аплоуд на гугл имџс, можеби ќе ги најде сите, gl grande ја одам да спијам). Го имам гледано а не се сеќавам на сцената. Иначе доста солиден не-за-сите филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom