- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
Провери да не ти е Турбо-то вкључено, инаку штом отиде на +2Ц од зададената треба да угаси тоа и по сервисните го има опишано. Колку степени внатрешната мери на усис проверуваш со Temp дугмето и ја испишува таа температура на дисплејот на внатрешната, 3-4секунди ја покажува и после пак ја покажува зададената Т.Уште подобро, што имаш простор и за подобрување. Одлични резултати, во секој случај.
Јас треба да се воздржам од пре-анализирање сега во овој период. Имам полоши резултат од твоите, иако имам фасада со 10см стиропор (се словенечки материјали од Јуб), но постојаното отварање врати си го прави своето... Интересна работа утрово, кога станував Тошибата не дуваше. На 18с беше наместана, не почна да дува ни кога ја ставив на 20. Немаше сијаличка за дефрост. Но... беше топло. Тогаш кога се вратив во спална, видов дека Гри-то не прекинува да дува, и тоа прилично топло. Изгледа преку ходникот ја (до)загрева и дневната соба.
Чудно, пошто наместен беше на 16с. Почнувам да се сомневам во исправноста, ама ајде прво ќе седнам да го прочитам упатството - иако мислам дека не до тоа, ако наместам 16с - нема логика климата да не се исклучува на 20+ (најмалку толку беше во спалната).
Да @vedar и мене ме интересира како работи таа клима, само што @rorschach6 одамна го нема на форумов, ако прочита нека пише импресии Обавезно.