Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде кога почнавте совети да давате, дајте ми и мене
значи кој знае знае , кој не знае, имам НЕО клима најчурук од сите можни што можете да ги најдете, ама проблемот кај мене е што во декември потрошив со неа 1700ден. струја.
Е сега барам нешто поекономично за моите 20м2 ама да бидам стоплен и под -7с.
Значи мојава клима повеќе од 2К месечно на овие 20м2 не може да потроши, толку и е моќноста, а јас сакам да не палам камин од 14KW во 15м2 соба, заради испомош на некоја си посрана кинеска клима која работи до 0с.
Дајте предлози за клима
@Strelec ме тера Грчка да ја барам за мочани 20м2
тоа не го прифаќам

Хахаха добар е овој Јамаха, се зеза со сите тука, те препорачува, те критикува :D
ти имаш некоја мака од мене ??
гледам бајаги мислења имаш, дај некој совет, паметен си изгледа многу

Последно уредено:
Ајде кога почнавте совети да давате, дајте ми и мене
значи кој знае знае , кој не знае, имам НЕО клима најчурук од сите можни што можете да ги најдете, ама проблемот кај мене е што во декември потрошив со неа 1700ден. струја.
Е сега барам нешто поекономично за моите 20м2 ама да бидам стоплен и под -7с.
Значи мојава клима повеќе од 2К месечно на овие 20м2 не може да потроши, толку и е моќноста, а јас сакам да не палам камин од 14KW во 15м2 соба, заради испомош на некоја си посрана кинеска клима која работи до 0с.
Дајте предлози за клима
@Strelec ме тера Грчка да ја барам за мочани 20м2
тоа не го прифаќам

Со тебе човек никогаш не знае дали се заебаваш и тролаш, или си озбилен. ;)
Ајде ако имаш зелен картон, доаѓам до Гевгелија и да земеме од тие 2.5киловатните тојатоми од карфур, за 200 јура. Ако има уште на лагер... (ремаркирани гри се)

Со тебе човек никогаш не знае дали се заебаваш и тролаш, или си озбилен. ;)
Ајде ако имаш зелен картон, доаѓам до Гевгелија и да земеме од тие 2.5киловатните тојатоми од карфур, за 200 јура. Ако има уште на лагер... (ремаркирани гри се)

Za koj model se raboti @Vanlok? Imas nesto poveke info? 200 ojra pre-eftino nekako..

@Erich Zann ај ќе те молам реши го квизов да видиме дали стварно имаш сто и кусур години или само се праиш.
Мене ко за информација ми излезе 17, со други зборови крцкалица :pipi:

(@Zlatikevichius немој да отвараш тема за квизов)

Последно уредено:
Мех
Ги бирам Форест Гамп, Роберт де Ниро, Дорис Деј и 17 ми дава, мрш. :D

Квизов беше блиску :) 27

You are in touch with the youth but have developed discerning cinema tastes!

Луѓе денеска ми на маркетконект западна на око FUJI RSG12LMCA. Ме заинтересира бидејќи не мислев дека некој продава FUJI кај нас. Ја разгледав климата на еуровент и излегува дека има прилично импресивни спецификации за 3,5 каде на -7 дава 3,1KW а на -15 дава 2,6KW.
Дали овие спецификации се реални посебно кога дури и 3,5 од најразвиканите марки на -7 даваат околку 2,2-2,6KW? Дали некој ја има климата и дали може да сподели впечатоци?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom