@kodus
Ova tvoevo: "Taka so cetka "nikgas ama bas nikogas " nema da ja iscistis", bidejci mene direktno mi se obracas, ednostavno ne e tocno, jas toa redovno go pravam sekoi dve tri godini na trite klimi sto gi imam. Toa sto ti se mesam vo "lebot" e tvoja rabota, normalno kako bi izgledal eden serviser kako tebe, od kogo se ocekuva da ja "izede" klimata, da ja "razbuca" na elementarni delovi, a ne so cetkicka vo race da glumi nekakvo cistenje...... no nema vrska .... toa e tvoe mislenje, kako uostalom i moe mislenje.
Inace ne spomnav CETKA tuku CETKICKA, ne sovetuvav glupost dodeka vrti turbinata da se drzi cetkata radijalno, tuku da se dvizi nadolzno po perkite pri islucena klima......
Verojatno nemas probano vaka da iscistis turbina. pa tie malku nepoznato. Inace za tvoja informacija ne sum nikakov "bozadjija" (im se izvinuvam na niv), tuku covek koj celiot svoj raboten vek (uste dve tri god do penzija) go pominal so razni uredi i masini mnogu pokomplicirani i daleku poskapi od ovie posrani klimi.
Aha i jas prviot pat ja izvadiv turbinata nadvor, temelno ja iscistiv i koga vidov sto nervi i vreme mi trebase, se svrtev kon ovoj "moj nacin" na cistenje koj e prakticen i sosema dobar so priblizno ISTI rezultati. Ako sakas paralela otprilika na dve cistenja so cetka bi odelo edna demontaza, kaj mene a kaj tvoite klienti sto gi krsat turbinite ne znam.
Ocekuvam edno malo izvinuvanje od tvoja strana. Fala.