Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@tzlatko и @Strelec во право сте и двајцата се работи за капилатер термостат и може да се изведе како што вели тзлатко но тоа би дошло многу сложено како од техничка страна со комплицирање на командното коло така и корисничко со тоа што со додавање на додатни временски релиња со тоа што со различни температури на времето надвор ќе има потреба за различни подесувања, .....и да не наборувам што уште не.
Решение на она што го бара стрелец е поставување на дигитален термостат на кој може да му се штелува хистерезисот како пример би му го дал овај термостат на енда (турска фирма која има солидни производи) http://enda.com.tr/ENG/Products/Urunler.aspx?UrunID=347 на конкретниов модел може да се штелува до 20 степени разликата.
еве дел од караектеристиките
DimensionsW77xH35xD61 mm
MountingSuitable for flush-panel mounting
WeightApprox. 190g (After packing)
Electrical Characteristics
Power Consumption5VA
Connection2.5 mm² socket terminal
Supply Voltage230V AC+%10-%20,50/60Hz or 12/24V AC/DC±%10
Data ProtectionEEPROM (minimum 10 years)
InputNTC
Sensitivity0.1ºC
Scala-60.0...150.0ºC
Accuracy±1ºC
Time Accuracy±%1
Outputs
Compresor Relay Output
For EDT 2423-X-R; Relay: 250V AC, 8A (for rezistive load), NO

Defrost Relay OutputFor EDT 2423-X-R; Relay: 250V AC, 8A (for rezistive load), NO+NC
Fan Relay OutputFor EDT 2423-X-R; Relay: 250V AC, 8A (for rezistive load), NO
Control
Hysteresis 1...20.0ºC
Control Form Single set-value control
Control Method On-Off Control

Pretpostavuvam site klimi solidno great ovaa nedela bidejki nema nekoj da se zali.
Samo na magla se gledaat najveke razlikite od poslaba do pojaka klima. Moze i vo potrosuvackata. Jas od pocetok na grejna sezona do 15 januari zq zagrevanje na 42m2 imam potroseno 60-65 eur. Poekonomicno zagrevanje zdravje.
Gledam pocnuvaat lugje da se "great" na plinski grealki, demek ekonomicno. Ama i vestite za eksplozii se se pocesti. Koj pamet treba da go imas odnosno treba da nemas mozok, za da stavis takvo nesto doma.

Необична идеја - check

Уште солидно музиче да има и 8,74/10

Da ja pofalam Fujitsu 18 gree I na -17 mashala prezadovolna sum, a najgolemo Blagodaram na @Strelec shto me ubedi nea da ja kupam ;)
Super cim e taka i na -17 vo Bitola, najbitno e sto 18kava dobro gree vo tie 60~70m2 iako se mislevte za 24ka na pocetokot, pa iskaca deka stvarno ke bese prejaka..."skromno" ke kazam me biva da izberam prava klima :)

Мене баш Lost Highway ме измрда од место. Го гледав некаде пред година и кусур уште ми стои во глава. Ме вознемири баш на позитивен начин. Најака портретација на зло некогаш :D
Lost Highway пред Blue Velvet.
Глеј му го Eraserhead ако не си го гледал ама искомбинирај го со Naked Lunch од Кроненберг.
Не очекувај да бидеш читав тој ден.

1. Не умре тоа магарето?
2. Hulk can do magic? :P
3. Таа беше што ѝ се пушташе железниот? Баш би сакал да направат спин-оф за неа! :love:

Не умира тој, спија само, odin sleep, си ја враќа маната or smt.

ваљда таа била, пошто железниот на сите им се пушта.

Pretpostavuvam site klimi solidno great ovaa nedela bidejki nema nekoj da se zali.
Samo na magla se gledaat najveke razlikite od poslaba do pojaka klima. Moze i vo potrosuvackata. Jas od pocetok na grejna sezona do 15 januari zq zagrevanje na 42m2 imam potroseno 60-65 eur. Poekonomicno zagrevanje zdravje.
Gledam pocnuvaat lugje da se "great" na plinski grealki, demek ekonomicno. Ama i vestite za eksplozii se se pocesti. Koj pamet treba da go imas odnosno treba da nemas mozok, za da stavis takvo nesto doma.
јас греам на пола од 42м2 и имам потрошено помалку од 50еу. со 4 пати поевтина клима од твојата
и едно прашање до @Strelec дали е подобра климата на линкот од ЛОМО, цената е 26К
http://www.electronet.gr/ProductDetails/air-condition/Κλιματισμός-τοίχου/inverter/A_slh_C L3VI-12 ION_slh_L3V0-12 LIFE ION INV_dot_ (ΕΣΩΤ-ΕΞΩΤ) INVENTOR.aspx
еве ја и на германски сајт истата
http://www.meine-klima.de/Klimaanla...L3VI-12-ION-L3VO-12-Inverter-Klimageraet.html

Последно уредено:
јас греам на пола од 42м2 и имам потрошено помалку од 50еу. со 4 пати поевтина клима од твојата
и едно прашање до @Strelec дали е подобра климата на линкот од ЛОМО, цената е 26К
http://www.electronet.gr/ProductDetails/air-condition/Κλιματισμός-τοίχου/inverter/A_slh_C L3VI-12 ION_slh_L3V0-12 LIFE ION INV_dot_ (ΕΣΩΤ-ΕΞΩΤ) INVENTOR.aspx
Inventor isto napraviva kako Vivaxot....od remarkiran Gree se prebaciva na Midea, pa ako ova e nov model od ovaa godina togas e midea i Lomoto e sekako podobro. A ako e nekoj model od lani togas treba da najdes servisno pa da sporedis koja Gree klima se krie pod maskata.

Inventor isto napraviva kako Vivaxot....od remarkiran Gree se prebaciva na Midea, pa ako ova e nov model od ovaa godina togas e midea i Lomoto e sekako podobro. A ako e nekoj model od lani togas treba da najdes servisno pa da sporedis koja Gree klima se krie pod maskata.
иста внатрешна има со Ломото ако не се лажам

Не умира тој, спија само, odin sleep, си ја враќа маната or smt.

ваљда таа била, пошто железниот на сите им се пушта.
Кои глупости човече.............умира, спија, odin маната, уште Конквер игра да направат и тоа е тоа :D

Ве молам за предлог за инвертер клима за греење на 35 м2 просторија, со пвц прозори и 5ка надворешна изолација+ 2цм подна изолација. Читајки ја дискусијата некако инвертер ми се чини за најекономична опција, се двоумрвме за парно на дрва или палети, имаме + 35 м2 спални над салонот ама некако не гледаме исплатливост. Која јачина предлагате 3.5 или 5.5 kw, и кој бренд? Буџетот ни е околу 40000? Благодарам!

Ovoj pa koga ke pise.
Aj tie sto go naucivme, ama ima novi lugje.
So klimata demek odrzava 20-21 stepen, a odveme na vreme ke se izdade deka kaminot vo drugata soba 28 mu diga.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom