1. Dark magic од сстрана на Odin.
2. Магично, пошто беше потребно за плотот.
3. Во вториот.
имало и плот?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
1. Dark magic од сстрана на Odin.
2. Магично, пошто беше потребно за плотот.
3. Во вториот.
Кои глупости човече.............умира, спија, odin маната, уште Конквер игра да направат и тоа е тоа![]()
Играта ја имам играно на времетоАј гледај го Watchmen, убеден сум дека ќе те бендиса!![]()
Spider vs earth da ne beshe?Имаше еден суперхеројски со пајаци и не беше спајдермен, беше мрачен за разлика од овие, да не знае некој кој е на телма мислам го даваа
ХаSpider vs earth da ne beshe?
Shit, flashback me mavna koga go gledav vo voz za sk![]()
Ne sum gord na ovaХа
Хаха
Хахаха
Хааааааах
Нуб!
Го памтиш![]()
Ке го цитирам претходниот твој пост на темава за кога ке даваат предлози да имаат претстава за каков простор се работи , воедно честито нови прозори и изолација.Дечки ми треба помош од вас.
Живеам во куќа стара околу 40 год без изолација и со стара столарија (не е пвц).
Користиме еден спрат кој се состои од36 м2 дневна и две спални од по 12 м2 кои ги грееме со парно на дрва. Во дневната соба ни стои каминот кој незнам која марка е , купен е одамна,кој шири минимално топлина и имаме плус 3 радијатора, 1 радиатор е долг 1,40 м, и 2 радијатора по 1,20 м. Во спалните има по 1 радијатор од 1,20 м.
Цевките се алупласт и ако надмине температура на вода над 65 -70 степени омекнуваат.
Сега сакаме да го замениме со шпорет за парно Алфа Плам 90 HLBE, дали овој шпорет би можел да ги загрее повеке просториите, шпоретот има јачина 12.5 kw, од кои 5 kw зрачи самиот шпорет (дали овој шпорет заедно со 4 метри радијатори би загреал 36 квадрати?)
Со мометалниот камин спаллните воопшто не ги топлиме бидејки неможе да постигне да крене температура и воедно троши многу дрва.
Ве молам за совет и ваше мислење.
Воедно ме интересира дали некој има искуство со Копер шпоретите за парно, доста се поевтини од Алфа Плам, како за споредба овој Алфа плам 90 кој планираме да го купиме нов е 44000 ден а со дупло повеке kw од Копер се по 20000 ден мах 30000 ден, во што е штосот?
Моите имаа предходно обичен Алфа плам кој го користевме на долниот спрат од куќата без парно и се прилично задоволни па затоа инсистираат да купиме ист таков за парно, јас сум прилично скептична и сметам дека сигурно Копер не се толку лоши штом ги извезуваат и штом имаат толку опсежни спецификации.
Ги читав вашите мислења, и гледам дека има доста добри соговорници кои се разбираат на темава затоа и ве молам да ме оправите и мене.
Благодарам однапред!
Се работи за нова куќа во Куманово , не живееме сеуште таму планираме да се вселиме за месец-два здравје.Ке го цитирам претходниот твој пост на темава за кога ке даваат предлози да имаат претстава за каков простор се работи , воедно честито нови прозори и изолација.
Но разбери едно, без конкретни бројки и податоци само ќе нагаѓаме за капацитет на климата па твоите 40000ден може лесно да станат (уште една) промашена инвестиција. Значи Мацо, прво податоци дали има позитивна промена од ланското зимо со прозорите и изолацијата, внатрешна Температура во дневната во изминативе ладни денови, со која Температура ја теравте водата во парното годинава, 50,60,70C ?, пак беше ладно како и лани или потопло беше годинава, висина на таван (ова прашав и прошлиот пат и недобив одговор).
Благодарим и ја
Ваљда за Mr. Nobody ти е сликчето пошто Experimenter навистина беше тешко срање.
Ве молам за предлог за инвертер клима за греење на 35 м2 просторија, со пвц прозори и 5ка надворешна изолација+ 2цм подна изолација.
...
Која јачина предлагате 3.5 или 5.5 kw, и кој бренд? Буџетот ни е околу 40000? Благодарам!
Постот од лани се однесува на друга куќа,и тоа го решивме@macalavica Pak ne mi e jasnolani toa za radijatorite i kotelot muabetot...za istiot prostor(kukja) se odnesuvase (koj sega e renoviran) ili taa kukja od lani e sosema druga i nema vrska so ovoj prostor sega ?.