- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.761
- Поени од реакции
- 7.690
Druze mene mi e celta da ne se plasira laga deka so On/Off "poeftino" ke se pomine, zosto neznaes koj sve cita tuka i kako ke go svati toa, nego tebe sto ti e poentata sto sekogas se kavgas i sto sakas da postignes ?Prodolzi da si guglas, logika za nesto poveke nemas, dzabe ke ti objasnuvam. A sto si kupil takov frizider mozda samo dokazuva kolku si snob so dva grama mozok, tolku razbiras sto nikogas nema da svatis kolku si se ustvari zaebal, meri si potrosuvackata na friziderot ali probaj da meris kolku trosi samo koga raboti, neli toa ti e tebe merka, pa posle meri kolku ke ti potrosi za 24 casa pa javi se da sporedime so obicen frizider kolku trosi, mozda ke svatis.
Znaejki deka grees na 21C tebe i na 18C nema da ti bide ladno koga On/Off ke bide vo OFF faza, ama tebe i samo tebe toa, ama tuka ne ima i so mali deca i na site ne im e 21C vrvot.
A i doma znam imas inverteri a ne On/Off klimi...ili kazuvas deka se zaeba?
Se pravis termodinamcar a voopsto nezimas predvid vnatresna temperatura, pa fluktacii na taa temperatura koga taa On/OFf klima fakticki pola zima nema da raboti i plus na ladnoto treba pecka da se pali ili panelka. Poguglajte si i ti i goran, ja sum zavrsil so toa, zasto smetkata negova(tvoite ne gi znaeme) e ista moja najgolema lanska za dek-januar so multisplitot (sitno pod 8000), so edna "sitna" razlika, ja greev 3-4pati pogolema kvadratura od negovata so 11Kw+5Kw edinici. Tolku od mene za "poeftinoto" u muabetot On/Off+TA v.s inverter.
Последно уредено:

....togas nikogas nema da iskljuci, i ke potrosi kolku sto napisav, za 10casa 10Kw.