- Член од
- 24 септември 2013
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 317
Kaj 12kite bucavata e okolu 25db, kaj 22ki ili 24 e barem 35db. Toa e ogromna razlika.Ne ve svakam zosto mislite deka e podobro 2 po 12. Nema logika. Posebno ako e eden otvoren prostor. Dali po taa logika se podobri 3 9-ki ili 4 7-ci ?? Zosto ima kvalitetni 18-ki, 22-ki, 24-ki, 30-ki ??
Imam videno na delo kako raboti suzumi 22-ka vo 50 kv i sum frapiran od site aspekti. Klimata e perfekcija na delo, gree bez problemi tolkava kvadratura, reagira bas kako treba na zadadena temperatura, paga potrosuvackata na minorni 190 vati odrzuvanje ako ne se epten niski nadvoresnite temperaturi, defrosti pravi epten retko, sto treba poveke???
Mitsubishi nemam videno kako raboti za da komentiram, no ovaa serija FH VE e barem na hartija remek delo. Kako ponova serija od suzumi e i ponapredna so senzor za duvanje, ima poveke drugi ekstri i sigurno vredi poveke pari, taka da sigurno bi ja preporacal na nekoj koj bara nesto najdobro.
Jas klimata ja slusam deka raboti samo koga e tisina. Najcesto raboti vo prva koga e 24db. Ako mi e uklucen televizor ne se slusa deka duva. 35db e vo 5 brzina, samo turboto e poglasno. Togas i duva so 670 m3/h.
Premnogu mi e toa i glasno i mnogu se osekja duvanjeto.
Kaj 22/24 toa e minimum buka. Celo vreme da ja slusas klimata kako vrti, dobro, ke se naviknes moze da se rece. Neznam koja e minimalna jacina na duvanje ama sigurno e okolu 700 m3/h. Toa e dosta jako isfrlanje vozduh pred/pod klimata.
Zatoa e podobro dve 12ki, komforot vo prostorijata bi bil mnogu podobar.
Последно уредено: